De ce nu vreau să plătesc bilet RATB?

Când am dat niște sfaturi cum să nu primești amendă în RATB, multe voci s-au revoltat. Că-s eu măgar, fur statul, prostii. Apoi, înainte de fazele ANAF, am întrebat dacă Metrorexul îți dă bon fiscal pentru cartele.
A, aș plăti bilet în condițiiole în care aș avea o călătorie civilizată, fără să urc în tramvaie din care răzbat mirosuri de boschetari, manele la maxim, PET-uri de bere și semințe pe jos. Pentru o “călătorie” în acest fel, nu plătesc!
– Păi bine mă pușlama, dacă tu nu plătești bilet, se mai iau alți tăntălăi după tine, nimeni nu plătește bilet și uite așa, condițiile vor fi sub orice critică pentru că nu vor fi oameni să întrețină! ați putea spune.

Atunci când banii mei de bilet se vor investi pentru condiții umane de călătorie, aer condiționat, scaune, tehnologie etc, atunci voi plăti. Până atunci, banii intră în buzunarul unora, lăsând să iasă doar minimul pentru confortul călătorilor.

Iar atunci când vine controlorul, n-am văzut vreodată să se ia de cei din spatele tramvaiului, minoritari scuipând semințe, bețivi, boschetari. În schimb, intră-n tineret și bătrâni ca-n brânză.

Și nu, pentru tramvaie ca-n poză, eu nu voi plăti bilet!
20150322_155406

There are 12 comments left Go To Comment

 1. raresm /

  Normal ca nu se da bon cand cumperi cartela de metrou. Cartela aia joaca si rolul de bon fiscal. Cand cumperi bilet de tren, ti se da bon?

  1. Spanac / Post Author

   Cum demonstrează Metrorexul numărul de cartele vândute? Eu n-am văzut să treacă undeva pe casa de marcat. Le-am văzut pe alea stând la telefon, povestindu-și telenovele, luând bani și dând cartele, fără să bage pe casă nimic.
   Așadar, cum justifică Metrorex la stat câte cartele și abonamente a dat într-o lună?

 2. Rudolph Aspirant /

  Am pe undeva o vaga impresie ca Metrorexul functioneaza ca o banca, nu ca o fabrica de covrigi sau un simplu frizer ofertant de servicii. E prea complicat ca sa explic…ca e asa si pe promisiuni din care unele nu au neaparat acoperire garantata nici macar fata de sine insusi (in aur, de exemplu), daramite fata de consumatori.

  1. Rudolph Aspirant /

   Abia acum imi dau eu seama de ce azi in lumea finantelor pare a exista o anumita neliniste relativ la bancile elvetiene…nu numai din partea romanilor desigur, (ca am citit ingrijorare si din partea altor banci din UK si Danemarca dar si SUA si RFG, nu consumatori ci chiar colegi bancari), ca am impresia ca
   ele functioneaza asa ca Metrorexul.

   1. Rudolph Aspirant /

    De RATB ce sa mai zic…ca ala o fi ca Banca Mondiala…adica si cu un grad de incompetenta in plus de capriciile starii vremii.

 3. solo /

  :))))) deci o sa platesti ,si tu, bilet peste 100 de ani. merg zilnic cu tramvaiul si ce am vazut in poza imi e familiar:))) ca vad si eu prin tramvaie

  1. Spanac / Post Author

   În spate e dezastru. Atât gunoaie cât și mizerii umane…

 4. Stefana /

  Cei de la Metrorex sunt mult prea ocupati cu a scumpi cartelele pentru a-si creste salariile. Culmea e ca in ziua precedenta scumpirii cartelelor, pe una din magistrale au fost mari probleme de circulatie soldate cu intarzieri si mult timp pierdut. Dar e nevoie sa circulam cu metroul, din pacate!

  1. Spanac / Post Author

   Da, e cel mai rapid mod de-a te deplasa în oraș. Asta dacă n-ai elicoper particular, numai așa vei putea să nu depinzi de nimeni. Însă, în tot Bucureștiul, nu-s decât câteva locuri în care poți ateriza cu elicopterul.

 5. Iuliana /

  O singura data am avut ocazia sa merg cu RATB-ul, m-am simtit foarte prost, mirosea urat, multe persoane dubioase si desigur, manele. Nu plateam biletul, pentru ca nu merita sa platesc, dar asa e frumos, intr-o lume civilizata pe care o consider eu.

  1. Spanac / Post Author

   Cum, în toată viața ai mers doar o singură dată cu tramvaiul?

  2. Rudolph Aspirant /

   Ha ! Ha ! Chiar ! Cand ma gandesc ca eu faceam naveta zilnica cu tramvaiul inca de la varsta de 5 luni…mama mi-a zis ca imediat cum ma urcam in tramvai adormeam bustean…si o faceam sa se simta oarecum jenata fata de alte mame ai caror bebelusi urlau in continuu…zau, nu stiu de cate ori mi-a zis mama cat de ingrijorata fusese cand eram eu mic pt ca pur si simplu nu plangeam, nu numai acasa dar zau, chiar si in public, plus intr-un mijloc de transport in comun, fie el tramvai sau avion, in care cutuma traditionala sau poate chiar eticheta de comportament social adecvat pt bebelusi e sa zbiere in gura mare…iar eu eram asa de calm in continuu, ba chiar mai trageam si un pui de somn de cate ori iesea in public cu mine, ba in tramvai, ulterior chiar in societate, in vizita, sau la cinema sau la teatru, eu cum
   dadeam de diverse stimulatii senzoriale
   interesante, in loc sa ma exprim si eu asa mai
   tare, sa aplaud sau macar sa critic ceva, sau
   pe cineva, eu adormeam !

   Cand te mai si gandesti cum in 1983, (desi poate o idee mai tarziu pt videocaseta in RSR), dl Tom Cruise a oferit intregii societati role modelul de comportament social ideal in metrou prin angajarea in activitati sexuale in
   Risky Business…iar eu tot tindeam sa adorm…zau, culmea e ca singura data cand mi-am surprins eu (fara sa vreau) parintii angajati in chestii de gen Risky Business…a fost in 1988…intr-un tren ! Si acum ma intreb daca nu luasera cumva role model de la dl Tom Cruise…insa tin minte si acum ca m-am mirat un pic asa o fractiune de secunda, insa dupa aia nu am mai avut timp sau capacitatea sa opinez ceva ca am adormit bustean !

Leave a Reply