Despre functiile distribuitoarelor de aer – generalitati si aplicatii

Esti mai mult ca sigur constient despre amploarea pe care dezvoltarea automatizarilor diverse a reusit sa o ia in ultima perioada si cu precadere in ultimii ani. Ritmul in care evolueaza lumea curenta este unul incredibil si intr-un sens bun. Voi face referire mai departe, din amalgamul de inventii interesante, la distribuitoarele pneumatice si la modul in care au influentat acestea bunul mers al proceselor variate din industrii la fel de variate. Daca vei avea de facut o alegere in acest sens, sper ca materialul pe care l-am pregatit te va ajuta sa o faci pe cea potrivita nevoilor tale.

Ce trebuie sa stii despre diversele tipuri de distribuitoare de aer?

Cand vine vorba despre aceste piese pneumatice, alegerile pot fi destul de dificile. Sunt disponibile in modele variate si prezinta o sumedenie de avantaje in utilizare, deci vei dori sa faci alegerea inspirata.

Se definesc ca fiind distribuitoare de aer acele elemente pneumatice ce joaca rol de dirijare a energiei pneumatice in diverse circuite, in functie de comenzile pe care acestea le primesc, in mod prestabilit. Se compun din partea de distributie si partea de comanda si sunt alcatuite din corpul propriu zis si din organul responsabil cu distrbutia aerului.

Referitor la simbolizarea acestui tip de element, este necesar sa il poti recunoaste pe cel potrivit dupa dreptunghiul dispus pe suprafata sa, care ete impartit intr-un numar de casute si pozitii. Acestea pot fi comutate.  Urmareste si schema care iti va indica cum poti sa realizezi o conectare adecvata.

Sistemele pneumatice si rolul distribuitorului in cadrul acestora

Aceste scule pneumatice sunt responsabile de controlul comutarii si totodata de cel al directiei de curgere in sistemele de acest tip. In orice caz, distribuitorul nu este cel care  asigura doar faptul ca aerul comprimat in camera activa va ajung la destinatie. Totodata, acesta realizeaza cu succes si evacuarea aerului din camera inactiva spre atmosfera. Vei intalni doua modele de distrubuitoare – 3/2 si 5/2.

Sa stii inca ca nu oricare se potriveste la orice. Fiecare model in parte prezinta un mod anume de actionare. Cel dintai se caracterizeaza prin actionarea manuala din buton si prin revenirea in arc. Este tipul potrivit pentru actionarea unor cilindri de actiunea simpla, spre exemplu, a celor care prezinta doar un port. In fine, explicatii mai detaliate in aceasta privinta poti solicita unui specialist in domeniu in momentul in care faci achizitia. Acesta iti va cere anumite informatii despre aplicatie si iti va face recomandarile potrivite.

Mai trebuie sa stii despre elementele de actionare ca pot sa fie reprezentate de cilindri pneumatici, de rezistente la incalzire, de motoare electrice, elecromagneti si asa mai departe. Altfel spus, sunt cele care joaca un rol similar cu al contactoarelor ce trebuie sa realizeze alimentarea motoarelor electrice.

Atunci cand urmaresti sa faci o astfel de achizitie, raporteaza-te in alegerea distribuitoarelor si la costurile pe care le presupun. Nu este un criteriu de selectie primordial insa este important pentru ca iti poti da seama de calitatea lor.

Aceasta postare a fost citita de 557 ori !

Comments

comments

Leave a Reply