Despre mândria de-a fi român – Sabina Elena

Evident că Spanacul nu stătea pe bancă la “viralul” ăsta care circulă de câteva zile. Așa c-am să vă explic eu ce e cu mândria asta de-a fi român.

O copilă de 15 ani, Sabina Elena, care învață la un liceu din Covasna (ROMÂNIA!), a venit la școală într-o zi c-o bentiță tricoloră pe frunte.
Colegii maghiari s-au oripilat și-au urlat la dirigintă. Care să dea în pragul leșinului de fapta de vitejie a elevei sale. A luat-o de urechi și hai la director.
Care director mai avea puțin și-o împușca pe netrebnică.
A îndrăznit să aducă o bentiță tricoloră în clasă? Când e ziua morților unguri ori ceva de genul?
Filmulețul cu fata, pe pagina Realitatea, aici.sabina

De atunci e nebunie națională. A ieșit lumea în stradă, feisbucul geme de Sabine și bentițe tricolore, ne-a apucat pe toți acum de cur mândria de-a fi român.
Râdem de americani cu aborarea lor a steagului, prezent de pe cutiile de conserve la slipi, de pe șepci pe prezervative, dar nu suntem în stare să ne uităm în ograda noastră.

Să se înțeleagă de la bun început. Mă doare când românii sunt persecutați peste hotare fiind catalogați ca hoți, țigani, curve, cerșetori și nespălați. Mă doare rău, încât eu unul aș fi în stare să-i dau o mamă de bătaie unui ziarist de rahat francez care știe doar să înjure pe “frații lui mai mici”. Asta deoarece pe vremuri Franța era sora noastră mai mare. Acum nu-i mai suport pe francezi. Niște poponari! Nu mai zic de italieni, care ar merita bătuți cu pietre. Însă aici nu vorbim despre asta. Vorbim despre mândria de-a fi român.

Acum de când cu Sabina ne-am găsit să urlăm împotriva ungurilor. Unde mama dracu era mândria asta când acu câțiva ani un belgian ne regula copiii de grădiniță în spațiile publice? Unde ne e mândria asta de-a fi român când lăsăm bulgarii să înregistreze Țigările Carpați ca fiind marcă bulgărească?
Unde e mândria asta de-a fi român, când se vorbește la nivel politic de-a vinde conceptul de Dracula?

Unde ați făcut mă petiții online cu “Nu ne vindeți Dracula”? Unde ați făcut conturi de feisbuci cu “Alături de Dracula”?

Nu e! N-a fost nicio mândrie. “Se întâmplă, ce putem face noi?” Așa spunem toți. Eu când am declarat sus și tare niște idei mi s-a dat peste nas.

Acum să revenim la cazul Sabina.
Un nea Caisă ungur a amenințat-o cu moartea. Ia să mă amenințe pe mine careva că am dat foc steagului maghiar. Da, atunci aș merita-o, recunosc. Dar nu ameninți o copilă, română, din România, că-n țara ei a purtat un rahat de bentiță. Asta e o tâmpenie fără margini. Tu, indiferent de ce naționalitate ai fi, român, ungur, chinez, belgian, indian sau kurd, ai merita o mamă de bătaie soră cu moartea și 15 ani de ocnă. Să dai cu târnăcopu-n sare, ‘tu-z mama mă-ții, să faci ceva notabil. Ai scos sare pentru oameni. Ai făcut ceva bun. Nu c-ai amenințat cu moartea o fată de 15 ani!

romaniaMai grav e faptul că ungurii din Ungaria n-au nimic cu românii. Am fost în Ungaria și-am fost tratat bine oriunde m-am dus. Nu aveam tricolorul la mine…
Doar ăia de pe la graniță și ăia de prin județele astea butoi cu pulbere, sunt de mici învățați că românii sunt sclavi și ungurii stăpâni. Asta pentru că ei erau chiaburi și noi șerbi. Din cauza Imperiului Austro-ungar. Și cum se comportă maghiarii (le zic maghiari ungurilor ăștia din România, cu păsatul umflat în ei) cu noi, așa se comportă austriecii cu ei. Care și austriecii la rândul lor sunt scuipați de nemți.
Tâmpenia asta cu bozgorii și jegurile de români ar trebui să înceteze.

Suntem oameni, suntem vecini. Nu ar trebui să ne înjurăm pe stradă, sau să ne fie rușine că suntem români, la noi în țară.

Cică Vanghelie vrea să facă un miting pentru Sabina. Să facă, sunt de acord. La nivel politic trebuie ceva făcut, nu la nivel de feisbuc. E fix caca faptul că Sabina are cinșpe mii de laikuri.

Am auzit destule povestiri din zonele astea.
De exemplu, acum vreo 40 de ani niște prieteni de familie au fost în Miercurea Ciuc. Împreună cu ei era un unchi de-al lor, ungur get-beget.
Au intrat într-un magazin și n-au vrut să fie serviți. Vânzătoarea unguroaică. A luat-o la pocit unchiul Arpad de-a găsit-o dracii. A venit patronul, i s-a explicat ce și cum și-a luat-o și ăla la altă serie.

Acum vreo 8 ani, s-a dus în prieten să ia o pâine. A intrat în magazin, pe vânzătoare o chema Oana Georgescu (nume unguresc 100%!).
– Bună ziua!
– …
– O pâine vă rog!
– … (mută aia ca mumia)
– O pâine vreau!
– Nem todom!

Omul nedus pe la biserică, a luat-o de ceafă și i-a urlat în față. Szop ki a faszom! Asta înțelegi! Ești româncă și nu vrei să mă servești? Te bat de te cântărești pe tine imediat!

A venit patronul imediat. Un ungur. A ascultat-o p-aia ce i-a zis în ungurește, apoi a înjurat-o. Foarte serviabil și-a cerut scuze față de flăcău și l-a servit el.

Cazuri d-astea însă sunt rare. În care patronul ungur să se comporte bine cu tine. Ești român, ești un jeg. “Nu servim negrii!”

În cazul Sabina, urmările ar trebui să se ia la nivel de conducere. Dacă dirigintele,directorul școlii sunt unguri, inspectorul școlar ar trebui să fie român. Dacă primarul e ungur, prefectul er trebui să fie român. Dirigintele și directorul ar trebui alungați din România și să li se ia cetățenia. Să vedem cum îi vor primi ungurii. În niciun caz cu brațele deschise!

Pe final vă las cu un banc. așa ca se mai creacă mândria de-a fi român nițel în noi.

În Transilvania e găsit un om spânzurat de-un pom. Ochii scoși, împușcat de 10 ori în spate, venele tăiate și înjunghiat de nenumărate ori în abdomen. În buzunar ise se găsește buletinul. Nagy Atilla.

Medicul legist, un român, completează raportul: “În 30 de ani de meserie n-am văzut un caz de sinucidere mai limpede ca acesta”…

There are 16 comments left Go To Comment

 1. C.L.M. /

  ce aiureala, atata scandal pentru o bentita :))

  1. Spanac / Post Author

   Aici nu e vorba de bentiță E vorba de mesajul nescris din spatele acelei bentițe.

 2. javra /

  Până nu se aruncă în puşcărie nişte politicieni de origine maghiară pentru instigare la dezordine civilă şi pentru încercarea de a obţine autonomia unei regiuni româneşti (adică formarea unui stat în interiorul României şi încălcarea Constituţiei), n-o să facem nimic.
  Etnicii unguri au tot obţinut drepturi peste drepturi, în dauna românilor din România. Este intolerabil!
  Repet, am mai spus-o în şi alte rânduri, n-am nimic cu maghiarii, am prieteni etnici maghiari, ba chiar şi rude printre ei. De vină sunt politicienii de origine maghiară, primul ministru ungur, care aplaudă astfel de instigări, şi nu în ultimul rând, clasa politică românească, fiindcă n-a luat atitudine fermă împotriva acestei stări de lucruri, ba mai mult, s-a servit de politicienii etnici maghiari pentru sprijin politic. Ruşine!
  Şi mai e un vinovat: presa în căutare de subiect de scandal, pe care îl transformă în eveniment, fiindcă n-are teme digerabile. Iată de ce a devenit eroină o fată care şi-a pus regulamentar şcolăreşte o bentiţă pe cap.

  1. Spanac / Post Author

   Fata prin acest gest absolut banal a dat la m… unor unguri.
   Ca și cum m-aș fi dus în Israel cu swastica abordată pe catarag.
   Și n-ai să vezi politicieni înlăturați de la putere. Până când jumate din țară va fi ungurească și jumate țigănească, nu se va întâmpla nimic.

 3. oferte bulgaria /

  am ajuns vai de noi .in tara noastra vin alte natii si ne persecuta pentru ca arboram diverse simboluri ale tarii noastre sincer nu aveam nici un deranj cu maghiarii dar de cand cu incidentul asta chiar am inceput sa imi consum nervii cu ei …desi nu ma intalnesc cu natia asta niciodata .
  Fiti mandrii fratilor ca sunteti romanai si daca nu va e rusine dati dovada de …iubire pentru tara asta in fiecare zi . Sa auzim numa’ de bine !

  1. Savoir Faire /

   Cum vine asta ?
   Indemni lumea sa fie mandra de nationalitatea romaneasca dar redirectionezi catre litoralul bulgaresc ?
   Poate castigi o paine din asta, nu te acuz, dar zau ca are prea putin sens sa indemni la sentimentul de mandria romaneasca in conditiile in care faci reclama litoralului bulgaresc.
   Poate o sa spui ca litoralul nu are legatura cu nationalitatea, dar nu stiu cat de adevarata e afirmatia asta.

   P.s poate nu am priceput eu bine linkul din “oferte bulgaria”

   1. oferte bulgaria /

    nu vad ce este in neregula in a iti petrece vacanta pe litoral in Bulgaria , doar nu indemn pe nimeni sa se mute in Bulgaria este vorba de o vacanta …si nu vad legatura intre asta si mandria de a fi roman .
    Daca vrei tu neaparat sa te legi de cineva e partea a II -a .

    1. Spanac / Post Author

     Mândria nu înseamnă neapărat să stăm printre alge și ace de seringi ca la noi…
     Înseamnă și a te duce în Bulgaria de exemplu și să lauzi litoralul nostru, că e mai bun, ca să trimiți turiști în România 🙂

     1. oferte bulgaria /

      ideea era sa ne mandrim cu tara noastra nu sa ne limitam la Romania … sa nu trecem granitele intr-o vacanta sau ceva de genu’ , dar na .
      Si eu chiar nu vad legatura dintre litoral si natia noastra de aceea am zis ca Savoir avea chef sa se lege de cineva .merci pentru sustinere

      P.S. deseori imi petrec concediile de vara in Bulgaria ..Grecia sau Turcia dar si pe litoralul romanesc ajung in fiecare an fie ca este vorba doar de o zi , pentru ca nu sunt unul din aceia care zic X Romaniei .

 4. Savoir Faire /

  Nu prea am urmarit curentul asta cu sabina, pentru ca nu vad ce dovezi se pot aduce ca sa fim siguri ca ea spune adevarul, sau aia spun adevarul.
  Dar inainte de tot eu as vrea sa stiu daca ea a provocat in mod real pe cineva (verbal sau non verbal).
  Daca ea a purtat bentita si nu a provocat pe nimeni, atunci ii dau dreptate.
  Daca ea si-a adus bentita in bataie de joc ca sa ii provoace pe aia, atunci nu ii mai dau dreptate.
  Nu are rost nici sa te ascunzi in spatele faptului ca esti maghiar si ai dreptul la x si la y, nu are rost sa te ascunzi in spatele faptului ca esti roman si pui bentite ca sa provoci.
  Dupa ce se lamureste acest mic detaliu cu provocarea, se poate trece si la alte discutiil.
  Apropo de romani, francezi si italieni:
  Cand un francez vede UN roman furand si spune ca TOTI romanii sunt hoti, acel om are prejudecati.
  Cand un italian vede o romanca curva si spune ca toate romancele sunt curve, evident are prejudecati.
  Toate bune si frumoase… Dar ce se intampla cand vezi un franez poponar si spui ca toti francezii sunt poponari? Ori ca toti italienii sunt nu-stiu-cum, etc.
  Nu are rost sa ii reprosezi francezului ca e ipocrit si are prejudecati daca la randul tau procedezi in acelas fel.

  1. Spanac / Post Author

   Cazul Sabina a început în noiembrie. Copii români au depus cerere la directorat, ca de 1 decembrie să poată să cânte imnul românesc, pe pământ românesc!
   Cu chiu cu vai li s-a aprobat cererea. Când cântau, românii au fost huiduiți și înjurați de unguri. Adică copiii ăia români au fost huiduiți de copiii unguri.
   Așa că pe 15 când era ziua maghiarilor de pretutindeni, ea a luat bentița pe frunte. Nu i-a înjurat, nu le-a zis nimic.

 5. Aidan Ovidiu /

  “Doar ăia de pe la graniță și ăia de prin județele astea butoi cu pulbere, sunt de mici învățați că românii sunt sclavi și ungurii stăpâni. Asta pentru că ei erau chiaburi și noi șerbi.” Nu chiar, istoric vorbind, taranii imparteau o conditie similara in Evul Mediu, indiferent de etnie.

  1. Spanac / Post Author

   În Evul Mediu. Aici vorbesc de 1867-1918. Când România era jumătate acaparată de impeiu. Inclusiv Brașovul. Inclusiv Bosnia-Herțegovina făceau parte din imperiu. Și nu că așa ar fi vrut ei, ci doar că au fost cotropiți. Ce se întâmplă cu cei cotropiți? Crezi că trăiesc ine merci? Nu, le sunt confiscate avuțiile. Așa era și cu mica nobilime la noi. Li s-a luat tot. au scăpat ăia mari, cărora li s-au acordat niște drepturi. Era mai simplu să pună stăpânire pe stăpân decât să pună stăpânire pe popor, nu?
   Așa că pe ăia mari i-au luat direct, cu tot cu șerbii lor.
   Are sens ce zic?
   Și acum unii unguri au harta lor a Ungariei delimitată de austria actuală, dar cu jumăătate din România în ea. Pentru ei aia e Ungaria, nu ce e acum în acte.
   Deh, e greu să-i spui unuia de e învățațt de 100 de ani că e șef că dintr-o dată nu e nici șef nici sclav, și ar trebui să se pupe cu negrul de român de lângă, deoarece amândoi au drepturi și pot face ce vrea.

 6. Zimbrul /

  Nu vreau sa supar pe nimeni dar si romanii si ungurii sunt doua neamuri est-europene cam necioplite si necivilizate. In west in afara de irlandezi nu prea vezi dusmanii de astea. Aici e ceva de genul: doi rupti in kur, unul roman altul ungur se bat pe o gramada de balegar.

  1. Spanac / Post Author

   Nu suntem mai neciopliți ca alte nații. Și parcă am avea dreptul să fim, atâta vreme cât am fost numai sub stăpâniri străine.
   Și cum mama dracu poți să zici mă că Transilvania e bălegar???
   Asta e prea mare nesimțire. E parte din țara ta mă. nu e bălegar.

 7. Aidan Ovidiu /

  +1 Spanac. Nu, +10.

Leave a Reply