Dilema zilei – extreterestrul

M-am izbit azi de-o dilemă. Atenție că-i destul de grea. E formată din două întrebări și este despre… extratereștri.
1) În engleză, cum zici despre un extraterestru? It sau Him? (it pentru lucruri și animăluțe, iar him/her pentru oameni). Dar e “marțian” – termen general pentru extatereștri. Cum îi zici ăstuia?
Am pus întrebarea asta la ora de engleză acum câțuiva ani buni și profesoara s-a cam codit până să-mi răspundă cu jumătate de gură că “it“. Mai degreabă acceptam explicația unui coleg:
– Depinde, dacă ții mult la el îi zici him. Dacă nu, it!
dilemă
2) Trecem peste întrebarea “ce-ar ieși dacă s-ar cupla un extraterestru c-o pământeancă?“, deoarece răspunsul ar fi clar, nimic. Asta deoarece suntem identici cu cimpanzeii în proporție de 97% și nu putem avea copii cu ei.
Întrebarea mea este:
– Se poate mânca un marțian?
Trecând de gust și textura corpului, mă împiedic de moralitate. Nu-i canibalism. Însă nici prea OK nu e, chit că se mai mănâncă pe la noi și oameni și cimpanzei (că tot zisăi că suntrem aproape identici dpdv molecular).

Dar extraterestrul? Să zicem că arată ca-n filme. Mic, cu 2 mânuțe, 2 piciorușe, capul mare, știți și voi. E imoral să mănânci o bucată din el la frigare, asezonată cu o salată de vară, cu cartofi prăjiți cu usturoi și cașcaval ras?

Voi ce părere aveți de această dilemă?

Aceasta postare a fost citita de 1048 ori !

Comments

comments

There are 2 comments left Go To Comment

 1. Rudolph Aspirant /

  Eu argumentez pt prenumele de gen neutru IT, (deci nici masculin HE, nici feminin SHE), deoarece in lb daneza, care e si ea oarecum o lb anglo-saxona, de obicei substantivele de origine etimologica total straina cvasi-extraterestra latina sunt de obicei de gen neutru, restul substantivelor fiind de celalalt gen general numit comun, indiferent daca reprezinta calitati sau trasaturi teoretic feminine sau masculine, de ex francezul sau frantuzoiaca fiind ambele numite frantuzul, si fiind de gen comun, indiferent de daca e vorba de un barbat sau de o femeie, insa umbrela fiind un frantuzism strain numit parapliu sau numele a diverse acte sau activitati birocratice fiind derivate din lb latina sunt
  substantive de gen neutru. Extraterestrul fiind si el total strain deci e bine sa ramana neutru, si ii vom spune si pe engleza IT.

  Daca e comestibil sau nu cred ca depinde de cat ne e foame, ca de ex dl Charlie Chaplin mancand pantofii in Goana dupa Aur.

  1. Spanac / Post Author

   Oare cât de foame poate să-ți fie să omori un alien de prin preajmă și să-l mănânci? Însă dacă și ei au animale, cum avem și noi, poate alea vor fi comestibile. Deși sunt tot extratereștrii.

Leave a Reply