Dilema zilei

Avem azi o dilemă. Ce ați face în situația de mai jos? E o situație cu care vă puteți întâlni oricând.
Și pun aici tocmai această situație, deoarece un prieten s-a întâlnit cu ea. Apoi ne-a povestit că n-a știut ce să facă.
dilema
Sunteți lângă o cale ferată. Cu mașină sau fără. Sunteți singur. Trece trenul și accidentează grav un câine vagabond, care n-a fost atent.
Câinele e tăiat de tren. Imagine oribilă în fața voastră. Însă bietul animal nu e mort. Se chinuie. să moară, să trăiască, Dumnezeu cu mila.
Ce ați face în situația de față?
Ați lua un bolovan să-i spargeți capul, să moară mai repede?
Ați trece mai departe nepăsători?
Ați rămâne și v-ați uita cum se chinuie până moare?

Ce ați face?

There are 14 comments left Go To Comment

 1. Savoir Faire /

  un caine accidentat grav care stim sigur ca nu poate sa fie salvat, da?
  Eu as trece mai departe, ceea ce e diferit de a trece mai departe nepasator.
  Motivul logic e aparent simplu, o hemoragie de acel fel te curata in cateva minute. Niste oase rupte care iti perforeaza organele vitale te fac sa mori in cateva minute si lista poate continua, dar tot la cateva minute se rezuma.
  Da, putem specula ca acele cateva minute pentru caine ar putea sa para vreo 20 de eternitati, dar sunt speculatii pe care noi le facem cu exagerarile de rigoare.
  Situatia devine si mai clara daca presupunem ca in urma impactului cu trenul cainele a devenit leguma si sistemul lui nervos nu mai e in gradul de a percepe durerea fizica.

  1. Spanac / Post Author

   Nu poți ști. Câinele plânge și schelălăie într-o baltă de sânge. Tu stai și te gândești în ce stadiu de degradare e sistemul lui nervos?

   1. Savoir Faire /

    Asta nu ai specificat mai sus si nici din poza nu reiese.
    Acum ca incepi sa dai mai mutle detalii despre ipoteza, e ca si cum ai limita strada pe care utilizatorul trebuie sa o strabata, adica e ca si cum ai da mai multe raspunsuri formale, dar alea pe care omu’ poate realmente sa aleaga raman putine, plus ca deja erau putine de la inceput.
    Dar hai sa analizam, la ce rahat sa ne foloseasca tastatura daca nu la datu’ din degete ?!
    Chiar si expresia “balta de sange” sugereaza o hemoragie majora, pentru ca din mici picaturi sau scurgeri nu se face balta.
    Toate astea duc cu gandul la faptul ca oricum cainele s-ar curata intr-un timp extrem de scurt.
    Pune si cazul ca esti mai slab de inger si iti esti mila in exces, e in avantajul tau sa il lasi asa daca oricum moare extrem de repede.
    In text ai specificat ca esti singur, dar o tanti Maricica de la parter apare mereu din senin si incepe sa strige din alea de mahala “sa fie pe sfletul tau, cremenalule !”.
    Pune si cazul ca animalul este proiectat intr-un loc surprins de camere video, gen este proiectat la marginea campului vizual al unei camere video. In clip nu se vede exact cum a fost proiectat, ci doar tu cum ii dai cu bordura in cap.
    Pentru mine cea mai rentabila cale este sa il las sa moara daca sunt date circumstantele de mai sus.

    1. Spanac / Post Author

     Ăla era într-un câmp. nici țipenie 2 de kilometri în jur. era cu bicicleta, a traversat Bărăganul. Și la o trecere d-astea cu barieră vai mama ei peste calea ferată, era un câine tâmpit p-acolo. Care nu s-a ferit la fix și l-a tăiat trenul. Câinele a murit în 20-25 de minute. Și ăsta stătea și plângea mângâinu-l…

     Câinele moare oricum, însă după juma de oră de chin. I-ai grăbi moartea sau l-ai lăsa să se chinuie până moare? Acum înțelegi întrebarea?

     Tu l-ai lăsa deci. Cred că și eu la fel. Vladen i-ar dizloca cervicala.

 2. Fla... /

  Foarte greu,iubesc animalele,mai ales cainii…foarte grea situatie…nu am mila pentru oameni cum am pentru animale,in special caii care sunt batjocoriti in ultimu hal la noi in tara de toti birjarii alcoolisti!

  1. Spanac / Post Author

   Bun, ce ai face în situația dată?

 3. Vladimir /

  M-as uita daca poate fi salvat in timp util si daca ar putea avea o viata normala. As zice, fiind vorba de tren, ca raspunsul la ambele intrebari e nu. Deci l-as ucide. Nu cu bolovan. I-as face dizlocare cervicala. Ca nu doare.

  1. Spanac / Post Author

   C. nu știa ce și cum voia să-l omoare. De fapt să nu se mai chinuie. Și pietre sunt destule pe calea ferată. Nu știu cum se face dizlocarea cervicală aia…

 4. Vladimir /

  Il tii pe burta fix de spate si apoi cu o carte, computer, pe scurt ceva lat si cu muchie impingi la baza craniului pana simti o presiune, apoi face un poc si simti ca ai dislocat craniul. Iti dai seama ca e bine facuta daca capul se misca complet liber (nu mai e blocat cand il rotesti stanga/dreapta). Chestia asta se numeste dizlocare cervicala si il omoara pe loc fara chinuri. Daca nu ii poti face injectie letala e o modalitate mecanica “umana” (si acceptata de oficiile veterinare de prin locurile unde lumea da doi bani pe animale) de a omora un soarec, sobolan, caine, etc.. E aplicata la animalele de laborator (cu precadere la cele mici, pentru restul se prefera totusi injectia letala cu ceva gen ketonal).

  1. Spanac / Post Author

   Da, așa mi-a spus vară-mea că se omorau pisicile. le țineai de bazin și de cap și trăgeai. Până se dizloca coloana. Plm, cică metodă “umană”… eu nu cred că aș fi în stare să ucid așa un animal. Bine, am omorât șerpi, șopârle, gușteri… Bas și acum îmi dau lacrimile când îmi aduc aminte cum am omorât cu C. o broască țestoasă, ca doi tâmpiți…

   1. Vladimir /

    E umana fiindca nu-l doare si nu simte. E clar mai uman decat sa il lasi sa sufere, sangerand, lovit de tren. Numai noi, umanii, nu avem parte de luxul cu eutanasierea. Ma rog, majoritatea, la mine aici, daca ai bani si poti dovedi conditie terminala, e voie.

    1. Spanac / Post Author

     Și la noi. Unplug, plm.
     Sau na, geamurile n-au toate gratii la spitale… Dar na, ajungem în alte discuții.
     Până acum părerile sunt împărțite…

 5. Radu Thor /

  Cel mai uman mi se pare sa-l scapi rapid de chinuri!Metoda depinde de situatie, de posibilitati, etc…

  1. Spanac / Post Author

   Ești al doilea cu opinia asta. Ai avea inimă să-l omori însă?

Leave a Reply