Dinamo-Steaua, eternul derby

Azi pe Stadionul Național, cu începere de la ora 20.30 avem derby, Steaua-Dinamo. Asta cred că o știre orice microbist și nu numai. “Lupta” va fi pe teren, însă războiul va fi în tribune.
Căci pe gazon oamenii vor juca fotbal, vor încerca să câștige pentru palmares, pentru campionat, cupă, bani, familie etc. Iar după ce se va termina meciul, cele două echipe își vor strânge mâinile și vor bea o bere împreună. Deoarece fotbaliștii SUNT PRIETENI ÎNTRE EI.
Șoc și groază! “Un jucător al Stelei e prieten foarte bun cu un jucător al lui Dinamo! E inadmisibil așa ceva!
derby
Am spus ce se întâmplă pe gazon. În tribune, e altă treabă. suporterul român nu mai e doar suporter “Hai Dinamo“, “Hai Steluța“.
Acum suporterul este un adevărat gladiator, se bate cu oricine și orice, c-o furie oarbă. chit că adversarul e suporter al altei echipe, chit că-i jandarm. Adversarul nu ține cu echipa lui? Atunci merită călcat în picioare!
Mă întreb de ce s-a ajuns la așa ceva? De ce să se urască dinamoviștii cu steliștii, în loc să urmeze modelul jucătorilor, să bea o bere îmnpreună, să comenteze meciul, sau să înjure, ca întotdeauna, arbitrajul.
Nu există așa ceva. Acum numai injurii peste tot. Înainte erau doar pe stadion. Ieri seară un metrou a staționat 15 minute la Gara de Nord. Un grup de scandalagii se duceau să-și cumpere bilete. Și începuseră să urle în metrou lozinci anti Dinamo. Da, cum scandalagii erau steliști, puteau foarte bine să fie și dinamoviști, rapidiști, orice.
Abia după ce-au intervenit câțiva paznici și i-au scos afară s-au calmat lucrurile. A fost nevoie de intervenția “forțelor de ordine” deoarece grupul devenise violent, pe lângă lătratul injuriilor și cuvintelor obscene. Urlau și se comportau ca în junglă, în timp ce în jurul lor erau bătrâni, copii, femei și oameni exasperați de nebunia și nesimțirea suporterilor.
Trebuie musai să ne dăm în cap unul altuia, doar pentru că ținem cu echipa adversă?
Acum vreo 5-6 ani, o cunoștință mi se lăuda că merge cu 3 mașini, burdușite de dinamoviști și unde vede un grup mai mic de steliști, se opresc și-i iau la bătaie, în timp ce unul filma.
Din acel moment am întrerupt orice legătură cu acel animal.

Eu sunt dinamovist, dar nu fanatic, iar asta nu înseamnă că trebuie să urlu “mumu Steaua” pe stradă sau să mă bat cu un stelist. E o prostie.
Voi ce părere aveți? Cât va fi scorul final?

Sursa foto: fcsteaua.ro

Leave a Reply