Doriți și păduchi cu asta?

Știți deja cunoscuta “doriți și cartofi prăjiți la comandă“. e mai răspândită decât “Alo” la nivel mondial.
Doi flăcăi și-au închiriat costume de la Teatrul de Operetă “Ion Dacian”. I-a costat 50 lei de costum.
Tinerii au dansat o noapte întreagă la un bal mascat și-au fost foarte mulțumiți de costumele lor. Însă “surpriza” a venit după două zuile. Unul dintre tineri a descoperit că s-a umplut de… păduchi.
party“Am observat cu stupoare că am păduchi… Habar nu aveam de unde aş fi putut să iau, dar, în momentul în care Marius m-a anunţat că şi el are <<chiriaşi>>, totul a fost clar în mintea mea. I-am luat de la costumele închiriate“.

Pare-se că cei de la Teatrul de Operetă nu spală costumele după fiecare închiriere. Foarte posibil ca înaintea celor doi tineri nefericiți, costumele să fi fost purtate de vreun om al străzii (să nu zic țigan).

Nici până-n prezent angajații Teatrului de Operetă nu au un răspuns oficial.

E oare posibil așa ceva? Într-o țară care se vrea civilizată să poți lua păduchi de la costume de închiriat? Și vorba aceea, nu ai luat costumele de la vreo firmă fantomă, cu sediu pe-o stradă desfundată și plină de câini vagabonzi, ai luat costumele de la Teatrul de Operetă. O so(do)mitate în domeniu!
Desigur, este posibil ca și tinerii să fi luat păduchii de la cine știe ce prostituată au închiriat-o împreună. Însă erau păduchi de cap, nicidecum păduchi lați. Și-an afară de asta, e cam mare posibilitatea ca povestea lor să fie adevărată.
amândoi au luat costumele în același timp, din același loc. Apoi ambii, după două zile au suferit de aceeași “boală“.

Nu se mai curăță costumele oferite spre închiriat decât atunci când lucesc de jeg? Nu de alta, dar nu închiriezi un costum cuiva doar ca să facă 3 poze apoi să se dezechipeze. Cine-și închiriază costum, va fi în el cel puțin câteva ore. Și nu-l ia spre închiriere ca să stea pe canapea să se uite la meci. Îl ia pentru un bal mascat. Adică petrecere, dans, băutură. Ergo, transpirație!

Așadar, după ce iei un costum pe tine (poate să fie și-o cămașă, un tricou, un maieu), pentru peste 3 ore, îl vei umple de transpirație. Ceea ce-i la mintea cocoșului că va trebui spălat. La Nufărul dacă nu la mașina de spălat.
Eu nu știu cum este înțelegerea cu costumele astea închiriate, însă dacă iau un tricou de la un prieten (mi s-a întâmplat în diferite cazuri), i-l înapoiez spălat, nu plin de transpirație.

costume (1)

Deci, mi se pare normal ca și clientul când înapoiază costumul, să-l dea curățat. Și ca să nu-i fie frică de intrat la apă sau stricat materialul, să-l ducă la o curățătorie chimică. Ăia știu fiecare material în parte cum să-l spele, cum să-l calce. Au oameni special angajați pentru asta.

Nu știu cum vor rămâne lucrurile, însă atenție când luați costume de închiriat. Cel mai bine e să le le dați la curățat înainte. Ideal ar fi să le curățați și după purtare. Costă în jur de 12 lei curățarea la costum (cămașă, pantalon și haină).
Și nu poți spune că-i scump, din moment ce tu îți iei costum de închiriat pentru bal mascat. Alea-s petreceri cu schepsis, nu orice gură cască e invitat la așa ceva…

There are 15 comments left Go To Comment

 1. Szasz Sebes Paul /

  Eu nu inchiriez.

  1. Spanac / Post Author

   tu nu. Însă alții poate au nevoie. Nu-i neapărat să iei costum de zombie, de pirat sau de extraterestru. Și un costum pentru o nuntă, un botez, o ocazie specială…

 2. gheorgica /

  Se intampla si la case mari. In camine se obisnuieste imprumutarea hainelor si des se muta si paduchii calcati de tren. Poti sa iei acum paduchi de rasa si daca probezi haine la mall. Cred ca si daca dai mana cu un parlamentar ai ocazia sa iei un chirias. Ne indreptam spre prosperitate. Cineva spunea odata ca actorii sunt niste parliti de paduchiosi

  1. Spanac / Post Author

   Și să nu uităm că acum 300 de ani, marele palate erau pline de pureci și păduchi. De-și făceau culcuș în perucile alea ridicole. Asta pe vremea când împărații făceau baie o dată pe lună și atunci dacă era neapărată nevoie! (Maria Antoaneta – care și-o mai trăgea și cu măgarul…)

 3. Anamaria /

  Am vrut eu a inchiriez o rochie de al un magazin cu pretentii, care se ocupa numai cu inchiriatul hainelor create de designeri faimosi. Imi trebuia pentru o receptie la o amabasada si nu dadeam nici moarta 2200 de euro pe o zdreanta de rochie de firma. Cand am intrat sa o probez am vazut ca era captuseala, jupa, patata de sange, banuiesc menstrual pentru ca era pata exact in locul potrivit. Pata se innegrise deci clar nu fusese patata de curand. Si cu toate ca cerea 150 de euro pentru 2 zile de inchiriere, rochia Alexander McQueen era jegoasa, frate, nespalata. Mi s-a facut si greata, lehamite si am plecat spurcandu-i si injurandu-i ca la usa cortului. Aia se faceau ca ploua, ca vezi doamne n-au observat ditamai pata. Ce pretentii sa mai am de la o institutie de stat care probabil nu are bani nici de Nufarul.

  1. Spanac / Post Author

   A, deci și la case mai mari se întâmplă? Nesimțire băi… nu ne facem noi o afacere cu costume de închiriat? Și le dăm la Nufărul după fiecare folosire?

   1. Anamaria /

    Gata, hai! Si cerem si niste preturi pe masura, nu?

    1. Spanac / Post Author

     60 de lei costumul. Dar le dăm garanția că de fiecare dată când vor lua costume, vor fi curate. Vorbim și cu ăștia de la curățătorie, să ne facă rabat la cantități mari (multe costume) și nu ne-ar mai lua 12 lei per costum, ci vreo 8.
     Deci ne trebe capital să pornim afacerea.

 4. Cristina /

  Mai bine imprumuti de la o prietena decat sa inchiriezi, parerea mea!
  Macar stii de la cine sunt paduchii, daca ii iei 🙂

  1. Spanac / Post Author

   Cine are prieteni care au costume de pirați, de zombie? Dă-mi și mie numărul lor, ca să mă echipez 🙂

 5. Rudolph Aspirant /

  Dar daca in poveste era vorba de 2 baieti, chiar si paduchiosi, de ce ai pus o poza cu o fata costumata si pe fata si pe dos ?

  1. Spanac / Post Author

   Gagica atrage.

 6. Coffee /

  Si eu am crezut vazand poza ca au luat paduchi de la vreo curva.

  1. Spanac / Post Author

   Nu. Unde ai văzut tu curvă așa bună mă? C-aș da și eu jumate din salariu neveste-mii…

 7. Alin /

  Romania, tara de paduchiosi care se cred destepti si civilizati… As rade, dar e de plans…

Leave a Reply