Este usor sa schimb singur memoria din laptop sau trebuie sa merg in service?

Onlaptop va raspunde la aceasta intrebare in cele ce urmeaza.

In primul rand vrem sa mentionam ca memoria RAM reprezinta una din cele mai importante componente dintr-un laptop, iar capacitatea sa determina semnificativ performantele unui laptop. Cu cat un laptop are mai multa memorie cu atat anumite programe software vor rula mai rapid. In cazul in care nu exista suficienta memorie RAM intr-un laptop atunci programele tind sa se deschida foarte greu, sa se blocheze si in general intregul sistem ruleaza foarte lent. In general cei mai multi utilizatori doresc sa faca upgrade la memorie pentru a putea folosi anumite programe soft, pentru a le putea accesa mai usor si pentru a imbunatati performantele laptopului. Pentru upgrade va fi necesar fie sa mai adaugati un modul de memorie pe langa cea existenta, fie sa inlocuiti toate modulele (de capacitate mai mica) cu module de capacitate mai mare.

Exista cazuri rare cand memoria RAM se defecteaza si atunci utilizatorul va dori sa o schimbe. In service onlaptop intalnim aceste cazuri, ce-i drept mai rar decat cererea de upgrade.

Sa presupunem ca vreti sa incercati sa schimbati memoria pe cont propriu acasa. In toate aceste situatii va fi nevoie sa gasiti locul in care este pozitionata memoria pentru a ajunge la ea si a face modificarile pe care le doriti. De cele mai multe ori la majoritatea laptopurilor memoria este protejata de un capac pe spate, iar cu o simpla surubelnita puteti scoate suruburile care blocheaza acest capac si ajungeti usor la memorie. Dar din pacate exista si laptopuri unde, pentru a ajunge la memorie este necesar sa dezmembrati laptopul, lucru mult mai riscant si complex. Din acest punct de vedere este recomandat sa mergeti in service onlaptop pentru a fi sigur ca nu provocati daune mai mari laptopului dumneavoastra.

Inainte de a schimba memoria trebuie in primul rand sa vedeti

– ce memorie RAM aveti disponibila pe laptop,
– cata memorie suporta laptopul dumneavoastra maxim (pentru ca sunt laptopuri care suporta mai multa memorie si altele care suporta mai putina memorie)
– ce tip de memorie va trebuie – acest parametru este extrem de important pentru ca daca aveti un laptop care functioneaza cu memorie ddr2 nu veti putea pune pe el memorie ddr3 (chiar daca aceasta va face cu ochiul pentru ca este mai ieftina comparativ cu ddr2).
– daca exista vreun slot RAM liber in laptop

Pentru suporta rapid si pentru siguranta ca totul este realizat “ca la carte” va recomandam sa veniti in service onlaptop iar tehnicienii nostri vor descoperi toate aceste lucruri pentru dumneavoastra. In plus, va ajuta sa faceti upgrade-ul, va oferim informatiile necesare legate de upgrade-ul dorit, va furnizam memoria cu tot cu garantie si o montam in laptop. Veti pleca din service onlaptop cu un echipat mai performant datorita upgrade-ului de memorie.

Daca nu stiti exact ce memorie aveti uitati-va in Windows Information System si acolo vi se arata care este capacitatea memoriei. Pentru un upgrade eficient RAM-ul ar trebui as fie dublat, pentru ca doar asa upgradeul ar putea determina o crestere semnificativa a laptopului. De exemplu daca aveti 2 GB RAM este recomandat sa upgradati la 4 GB RAM iar daca aveti 4 GB RAM de preferat sa upgradati la 8 GB RAM (atentie insa, verificati daca laptopul permite acest lucru si care este tipul memoriei suportate).

As insista asupra tipului memoriei. In prezent laptopurile de pe piata se vand in general cu DDR4 si DDR 3 dar daca aveti un laptop mai vechi sau achizitionat de la second hand cel mai probabil acesta functioneaza cu memorie DDR2 sau chiar DDR1. Cand va ganditi la schimbarea memoriei in laptop este esential sa aveti in vedere tipul acesteia. Pentru suport si upgrade ram vizitati-ne in service onlaptop.

Aceasta postare a fost citita de 889 ori !

Comments

comments

Leave a Reply