Exportăm vaci în China!

De curând, România și China au încheiat un contrat prin care România va exporta cca. 500.000 vaci din rasa Bălțata românească în China, în următorii 7-10 ani. Asta înseamnă venituri de aproximativ jumătate de miliard de euro pentru fermierii români.

De fapt, banii ăia vor intra în țară, apoi statul român va pune imediat în practică impozit pe profit, care ne strică tot cheful de viață.
Deci din 500.000.000 de euro, la fermieri vor ajunge 350.000. 000

România va exporta vaci în China“, a declarat sâmbătă ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, la târgul internaţional de agricultură Indagra de la Bucureşti.

Contractul a fost semnat în luna septembrie a anului curent, între reprezentanţi ai statului chinez şi ministerul român al Agriculturii, Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară, Autoritatea Naţională de Reproducţie în Zootehnie şi Asociaţia Crescătorilor de Vaci “Bălţata Românească” din Braşov.

Este o şansă extraordinară pentru fermierii români. Cererea din China este foarte mare, iar în perioada de 7-10 ani pentru care este valabil protocolul, noi trebuie să exportăm peste 500.000 de vaci. Se vor trimite animale de un an, viţele în dezvoltare, al căror preţ de export este aproximativ 1.000 de euro” – Zoltan Haller, vicepreşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Vaci “Bălţata Românească” din Braşov.
baltata
În ianuarie 2014, va fi exportat primul lot de vaci (4-5000 de bucăți), după ce vor fi cercetate amănunțit atât de-o echipă românească de veterinari, cât și de o echipă chineză, ce va veni special pentru acest program în România, la începutul lui ianuarie.

Primul lot de animale, de 4-5.000 de vaci, va fi exportat în luna ianuarie a anului 2014. Domnul Haller declară că România este prima ţară europeană care exportă vaci în China şi a patra din lume, după Australia, Noua Zeelandă şi Uruguay.

Asta ce înseamnă? La vaci, China e la pământ? Noi primim văcuțe irlandeze prin programe umanitare și exportăm vacile noastre tocmai în China. Deoarece vacile noastre dau 8-10 litri de lapte zilnic, nu cred că vor sta mult timp în picioare, ajunse pe pământ chinez. Vor ajunge în abatoare, după o lună de carantină.

Însă treaba asta este departe de-a ne mai interesa. Dacă ciuciunghezii dau banul, poa’ să le măcelărească. E dreptul lor. Ca și cum aș da 2000 de euro pe un BMW și-aș face asta cu el!

There are 11 comments left Go To Comment

 1. Pingback: Exportăm vaci în China!Bloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro /

 2. claudia /

  de la jumatate de miliard la jumatate de milion e cale lunga —
  500 milionane vs 500 mii. Sau adevarata cifra e jumatate de milion… ca atunci nush la ce ne mai straduim cu vacile astea, nu prea aduc profit.

  1. Spanac / Post Author

   Juma de miliard. 500.000.000 e corect, da?
   Matematica mea e EXECRABILĂ!

 3. Rudolph Aspirant /

  Cum, o vaca adevarata vie si buna, asa sanatoasa, si darnica plus frumoasa asa ca aceea din poza e estimata sa valoreze mai putin decat o rabla ? Zau, chiar m-am intristat…pai in Irlanda intreg folclorul constiintei nationale e bazat pe valoarea inestimabila a unei vaci…cine avea o vaca acolo in stravechime era considerat mare boier plus demn atat de respect cat si de o invidie criminala feroce, (am citit eu mai de mult pe wikipedia niste povesti din astea fondatoare de cultura populara irlandeza)

 4. Servicii F /

  Exportam vaci cu 1000 euro si importam cu peste 1000 euro asa ca dupa parerea mea nu este o afacere, de preferat ar fi ca piata interna sa satisfaca 100% din consum apoi sa mai dam si la alti.

  1. Spanac / Post Author

   Piața internă… Micii fermieri mor de foame că nu-s ajutați de stat îndeajuns. Sau nu vor să vândă nimic…

 5. Rudolph Aspirant /

  Off topic…stii ce ma enervez ca de vreo saptamana nu mai pot sa accesez blogul tau prin providerul de Internet de la mine de acasa (plus nici site-ul din Argentina cu filme gratis), ci numai de pe mobil…zau, de ce oare o fi serverul sau ip-ul tau pus pe lista neagra habar nu am si nici nu ma pricep…acum trebuie sa invat si eu sa comunic ca hackerii aia prin proxy si nici nu aveam chef de chestii din astea, dar uite asase amesteca omul in activitati dizidente fara sa stie despre ce e vorba si parca vad ca o sa vina Putin si o sa ma acuze de activitati huliganice la fel ca pe fetele alea de la Pussy Riot (care au cantat in biserica), sau amaratii aia de la Greenpeace, (printre care si o cetateana daneza), si eu nici macar nu sunt dizident de acest nivel si pana si filmele gay care le vedeam pe site-ul ala gratis erau asa gen comedii romantice PG13, dar acum nu mai e voie sa fii dizident asa cuminte, trebuie sa fii ori cuminte si deloc dizident, ori dizident si ne-cuminte(sau fara minte).

  1. Spanac / Post Author

   Zi-mi ce IP ai pe direct. Am niște clase de IP-uri blocate pentru spam continuu, ce-i drept. Și să nu fie și a ta printre alea.

 6. Nick /

  500.000 vaci de 500.000 euro? E o eroare in relatarea ta la inceput

  1. Spanac / Post Author

   Da, am văzut. Mulțumesc! Nu știu ce calcule am făcut eu, însă nu erau corecte.

 7. Szasz Sebes Paul /

  Bine spus !

Leave a Reply