Extratereștrii există!

swimAfirmația că extratereștrii există nu este doar așa aruncată de mine și de alți indivizi, fără dovezi clare. De exemplu, planeta Marte are mari întinderi de gheață. După unele cercetări, gheața asta cică ar fi apă la o temperatură de -0 grade Celsius. Cred că la concuzia asta ajungem singurei, fără ceva studii în spate.

Așadar, dacă pe Marte există gheață, sub calota aia de gheață există și apă. Deoarece îmi vine greu să cred că grosimea calotei ăleia de gheață să fie mai mare de câțiva kilometri grosime. așada, dedesubtul ei, există apă, în exact aceași formulă ca pe Terra, anume H2O.

Și după câte știm, apa este un factor hotărâtor în apariția vieții pe planeta noastră. Vă vine să credeți sau nu, există viață submarină chiar și-n Groapa Marianelor, unde cel mai adânc punct de pe Terra atinge peste 11 kilometri. Chiar și acolo, unde densitatea apei este uriașă, undeva la 9 tone pe cm2, există viață. Zeci de animale nemaivăzute până atunci sălășluiesc bine merci. Și acolo treaba este exact ca mai la suprafață. Peștele mare mănâncă pe ăla mai mic. Iar pește mic se hrănește cu organisme mai mici, care la rândul lor se hrănesc cu plancton.

Până acum, doar doi oameni au ajuns în Groapa Marianelor. Jacques Piccard și Lt. Don Walsh, în 23 ianuarie 1960. Per total au fost doar 4 scufundări în aceste adâncuri. Expediția din 1960, era să se încheie tragic, deoarece un hublou al batiscafului începuse să se crape, de la presiaunea uriață a apei.

Deci e destul de clar cum extratereștrii există, chit că puțini i-au văzut cu adevărat. Zicea cineva că el crede în extratereștrii așa cum crede în fantome. Unii mai răi ar zice și de Dumnezeu așa.

Și să revenim nițel cu picioarele pe pământ. Mi-am adus aminte cum acum vreo 25 de ani voiau bunicii să facă fântână în curte, căci după 50 de ani de cărat apă de la fântână, peste dealuri, după o vârstă și-e cam greu să mai cari ca-n tinerețe. zis și făcut, au adus o echipă de săpători, puțuri, burgie, toate acareturile. Ba în plus au adus și-un specialist. Unul mai cu mintea în alte sfere, unde vorbea ăla de extratereștrii și dumnezei ca și cum ar fi fost prieteni la cataramă.
Specialistul ăla cică găsea apa cu o ansă. Avea două bețe de metal în mână și se plimba pe acolo în tăcere. I s-au lipit bețele unul de altul în două locuri. dă-i și sapă acolo, că e apă. am săpat până la 25 de metri adâncime și n-am dat decât de nămol, nimic mai mult. Am renunțat la ideea de-a face în curte fântână. Am zis atunci că există apă la noi în curte cum există extratereștrii ăia!

Apoi le-a venit ideea alor mei să tragă apa din fântâna din vale până la un puț din curte. Au luat pompe submersibile de la shop-einstal si-am pus tot agregatul în funcțiune. A mers toată instalația fix 3 minute. Asta deoarece cât timp noi eram în curte, minunându-ne de ingineria care ne aduce apă, un vecin binevoitor din sat a luat pompa cu el. Nu l-am găsit nici până azi.
Așa că am rămas să aducem apă în continuare, ca pe vremea străbunilor. În găleți și bidoane!

Aceasta postare a fost citita de 2028 ori !

Comments

comments

There are 14 comments left Go To Comment

 1. Sarcasticu /

  Am și eu o întrebare, din curiozitate.

  Dacă tot susținem că există sau nu extraterești, de ce cacao ne rezumăm la condițiile de viață pe care le are un om? Adică…de unde și până unde, omul a dedus că extraterestrul are nevoie de apă, oxigen ș.a.m.d.? Ne credem rasă superioară…și dacă noi aveam nevoie de apă/aer, clar, toate făpturile intra și extra au nevoie, corect? 🙂

  Să fim serioși. :))

  1. Spanac / Post Author

   Bun, deci dacă viața pe Terra a avut nevoie de apă, viața de pe altă planetă de ce nu poate avea viață?
   Îmi explici asta. cum de la noi s-a putut și-n alte părți, în condiții similare, de ce să nu se poată?
   Aici nu vorbesc de oxigen sau alte prostii. apropos, știi că aerul pe care-l respirăm noi are mult azot în componență? De 3 ori mai mult decât oxigenul?

   1. Sarcasticu /

    Știu compoziția aerului. Nu mă interesează compoziția lui. Pe mine mă interesează un răspuns direct.

    De ce trebuie să se rezume totul la Terra? Bun, aici e viață, e ok, oarecum. Dar de ce pe alte plante nu ar exista viață cu alți compuși necunoscuți omului? De ce credem că peste tot e nevoie de oxigen și apă …ca o viață să reziste, să existe…cum e pe Terra?

    Adică, de unde și până unde, omul de ștință a dedus el asta: Pe alte planete nu există viață pentru că nu există H2O și O?

    Dacă acel „extraterestru” are nevoie de altceva să trăiască? Ți-am zis, ne credem o rasă superioară și avem obișnuința să ne limităm la doar ceea ce putem face noi.

    1. Spanac / Post Author

     Omule, dacă noi nu suntem așa de evoluați pe cum crezi, avem nevoie de unele condiții propice vieții. tocmai ți-am arătat că-n condiții al dracu de vitrege există viață. Deci poate exista viață bine merci peste tot. Numai pe Soare nu.
     Nu te gândi neapărat la extratereștrii la ființe umanoide bipede, care conduc mașini de teren cu propulsie pe bază de neutroni. Un extaterestru poate fi și o ființă unicelulară de 0,000001 mm mărime care trăiește sub 3 km de gheață, pe Marte. ei bine, îți vine sau nu să crezi, ăla este considerat extraterestru. Îmi înțelegi raționamentul? Care nu l-am gândit eu, ci au fost înainte oameni de știință care au declarat asta, nefiindu-le frică că vine Sarcasticu și-i face de rahat în lumea tehnicii.

     Așadar, dacă noi aici pe Terra am avut asemenea condiții (mai există câteva planete cu aceleași condiții ca și noi, poate cu 2-3 grade temperatura mai mare), este aproape imposibil ca pe alte planete să nu existe viața.

    2. Spanac / Post Author

     Și după cum ai spus, dacă noi nu suntem “Gigi de la Sculărie” în univers, cum naibii de alții, net superiori nouă să nu existe?!

 2. Sarcasticu /

  Există peste tot viață. Cu siguranță!

  Încă ceva: de unde și până unde Soarele are 15 milioane de grade? Adică de unde știm noi asta cu siguranță? Că-mi spune mie unul cu o diplomă, că vezi tu, temperatura Soarelui poate ajunge în centru până la 15 milioane de grade.. Pft.

  Soarele poate fi înghețat în momentele astea. Că tot ai făcut referire la Soare, spune-mi de ce, când ieși din stratosfera Terrei, da, în spațiu devine și mai rece. Teoretic ar trebui să fie mult mai cald în spațiu decât pe Terra. Cel puțin așa-mi spune logica mea acum.

  Și totuși, de ce e mai frig? Pentru că nu există aer în spațiu? Sau poate că Terra are arc de 10 de meridian? Se mișcă? Poate din cauza razelor ecuatoriale și polare? Gravitație? Nu există pic de atmosferă în spațiu?

  1. Spanac / Post Author

   Cum să fie soarele înghețat mă? Atunci toate planetele din sistemul nostru solar ar fi bocnă, dacă soarele ar fi înghețat. Nu știu de ce e mai rece în spațiu, probabil pentru că și alte planete sunt cu temperaturi de 100 de grade la suprafață și imediat cum ieși din orbita lor te izbește frigul. Nu știu să explic asta. Nu sunt de specialitate, unul care are cât de cât habar îți poate explica. Însă e o întrebare bună. Dar noi vorbeam de viața de pe alte planete. sunt catralioane (fără exagerare) de planete în Univers. cum să nu existe viață, oricât de mică și unicelulară pe alte planete? E imposibil. Și cercetătorii ăia pe care nu-i crezi, prin puținele lor cunoștințe au dedus că e nevoie de apă pentru a trăi. să te văd pe tine fără apă, ce faci?
   apoi, dacă unii mici și neînsemnați cum suntem noi (duă cum chiar tu ziceai că nu suntem buricul pământului), avem nevoie de apă, ăia mai mari și mai ciumegi, s-au transformat atât de mult încât să n-aibă deloc nevoie de apă? Greu de crezut…

 3. Sarcasticu /

  A dracu’ ea de apă! Omule, doar noi ne rezumăm la apă, oamenii. De ce ar trebui să se rezume și altă ființă extraterestră la apă? Poate DOAR pentru noi e esențială. Poate pentru ei esențialul este….neutronul. Sau mai știu eu ce altă prostie. Asta încerc eu să arăt, într-un final. Am și scris mai sus: de unde și până unde s-a ajuns la concluzia că toate ființele au nevoie de apă? Extratereștrii poate mănâncă neutroni în pâine, sau…..prostie umană sau… slo**z pe tavă!

  Îți mai zic o dată, nu trebuie să ne rezumăm doar la capacitățile omului, dacă noi avem nevoie de asta, asta înseamnă că toți au nevoie? Dacă noi bem apă, beau și extratereștrii? Și alte întrebări „stupide” care au răspunsuri și mai stupide din partea „oamenilor de ștință”.

  Fac din nou legătură cu Soarele….Poate că e într-adevăr înghețat…și ceea ce există în atmosfera noastră, radiațiile lui când intră în contact cu strotesfera noastră..ar putea să se încălzească. Sunt nșpe mii de teorii. Chiar s-a propus o dată tema asta: Soarele poate fi înghețat.

   1. Spanac / Post Author

    O, gata mă. ai descoperit și tu teoriile conspirației. De fapt, soarele e de gheață și noi suntem proști, că de fapt ne orbește zăpada de pe el care lucește de la Dumnezeu putere nu?

    Vorbim de teorii testate mă, de-a lungul anilor, nu că vine un X și un Y să susțină că soarele de de gheață. Ce naiba mă?

    Și-am mai spus: poate nu toți extratereștrii au nevoie de apă, însă noi și specialiștii lui pește prăjit, care se ocupă de așa ceva, au descoperit că ființele inferioare (oamenii, câinii, pisicile, viermii de mătase etc), au nevoie de apă și aer (unele) pentru a trăi.
    Atunci, dacă noi, așa inferiori cum suntem existăm, trăim, cum de n-ar fi și alții (pe alte planete, indiferent de forma corpului) să nu trăiască? Poate au alte condiții de viață, nu musai apă și aer. Respiră hidrocarburi și… Pardon. Absorb, ei nu respiră, de ce să reducem totul la respirat, nu?

    Tu negi existența lor pentru că ce? Pe ce te bazezi? că nu i-ai văzut încă? Că n-a dat noroc cu tine Dkarr Z’fyx din Galaxia Andromeda și nu ți-a zis un călduros:
    – Hrrg mir grihc yaard!

    1. Sarcasticu /

     Dar cine a zis că neg existența lor, man? :)) De fapt, eu sunt ăla care țipă în gura mare că nu suntem singuri sau „cei mai tari din parcare”.

     Teoria conspirației? :)) Ce-i aia? Așa se numește? Of. Și citeam din astea din 2006 și habar n-aveam că așa se numesc. 🙁

     Oricum, până o să vină vreun extraterestru pe aici, sau mai bine spus, până se va arăta unul, am să fiu primul care-l va invita la o bere, un mic și niște semințe. Clar!? ♥

     1. Spanac / Post Author

      Aia absorb olteni cu paine ma… Eu sunt scapat, de corcituri nu se ating!

 4. Daniel /

  E clar ca exista extraterestri. Nu trebuie sa fii mare inteligent sa iti dai seama ca este aproape imposibil ca in universul acesta imens sa fi aparut viata doar pe o singura planeta. E pur si simplu imposibil.
  Ps-Extraterestri, cu un singur i

  1. Spanac / Post Author

   Unde ma cu un singur i? E articulat, extaterestrii, capii mafiei, barbosii, artagosii, danielii. Acu ai prins ideea?

Leave a Reply