Fă Doino, ți-ai făcut provizii? Vine rusul și te violează!

ANUNȚ DE INTERES NAȚIONAL! Dați iama în magazine de pe acum și faceți-vă provizii. Războiul dintre Ucraina și Rusia se intensifică.
Și aici nu fac deloc mișto. Rușii au tot trimis forțe armate la granița cu Ucraina, au mai tras niște focuri de armă, am mai omorât vreo doi oameni, d-astea mărunțele.
Bașca două bombardiere ajunseseră prin coasta Scoției, iar când a apărut un avion englez s-au întors fără incidente. Și Olanda trimisese 2 avioane la interceptare. Rușii amenință Ucraina și Statele Unite să-i lase în pace, că ei sunt oameni buni și au treabă, toată Europa e un butoi de pulbere și noi… noi ne uităm la Ponta și-al lui celebru ““, mai ceva decât vechiul și fumatul “se futu butonul.
provizii
Puneți mâna și vă luați din timp baterii, hrană, mâncare. Care aveți permis de port armă, luați la rând magazinele și umpleți-vă de cartușe. E treabă serioasă. Nu știu cât se vai mai sta așa cu mici “hârjoneli” între ruși și restul Europei.

Văd că pe noi de doare undeva. Râdem de Ponta și-l facem măgar și nesimțit că ne face de rahat în lume. Hai mă, ne-am făcut de rahat demult, cu mentalitatea de curvă proastă, să fim serioși.
Ne comportăm exact ca virgina aia regulată pentru prima dată. Ne plângem de durerea de ureche, când ne mușcă (Fă, Doino), în timp ce ne lărgesc rușii cât cuprinde.

Știm, în schimb, să ne dăm ghizdavi pe net, nevoie mare. Dar în cazul în care îți vine un soldat înarmat să-ți reguleze nevasta, nu știi cum să fugi mai repede.
Puneți mâna de vă apărați! cu orice mijloace. Într-un film cu Chuck Norris îi învăța ăsta pe copii cum să se apare de atacatori cu un simplu creion ascuțit.

Știți aia cu luptele la baionetă? Nu încercați să-l loviți pe dușman în cap, ci în gât sau ochi. Așa nu se va bloca baioneta în oasele ăluia. Good to know.

De ce agit populația? Pentru că, sincer să fiu, mi-e frică. Mi-e frică de război, mi-e frică de moarte. Și personal, cred că războiul nu se mai lasă mult așteptat. Cel mai nasol e că-i la granița noastră. Ce-mi pasă mie că-i război civil în Africa, în Cambodgia, Dumnezeu știe mai unde? Și tare mi-e că se repetă istoria din 1944. Că așa suntem noi ca nație. Foarte influențabili.
saldier

There are 9 comments left Go To Comment

 1. Rudolph Aspirant /

  Pai a fost razboi civil si in fosta RSF Iugoslavia vecina in anii 90, insa nu a influentat Romania asa de mult. De ce sa te temi de un razboi civil in Ucraina ? Cine crezi ca iti cere tie sa folosesti baioneta ? Si ce are 1944 cu situatia actuala din Ucraina ? Poate doar asa ca parca ar semana cu vreun nou inceput de Razboi Rece ? Dar chiar si daca exista poate nostalgici ai perioadei razboiului rece, (nu neaparat numai intre romani desigur,
  plus si de o parte si de alta, sau si intr-un
  sens de interes sau doar unul de teama), mie nu mi se pare de loc ca e vorba de asa ceva si orice conflicte pe acolo vor ramane strict
  locale, desi desigur ca pot fi folosite politic in fel si chip, si desigur ca mereu vor exista mari sau mici tragedii personale, si desigur ca nu e bine sa se ajunga la bataie violenta, nicaieri, la nici o scara, nici mica nici mare, pt ca copiii se sperie daca vad oameni mari comportandu-se nepoliticos sau violent in jurul lor. Si tu ca blogger trebuie sa te gandesti si la minorii care sunt prin jur atunci cand scrii vreun
  articol pe blog…de ex de pe blogul tau citesc si cativa care nici nu au dat inca Bacul. Trebuie sa fii un bun exemplu pt ei, nu sa-ti pui poalele-n cap cum auzi o melodie pe undeva pe la radio-sant. Ramai calm, prezinta mai mult fapte, nu speculatii…uite de ex cum a intrat Frederick II cel Mare al Prusiei din
  familia Hohenzollern in gura lumii inca de la
  vremea unuia din primele conflicte legate de
  apartenenta Ucrainei sau, ma rog, Crimeei la UE, in sec18, cand a opinat ca un eventual razboi ruso-turc ar fi asa ca si cum s-ar batea chiorii cu orbii…zau, si inca la vremea Caterinei cea Mare plus a sultanului talentat la poezie Mustafa III, care avea si prieteni suedezi, a reusit sa scoata vrabiuta asta din
  gura…tu sa nu faci asa ca el ! Tu, stiindu-te roman deci talentat poet, ia mai mult exemplu de la contemporanul lor JW Goethe, mai pune
  o poza romantica cu o poezie dedicata pt o
  fata, (indiferent de marimea sanilor desigur ca
  nu mai esti in secolul 20, plus la vremea dl Goethe inca se opina ca sanii mai mici sunt de
  fapt mai interesanti, cel putin cf diversi
  lansatori de trenduri culturale si de mode din secolele anterioare de la Paris, ca de ex dl Pierre de Bourdeille de Brantome din sec 16),
  Sau mai scrie o drama cu poza lui Satana asa ca in articolul anterior, etc, ca alea raman
  chiar mai mult in cultura posteritatii decat ce au zis diversi jurnalisti sau chiar diversi politicieni.

  1. Spanac / Post Author

   În Yugoslavia nu ne-a deranjat prea tare deoarece s-au bătut ăia ai lor. Aici Ucraina nu mai e URSS de 25 de ani. În plus, la sârbi și croați nu exista NATO, unul să fe, altul nu.
   Ce legătură are 1944 în cazul de față:
   Luptam alături de nemți și omoram ruși, până în 44 când ne-am întors împotriva nemților.
   La fel și acum, vom lupta alături de NATO (America, Anglia, G7-le în principal), împotriva rușilor. Apoi, pentru că SUNTEM PREA ÎN VEST, PREA LIPIȚI DE RUȘI (după cum bine zicea Vladimir), vom lua partea rușilor.
   Și ai văzut după 44 ce bine ne-a fost. 45 de ani de comunism…

   Iar mai departe dintre satane, Goethe și țâțe, am rămas cu țâțele. Știi ce-a zis Goethe înainte de-a muri?

   1. Rudolph Aspirant /

    Am dat Google ca sa aflu ultimile cuvinte ale lui Goethe si am aflat ca a zis, “Mai multa lumina !”. O a doua sursa opineaza ca sensul acelei exclamatii in lb germana nu era asa spiritual ci destul de concret, “Deschideti obloanele sa intre mai multa lumina in camera !”

    1. Spanac / Post Author

     Alea aui fost ultimele cuvinte. Zicea că “am experimentat absolut totul din viața asta, în afară de un singur lucru. N-am omorât un om”.
     În rest cică totul. Mă întreb dacă a făcut vreodată sarmale…

     1. Rudolph Aspirant /

      Unde sau cine zice ca JW Goethe a zis sau a scris asta, chiar si prin vocea unuia din personajele lui, nu doar el, ca am cautat si n-am gasit ca JWGoethe ar fi putut zice sau scrie ceva de genul asta ? Dar nu am cautat ff atent.

 2. Florin Dr. /

  Eu zic ca nu o sa intre peste noi. Desi fac pe suparatii si isi arata muschii, se vede ca numa` geaca mai este de ei. Daca ar fi cazul de o invazie ar invada Ukraina pentru a o recuceri in intregime. Cel mai probabil vor ramane in estul Ukrainei pentru a securiza partea de est si sud, zone care sunt foarte profitabile. Sa nu uitam ca numai ce a fugit omul lor de la putere, este normal sa reactioneze asa, da le trece 🙂

  1. Spanac / Post Author

   Oricum o fi, tot năpădire se numește. E ca și cum ne-am duce noi acu peste moldoveni. că doar și ei vor cu românia. Iar transnistria va urla că “salvează-ne patrie mumă rusie de cotropitori”.
   Exact așa fac ucrainienii…

 3. Alioșa /

  Vine razboiul? Au mama, trebuie sa imi fac plinul de bere, ca astfel n-ai cum sa te uiti la razboi, zau daca nu 🙂

  1. Spanac / Post Author

   Cu bere? Eu aș sta cu parul în mână, nu cu bere…

Leave a Reply