Football Manager 2013

Ati auzit de Football Manager 2013? Este un joc pe pc (varianta aia clasica, cu instalare si jucat, nu cea noua si “cool”, direct din browser) in care tu esti antrenor. Si faci ce te taie capul la o echipa de fotbal, asta pana cand se satura sefii de tine si te dau afara.
Nu stiu daca si cat se joaca autorul acestui blog, insa cu siguranta a auzit de acest joc. Macar unul din “stramosii” sai tot a trecut prin pc-ul sau.
A, era sa uit: Emil Calinescu sunt si astazi va voi povesti despre Football Manager 2013. Articolul, nu jocul. Articolul despre joc mai precis.
Asadar, am cumparat jocul original. E si asta o stire in felul ei, nu? Habar n-am daca a aparut deja pe torrente, dar eu l-am jucat deja. Si dupa prima zi de joc intens, am zis sa scriu pe blog. Cativa oameni, inclusive frati-miu, au zis: N-AI NICIO SANSA LA CAUTARI CU FOOTBALL MANAGER 2013. Nuu, n-are cum. Si totusi, cautand pe google dati de blogul meu. Pe prima pagina.

Iar acest articol este in unele zile cel mai vizitat din acea zi. Un articol de aproape 2 saptamani. Secretul este clar: optimizarea tip SEO. Dar nu neaparat despre ea vroiam sa discut.

Ca de optimizat stiu multi sa optimizeze. Ci despre ideea in sine. Ideea de “aglomeratie”. Ideea ca unii incearca sa fie diferiti.
Adica lumea considera ca eu, roman, nu am sanse sa fiu gasit cu asa ceva pe google. Ca google va arata inaintea mea multe alte articole. In fond, se scrisese si in presa despre aparitia Football Manager 2013. Iar site-urile ziarelor stau bine in clasamentele google. Eu mai sus ca ziarele?

Iar eu am spus: NU MA INTERESEAZA, EU SCRIU DESPRE ACEST JOC. Da, cred ca asta e cheia: optimizeaza articolele, scrie-le in forma dorita de google, dar nu te gandi, asa cum iti recomanda tot felul de specialist, la ce se cauta pe google. Gandeste-te la tine. Scrie un articol care te reprezinta. Pune suflet in el. Din 10 articole cu suflet, nu vor fi toate niste hit-uri. Dar cateva tot vor fi. Unul, doua. Daca ai noroc poate mai multe.
In fond, eu aveam deja un nucleu de cititori. Fie si daca doar ei citeau acel articol tot era bine. Dupa mine e o lectie. Lectie de viata.
Salutari MICROBISTE tuturor si va astept si la mine pe blog cu un guest-post.
Ps: Ati jucat Football manager 2013? Daca da, cum vi se pare? Mai bun, la fel ori mai rau ca precedentele?

There are 7 comments left Go To Comment

 1. Claudiu /

  Nu prea-s microbist. Legat de “simulatoare” din astea… au aparut acum tot felul de prostii. De la simulatoare de pescuit, pana la simulatoare de stat degeaba.

  1. Spanac / Post Author

   Singurele simulatoare au fost F22, unde nu știam cum să decolez și l-am șters, și vreo 2 d-astea cu mașini.
   De genul nfs shiift.
   Care nu îmi place.
   Alții sunt înnebuniți, mai ales după astea de fotbal.
   Mie mi se pare o tâmpenie.
   Pentru că și fotbalul e o idioțenie fără margini.
   A, simulator poate fi numit și NASCAR, joc vechi?
   Eram campion la ăla :))

 2. Flyerboy /

  Apai cum sa nu joc Football manager ? Cel mai tare simulator. Ever. Bate FIFA Manager. 2013 nu l-am incercat. O sa-l iau curand.

  1. Spanac / Post Author

   Jocuri d-astea cu fotbal nu-mi plac.
   Nici măcar alea unde ești jucător, darămite ăsta la care te uiți la cifre, statistici, prostii.

 3. Ovidiu /

  Heh. Heh. Heh >:)

 4. andrei /

  cum pot sa instalez si eu football manager 2013(steam) pe 2 calculatoare daca am fofosit o data ,,cod steam,, a jocului?

  1. Spanac / Post Author

   Habar n-am. Emilia știe. Încearcă să-l pui iar pe al doile Pc. Prin Steam. Ce-ți zice dacă bagi același cod?

Leave a Reply