Free birds 3D

DE CE se fac desene animate 3D? De ce?
Cel puțin pe ideea asta voiam să merg în continuare. Nu-s fan 3D, chiar deloc. Mă ia durerea de cap, de ochi, senzația de greață, de parcă aș fi gravid. Asta după nici 15 minute de uitat la un film plin de efecte speciale 3D. În plus, cu unii ochelari 3D mi-e greu să mă uit, deoarece îi mai am și pe ai mei de vedere. Deci nu pot sta doar cu unii, trebuie puși unul peste altul. Cum stăteau bunicii acum 20-30 de ani!

Am fost miercuri la Păsări libere – Free birds. Și m-așteptam să mă ia iar senzațiile de greață și durerile de cap la film. Însă n-a fost cazul. Este al treilea film 3D pe care l-am văzut fără să mă ia capul. Apoi mi-am dat seama de ceva. Toate cele 3 filme 3D erau… ANIMAȚII!

Am zis că-i ceva-n neregulă. Așa că m-am uitat la alt film 3D. Durerea de cap a revenit. La animații nu! Așa că, de azi înainte, voi fi un fan al animațiilor, fie ele și 3D.

Filmul a fost de-a dreptul hazliu. Nu mă așteptam ca o animație cu păsări să fie așa mișto. Este vorba de un curcănel, dotat din naștere cu ceva mai multă minte decât ceilalți curcani. Mult mai multă. Geniul ăla de dork, de savant nebun care se pierde în fața unei… puicuțe!
free_birds_movie.psd freebirds-newtrailer

Este ales de fiica președintelui Americii, să fie curcanul salvat de ziua Recunoștinței. Cei ce nu-s la curent cu trendul ăsta americănesc, Ziua recunoștinței e o sărbătoare ținută an de an, pe data de… gugăl it… prin noiembrie. Cică a patra joie din lună, ori ceva de genul ăsta.
Zice-se că se sărbătorește faptul că în anul 1621 au fost niște recolte incredibil de bogate. Asra după ce ai omorât toți indienii din jur, ai căzut la pace cu ultimii 20-21 de bucăți… Mă rog, chestii istorice. Și de ziua asta a recunoștinței, pe masă se pune… curcanul. Cu cât mai mare, cu atât mai bine.

Fiind grațiat de președinte, Reggie, curcanul din povestea noastră o ducea regește. Făcea comandă la pizza zilnic, se uita la desene animate toată ziua, trai pe vătrai.
Asta până când într-o noapte, un nebun îl răpește. Acel nebun era un curcan musculos, mare, înalt, fără prea multă minte, genul ăla de soldat american de moare cu steagul în mână. (secunda 55)
http://www.youtube.com/watch?v=0ieMNWQNuhk&t=0m55s

Acesta îi comunică lui Reggie că va trebui să călătorească în trecut, ca să schimbe ziua recunoștinței. Să scoată curcanul de pe meniu.

Râsete generale, nebunie curată. Ajung ei în trecut, dar vor reuși să salveze situația? Vor reuși să schimbe ceva? Ni se atrage atenția că filmul este o ficțiune. Mai puțin faza cu curcanii vorbitori, care este total adevărată!

Filmul rulează de azi în cinematografe și ar fi un excelent mijloc de relaxare pentru oricine cu vârste între 7 și 107 ani. Mulțumim Mediapro Distribution!

There are 4 comments left Go To Comment

 1. Servicii Funerare /

  Animatiile sunt in general cele mai reusite filme 3D, Avatarul a mai iesit din tipar, in rest Ice Age-ul este baza animatiilor 3D dupa parerea mea.

  1. Spanac / Post Author

   N-am văzut niciun ice age 3D. Avatar nici atât. Am văzut doar 3 animații 3D.

 2. Servicii Funerare /

  Pacat, Avatar-ul reprezinta Iceberg–ul filmelor 3D , vazut la IMAX , parerea mea, iar ca sa fie tacamul complet la Light Cinema au rulat si filme 7D care , din nefericire, nu avea mai mult de 10 minute, dar experienta vizuala, locomotorie si olfactiva este de neegalat. Personajul principal al filmuletului esti “tu” toata actiunea este creata pentru tine,

  1. Spanac / Post Author

   Da, am văzu că există așa ceva. Păi dacă vreau așa ceva, ies pe stradă în ploaie…

Leave a Reply