Furtul cu închiderea centralizată din anii 90

Mi-am adus aminte de-o întâmplare petrecută prin anii 90. În Severin apăruseră mașinile furate din Germania. Zilnic apăreau altele noi, ca ciupercile după ploaie.
Și-ntr-una din zile, citisem în gazetă o chestie de friza SF-ul.
Un samsar d-ăsta de mașini furate fusese țepuit de vreo 20.000 de dolari și vreo 45.000 de mărci germane.

A râs un oraș întreg de ăla, cum și-a luat-o. Furase o mașină a unui neamț, cu vreo 2 săptămâni în urmă. Ăla n-a stat locului, să rămână cu paguba la mașină și-a intrat pe fir, să vadă ce și cum, că prea dispăreau mașinile zilnic.
Și împreună cu niște prieteni, au descoperit că o rețea importantă de mașini furate lucra prin România.

Așa că a făcut rost omul de-un Mercedes nou nouț, abia se uscase vopseaua pe el, mai mai luat o mașină vai mama ei, căreia îi cădeau piesele pe drum. și hai în românia. Vorbiseră între timp cu samsarul, dându-se clienți pentru mașina de-o avea ăla de vânzare (care era, de fapt, mașina neamțului, furată).

S-au întâlnit într-o zi, au văzut că ăstuia-i sticleau ochii după Mercedesul ăla nou și-au stabilit ca a doua zi să se întâlnească iar, ca să cumpere mașina, chipurile, că atunci nu aveau destui bani la ei. Cu ocazia asta au văzut că mașina scoasă la vânzare e chiar mașina lor.
Samsarul nu s-a prins că-i țeapă și se gândea cum va vinde deja mașina furată și-și făcea planuri cum să se facă și cu mașina asta nouă cu care veniseră gagii din Germania.

A doua zi, nemții au venit cu hârbul ăla la întâlnire pretinzând că li s-a rupt oxia de la mașina aia nouă într-o groapă. Băieții văzuseră în ziua precedentă că samsarul umbla la brâu c-o borsetă cât toate zilele, plină de bani. Că prostul dacă nu era și fudul nu se simțea bine. Și le arăta ăstora că el are multe mașini și învârte banii cu lopata.

Și când s-au reîntâlnit, un neamț a ieșit să-și aprindă o țigară, cât timp păgubitul discuta vânzarea mașinii cu samsarul.

Și-ntr-un moment de neatenție, neamțul îi dă un pumn în figură samsarului, cu-n box de broz, năucindu-l. Îi ia cheile de la mașină (își recuperează cheile deci mașina) și borseta plină de valută. Apoi iese din mașină, închizând-o cu un sistem de închidere centralizată. Astfel încât cel din mașină nu putea să iasă decât spărgând geamurile.
germania

 

Inchidere centralizata

L-au lăsat pe ăla înjurând și încercând să iasă din hârbul ăla de mașină, s-au suit în mașina lor, s-au dus la Poliție și le-au spus că hoțul de mașini din Germania e pe strada cutare, într-o mașină așa și așa.

Apoi au plecat câteva străzi mai încolo, unde aveau Mercedesul ăla nou nouț pus sub paza unui al treilea prieten (să nu fie furat cât timp ăștia erau cu samsarul) și-au plecat înapoi în Germania.
Samsarul a stat câțiva ani buni la pușcărie, parcă prin 2000 l-au eliberat, apoi, după 3 ani iar a fost băgat la bulău pentru furt.

Leave a Reply