Future of media

Joi a fost evenimentul Future of media. Eveniment pe care am avut nesimțirea să-l ratez. Juram că-i vineri, nicidecum joi. Și-mi pare tare său că n-am putut să fiu acolo prezent, să văd ce e nou în trend de media. Căci se apropie 3.0 și eu nu știu nici măcar jumate din 2.0 ăsta…

Însă ce n-am văzut am auzit. așa că, din auzite, am să vă povestesc și vouă ce-ați ratat, în caz că n-ați fost prezenți.

Windows a avut o prezentare interesantă, din care amintesc 3 puncte cheie.

Mobilitate Se traduce prin device-uri utilizate în funcție de context, iar pe viitor tehnologia va avea puterea de a se transforma odată cu utilizatorul. Adică exact de lumea 3.0 de care spuneam mai sus. Pe viitor tehnologia va ști ce vei face dinainte să o faci. Nu vă gândiți la subjugarea omenirii sub mașini însă. E departe de asta. Însă mobilitatea Windows îți va fi foarte folositoare.

Căutare orientată pe acțiune. În prezent, utilizatorul petrece foarte mult timp căutând documente și informații, aspect ce afectează productivitatea acestora. Pe viitor, interfețe de utilizare naturală, ar fi touch, voce și gesturi.
Ceea ce văzusem în Sixt day cu Arnold. Avea un televizor inteligent, care am văzut că deja s-a inventat. Iar ce mi-a plăcut mult, a fost frigiderul inteligent. I-a spus televizorul că nu mai au lapte. Desigur, treaba se poate face. Cu senzori de presiune. În locul special de lapte, pui sticlele. Când sunt aproape de epuizare, frigiderul te avertizează:
– Nu mai e lapte. Comand altul?
Și cu un panou touch, conectat la internet, apăsai pe DA (comandă la magazin). Și-ți venea curierul cu lapte acasă în câteva ore.

Interfețe naturale Interfețele de utilizator evoluează către interfețe naturale ce creează mai multe interacțiuni umane. Vorbim de touchscreenuri de mari dimensiuni, recunoaștere vocală, Kinect etc. Se va schimba lumea enertainmentului pentru a oferi o senzație cât mai reală utilizatorului. Casca 3D pentru jocuri, costum cu senzori etc. Sunt deja realizate, cel puțin la nivel de prototip.

Ce-și doresc românii de Crăciun?
Tudor Galoș, Consumer Marketing Manager, Microsoft România: „În întâmpinarea sezonului de Sărbători, avem un nou val de dispozitive inovative ce rulează Windows 8.1 – fie că vorbim de tablete și dispozitive 2-in-1 ce îmbină comoditatea și mobilitatea, sau că vorbim de experiențe concentrate pe productivitate prin cele mai performante notebook-uri, Ultrabook-uri sau sisteme all-in-one. Microsoft și partenerii săi sunt pregătiți cu o gamă variată, adaptată tuturor tipurilor de utilizatori.

T100Asus Transformer Book T100
Conceptul Transformer ajunge pe piața din România în cea mai nouă variantă – ASUS T100, o tabletă de 10” cu procesor Intel Atom cu patru nuclee și sistem de operare Windows 8.1.
O adevărată bijuterie tehnologică ce poate funcționa în voie ca tabletă sau ca laptop, cu toate funcționalitățile și productivitatea oferite de tastatura detașabilă, sistemul de operare Windows și suita de aplicații Microsoft Office.

Toshiba-EncoreToshiba Encore
Tableta Toshiba Encore 8” este o tabletă ultraportabilă, ideală pentru consumatorii care caută un echilibru între a lucra și a se juca.
O tabletă ușor de utilizat cu o singură mână, Encore beneficiază de o cameră de 1080p ideală pentru conferințe pe Skype.
Puterea și performanțele se datorează experienței complete cu Windows 8.1 și Microsoft Office Home & Student 2013, procesorul Quad Core Intel Atom și variatelor opțiuni de conectivitate, inclusiv extinderea spațiului de stocare prin card microSD.

Mai multe despre ce dorește Microsoft să implementeze pe piața din România, aflați de aici.

Leave a Reply