Ieși la tablă! Nu pot, că-s legat cu cătușe…

Acum vă povestesc o drăcie (una din multele) pe care le făceam în liceu.
Zic asta deoarece nu era zi la liceu să nu fac câte vreo trăznaie. Una mai mare ca alta.

Prima dată când am comis-o eram în clasa a 9-a. Prin prima săptămână de școală. voiam să mă duc la toaletă. Ușa era întredeschisă, așa că am împins-o și… Nu, nu mi-a căzut găleată cu apă în cap. A căzut… ușa! Fusese scoasă din țâțâni și proptită așa la oha în prag. Așa că oricine o împingea puțin, ușa cădea grămadă.

Și eu când am împins ușa, aia s-a prăvălit palancă cu-n zgomot infernal. În spate erau vreo 5-6 flăcăi de-a 12-a, de râdeau cu lacrimi.
Ca să nu las impresia că-s cine știe ce amețit, imediat cum am prins faza că ăia făcuseră operațiunea, eu fiind deja pe ușă cu picioarele (mă grăbisem să ajung la WC, așa că mă înfipsesem în ușă ca glonțul), am început să răcnesc ca un nebun:
– Ascundeți femeile și copiii, că vin peste voi!

De atunci se știa că de fiecare dată când se face vreo trăznaie nevinovată eu sunt făptașul. Bine că s-au făcut idioțenii mari însă la alea se știa că n-am nicio legătură.

Eram prin clasa a 10-a. Cum aveam fizica sau chimia, Dumnezeu știe ce altă materie foarte “dragă” mie, am zis să mă fac nevăzut pentru o oră. Numai că din toată gașca cu care se chiulea de obicei, nimeni nu era dornic de-o plimbare. Ori deja lipseau de cu ora dinainte…
Așa că m-am dus la un prieten de la altă clasă. Știam că ăla are limba română cu profa pe care o aveam și noi, deci n-aveam probleme, că aveam trecere la gagica aia. Și mă duc să stau în bancă cu Cristi.
chainsNumai că ăsta, alt nesănătos la cap, avea chef de pozne. Așa că m-a legat de el. Cu cătușele lui ta-su. Care ta-su era nuș ce ofițer de poliție. Și na…
El era la margine, eu la perete, desenam, mă durea pe mine la bașkeți de ce se întâmpla în jur. Și mă văd cu cătușe la mână. Eu la mâna stângă, Crista la mâna dreaptă.
Puetea să scrie cu stânga el, așa că nu erau probleme.
Și trece juma de oră fără probleme. Timp în care un coleg de clasă de-al lui Cristi ne făcuse câteva poze cu-n aparat pe care-l avea din întâmplare la el.

Și nu văd mă fraților că pe la jumatea orei oprește profa lecția și începe să asculte la tablă? Niciodată nu mai făcuse asta înainte!
Îl scoate pe un Georgică, îi dă un 3 că n-avea 3 lecții consecutive făcute, mai scoate pe unul care aveai impresia că nu știe nici cum îl cheamă. Ăluia i-a dat un 10 mare, a zbârnâit și lecția pentru ziua aia, și-a răspuns și unor întrebări din lecțiile anterioare.
Și îl cheamă pe Cristi la tablă…
– Imediat doamna! și stătea nemișcat, nu știa ce să facă
– Hai Cristi vii azi?
– Da da, doamna, numaidecât… Bă unde e cheia?
către mine.
– Pe mine mă întrebi? N-am idee!
– Cristi ieși la tablă!
– Nu pot doamna..
– De ce?
– Suntem legați cu cătușe.
Și ridică mâna dreaptă în sus, cu mine atârnat de el, râzând ca un apucat.

Prăpăd în casă. Râdeau toți ca nebunii. Profa era deja plină de spume.
– Desfăceți-vă, că vă duc la director.

Numai că nu știa Cristi unde pusese cheia. Și caută, caută de-i vine rău. Până la urmă o găsește. O ascunsese în adidasi. Avea ăla niște adidași mișto tare. Nu erau adidasi ieftini, se vedea clar că erau nuș ce firmă. Deh, ta-su polițist, nu-i lua lui încălțări din piață. Avea niște adidași clasici foarte mișto, model Pro Conf 2. După câteva zile am fost cu el să-mi iau și eu așa ca ai lui, numai că mi-am luat cu dungi roșii. M-au ținut ăia 5 ani fără probleme. Îi spălam și erau ca scoși din cutie. Însă din păcate mi-a crescut piciorul și i-am pasat unui nepot… Și acum îi mai are ăla!

Mă rog, într-un final se deschide ăsta la cătușe și iese la tablă. Evident că lecția n-o știa, tema nu și-o făcuse…
– Nota 4, treci la loc!

Mi-a spus după aia că a fost singura notă mică pe care a acceptat-o râzând cu gura până la urechi…

There are 7 comments left Go To Comment

 1. bogdan /

  funny faza dar cam aiurea gestul amicului ala al tau sa se lege de tine… cred ca-l bateam 😀

  1. Spanac / Post Author

   Nu că mi-era prieten bun. Din atâta lucru nu ne luam. În plus, la câte prostii și farse ne-am mai făcut de atunci…
   am să le pun aici, când îmi mai aduc aminte. e păcat să se piardă. Să vadă copiii de azi că ștersul messului de pe tabletă nu e farsă…

 2. Bianca Badea /

  bine ca nu erau catuse roz cu puf :))

  1. Spanac / Post Author

   Taci fată! :))
   Aia îmi lipsea!
   Pe vremea aia nu existau d-astea. Decât d-ale milițienilor. D-alea roz cu puf am eu altă povestire, bine că mi-ai adus aminte. E și aia de lipit aici!

 3. Razvan Mateescu /

  Teribila intamplare si povestita cu haz:) Am si su cateva, dar trebuie sa ma mobilizez sa le scriu:))

  1. Spanac / Post Author

   E păcat să se piardă…

 4. Pingback: Metode elegante de tortură /

Leave a Reply