Cea mai importantă invenție

Dacă v-aș întreba care este cea mai importantă invenție din istoria omenirii, aș primi fel de fel de răspunsuri.
Mulți ați spune că roata. Ba chiar și eu am declarat asta, mai demult. Alții că democrația, abolirea sclaviei, televiziunea, Paraziții sau Bianca Drăgușanu. ei bine, vă înșelați.
Nu zic nu, roara e o invenție importantă, însă nu o depășește pe cea de pe primul loc. Și băutorilor care vor râgâi a bere, le spun că nici Newmarkt la PET de 1 litru nu e invenția de pe primul loc.
Am putea s-o lungim așa multă vreme, însă n-am s-o fac. Asta deoarece când invenția cea mai importantă se termină, e jale mare. Este vorba de hârtia igienică.
Fără asta nu am fi putut trăi sau evolua.
roll_2586757b
Gândiți-vă că acest lucru vă este atât de necesar zi de zi, ba câteodată de 2 ori pe zi, depuinde de organism. Hai să zicem, poți trăi 3 zile fără să mănânci. Ba poți rezista și două zile (cazul meu) fără a bea apă (am ținut-o numai pe vin, după beția de Crăciun). Însă ce faci când n-ai hârtie igienică?
Nu-i dai prea mare importanță decât în momentul când întinzi mâna după ea și-n loc de-o rolă dolofană de hârtie moale îți rânjește înapoi un carton maron cu 2-3 franjuri mititele albe/roze. E probabil unul din cele mai nasoale momente pe care le poate avea un om.
Dacă ești acasă, problema poate fi repede rezolvată, mergi pe șapte cărări până la cadă sau duș și rezolvi problema. Dar ce faci când ești la muncă? Sau, Doamne ferește, în vizită la cineva.
Nu prea e frumos să urli de la baie la prietenul tău ca să-ți aducă hârtie. Bine, e vina ăluia că nu le lasă invitaților acest semn de confort minim.
Vina lui, dar porcăitul tu ești. Și dacă e-o petrecere unde-s invitați 10-20 de inși. Și bucuros că, în sfârșit, careva a greșit și te-a trecut pe lista de invitați, pățești una ca asta în baia omului, în timp ce altul bate la ușă nerăbdător, având după el alți trei inși care așteaptă la toaletă.

Așadar, eu consider că asta e cea mai importantă invenție a omului. Nu chiar vitală, însă indispensabilă. Ca acoperișul pe ploaie, ca apa în deșert… Trebuie să-mi ud florile!

Aceasta postare a fost citita de 2061 ori !

Comments

comments

There are 10 comments left Go To Comment

 1. Ciprian Lospa /

  Mi s-a intamplat de zeci de ori. Cel mai nasol e sa astepti o jumatate de ora + cealalta jumatate de ora pana vine cineva sa iti aduca “cea mai importanta inventie”.

  1. Spanac / Post Author

   Și-n juma de oră de creare nu te uiți după sul? Aia chiar e nasol!

 2. Ultimul Piefig /

  Bai, voi sunteti mai tineri….era o vreme cand toti peretii din wc-urile publice erau pline de urme de rahat, facute cu degetul.
  In vremea aia, cea mai importanta inventie, era degetul

  1. Spanac / Post Author

   Între timp ne-am civilizat și noi :))

 3. VASI le R /

  Eu mă aşteptam să fie un advertorial despre hârtia igienică. :))

 4. Pingback: Anunț către Coca-Cola România. /

 5. Spanac / Post Author

  O exista așa ceva? Să le dau ăstora de la Nokia un mail…

 6. misterium /

  roata a fost!! doohh..

  1. Spanac / Post Author

   Roata ca roata, dar să vezi cum ai fi-n stare să dai două roți pentru un pătrățel de hârtie igienică…

 7. Pingback: Ochelari 3 în 1 /

Leave a Reply