Incalzire centrala cu combustibil solid

Acum ceva vreme mă întrebase Cristi dacă mă pricep la centrale termice. Și când i-am recunoscut că habar n-am despre acest subiect, era dezamăgit. Și cum nu voiam să îl las așa. i-am promis că mă voi documenta și-i voi spune ce și cum. Pe el îl interesa o centrală pe lemne pentru cabana pe care și-o construise. Avea o bucată de pământ moștenită undeva prin munți, vânduse o jumătate, iar cu banii a făcut o cabană unde trag turiștii.
Așa că am intrat la Stropuva-Romania și am căutat incalzire centrala cu combustibil solid Stropuva și i-am făcut omului un rezumat în care i-am explicat pe îndelete despre centralele astea termice.

COMPONENTELE CAZANULUI TERMIC
Ventilator – În cazul peleților, brichetelor, lemnului de foc ud sau alte reziduri lemnoase vă recomandăm să folosiți VENTILATORUL când ardeți cărbune sau turbă. Ventilatorul se conectează la un termostat de imersie sau de contact și se seteaza temperatura maximă la care sa oprească.

DISTRIBUITOR DE AER CU STABILIZATOR PENTRU CAMERA DE ARDERE
Stabilizatorul pentru camera de ardere este montat în partea de jos a telescopului de alimentare cu aer, este integrat la noile cazane. După montarea stabilizatorului se poate monta și distribuitorul de aer. Când se ard peleți sau lemne mici, distribuitorul se montează pe orificiul din mijloc, astfel încât spațiul dintre capătul telescopului de alimentare cu aer și distribuitor să se reducă cu 5-7 mm.
A) Distribuitorul se folosește împreună cu stabilizatorul pentru camera de ardere, în momentul în care ardeți lemne sau brichete. Arzătorul vine inclus la boilere pentru lemne.
B) Distribuitorul împreună cu stabilizatorul pentru camera de ardere atunci când ardeți lemne, brichete sau peleți.
C) Vă recomandăm să folosiți distribuitorul împreună cu stabilizatorul pentru camera de ardere atunci când ardeți turbă sau cărbune. De asemenea, vă recomandăm să folosiți și ventilatorul pentru injecție de aer împreună cu acest arzător. Acest distribuitor se folosește la centralele “U”.

DEFLECTOARE
Deflectoarele sunt concepute pentru a crește eficiența cazanului termic. Montarea deflectoarelor – Vă recomandăm să le introduceti prin ușa de sus, pentru încărcarea combustibilului pe marginea de jos a rezervorului de preîncălzire a aerului interior.

RACORD DE EVACUARE
În cazul unui tiraj excesiv folosiți acest racord (inel de evacuare) pentru a limita tirajul coșului cazanului. Inelul de evacuare este montat pe deschiderea folosită pentru eliminarea fumului din cazan. Orificiul de evacuare trebuie deschis pentru a reduce tirajul și vibrațiile excesive. Pentru a crește tirajul – folosiți inelul de evacuare prin închiderea orificiului.

SUPAPĂ DE SIGURANȚĂ
Supapa este concepută să protejeze cazanul cu combustibil solid împotriva supraîncălzirii. Supapa se deschide atunci când presiunea apei în centrală este mai mare de 1,5 bari, apoi apa fierbinte este eliberată în canalizare. Supapa trebuie montată pe partea superioară a boilerului în apropierea evacuării.

Peste 3 săptămâni m-a invitat la el la cabană. cum eram liber în acel weekend, am zis să mă duc împreună cu familia. După un drum de 3 ore cu mașina, am ajuns la el. Ce cabană frumoasă își făcuse omul… Și făcuse o căldură acolo, încât stăteai lejer în tricou acolo, cu toate că afară erau -15 grade.

Aceasta postare a fost citita de 426 ori !

Comments

comments

Leave a Reply