Iubiți mașinile?

Știm că în ultimul timp se caută tot mai multe produse pentru mașini. Asta deoartece vin din ce în ce mai multe mașini SH din afară. Unele chiar la preț de nimic. Și românul le mai folosește câțiva ani până să le dea la fier vechi sau vreunui prieten mai nevoiaș.

N-am văzut atâta puzderie de produse pentru mașini ca în anii ăștia. Numai covorașe auto, șampoane auto, coperți de volan, abțibilduri, fel de fel. Probabil tocmai de aia mi-e drag ca, aproape de fiecare dată când intru în vreun hypermarket, să-mi iau un odorizant auto. Chit că nu am nevoie și cel vechi e în torpedou, nedesfăcut, pentru că am deja 2 puse la oglindă.

Și cum am învățat cât de cât să conduc (mai parchez eu aiurea, mai frec de vreun gard viu bara spate), am învățat oarecum câte ceva și despre mașini. Și încă n-am renunțat la ideea de-a avea câte o mașină pentru fiecare necesitate:
– Una mică pentru oraș, cu care să mă pot strecura prin traficul infernal și pe care o pot parca oriunde, fără să incomodez pe nimeni;
– Una de “șmechereală pentru weekend, când pot face la semafor BMW-uri obosite conduse de cocalari cu ceafa lată. Știu, nu e mai nimeni de acord cu asta, însă mi-am dorit o astfel de mașină de pe vremea când am văzut Bullitt prima dată. De acolo și atracția pentru Dodge Charger.
– O mașină de teren pentru drum lung și munte. Și după ce-am văzut câte probleme au fel de fel de mașini din ce în ce mai noi și mai lăudate, am ales să-mi iau un Land Rover, ceva mai vechi.

Prețul de achiziție este destul de “studențesc”, iar performanțele sunt superioare. Motor de 2 litri, turbo, care dezvoltă 243 de cai putere. Și asta la o mașină de teren ce are taxele mici, având motor de până în 2 litri, adică 200 de lei pe an. V-am spus că am început, cât de cât să mă pricep la asta?

În plus, dacă, Doamne ferește, se strică ceva, găsesc piese Land Rover imediat. De calitate și pentru orice buzunar. Mașinile sunt recunoscute pentru robustețea lor, modelul fiind pe piață de peste 60 de ani. Și an de an sunt aduse noi inovații care sporesc confortul și, de ce nu, prestanța șoferului.

Pe profesioniștii de la Landatelier îi găsiți la adresa de mail office@landatelier.ro și la telefoanele:  021-252.88.67 / 0721-020.137 / 0725-511.422.

Pentru că, una e să vezi pe cineva că se dă jos dintr-un Matiz, alta e să vezi pe cineva care descende dintr-o mașină frumoasă de teren. Cu care te poți duce și la munte, și la mare și la țară la mamaie, unde nu există decât drum forestier sau ulițe. Unde mai pui că într-o mașină mare poți pune câte bagaje vrei. Chit că te duci cu copiii în concediu, care au nevoie de un geamantan de jucării și încă 2 geamantane de haine, chit că te duci s-o ajuți pe bunica să care sacii de grâu de la moară înapoi acasă.

Mi-am făcut un calcul că, în maxim 2 ani îmi voi lua un Land Rover. Mai strâng bani până atunci, vând cele 2 mașini pe care le am (niciuna nu e nici mică nici de “șmechereală”, nici de teren) și voi avea una din cele 3 mașini. Apoi cea mică o voi cumpăra repede, nefiind o investiție mare.

Ultima va rămâne cea de viteză, poate între timp mă voi “coace” mai mult mental și voi renunța la idee. Deși cam greu. Rămâne de văzut. Voi câte mașini vă doriți și de ce Land Rover?

Leave a Reply