Iulia Albu. Ptiu, ucigă-te toaca!

Nu mai exista estetic. Nu mai există frumos. Frumosul nu e vandabil. Acum ca să fii în modă, trebuie să fii cât mai dezaxat, cât mai sărit de pe fix. Lady Gaga este urcată pe piedestal și miliarde de oameni o adoră. Justin Bieber are mai multe tatuaje decât un mafiot japonez, încă înainte de-a împlini 18 ani. Jumate de planetă i se închină ca unui zeu.
Și mă bucuram că în România încă n-avem oameni așa scelerați. Însă, se pare că m-am înșelat. V-o prezint pe Iulia Albu, creatoare de modă.
Nu am văzut creațiile duduii, însă dacă-s pe jumate de horror pe cum apare ea la TV, nici nu vreau să văd.
Conița, foarte drăguță de altfel, când e naturală, fără pic de machiaj, reușește să sperie de una singură stoluri întregi de ciori de pe ogoarele patriei.
Și mă miram eu cum în 2012 România a avut cea mai mare producție de grâu din Europa… A alergat nebuna pe câmp machiată ca-n filmele de groază de categoria C.

Până și Tim Burton a fugit speriat când s-a întâlnit cu Iulia Albu. Rob Zombie s-a chinuit cu greu să nu vomite când a dat ochi cu arătarea.
iulia-albu-2

O văzusem zappând pe site-urile de știri. Apăruse la Măruță sau mai știu eu ce emisiune pentru casnice autiste, frapând audiența.
Mi-am zis în gând “Ptiu, ucigă-te toaca, satană” și-am închis site-ul. Ca peste vreo două trei săptămâni să dau de ea pe sticlă. Mi s-au descărcat bateriile din telecomandă de frică. Nu puteam să sting televizorul. Nu puteam să-l scot din priză, deoarece se topise cuprul din prelungitor, prinzând ștecherul TV-ului! A trebuit să sting curentul de la siguranță, alfel, Doamne Ferește, cine știe ce se întâmpla?


Chiar nu știe ce-i în capul femeii ăștia. DE CE NAIBA te machiezi în halul ăsta? Înțeleg, ești creatoare de modă, ai idei, mintea îți mustește de imaginație morbidă, însă cui îi pasă? N-am fost eu la multe recepții pompoase (doar la două), însă nimeni n-a venit ca stafia din Ring îmbrăcată.

Voi ce părere aveți? Sunt eu neînțelegător față de sublima modă, sau e tanti cu câteva doage lipsă?

Acest material e un pamflet și ar trebui tratat ca atare!

There are 18 comments left Go To Comment

 1. Sarcasticu /

  Tu nu știi ce e aia modă, frate. Ce înseamnă să fii „cul”, să ieși din tipare. Bătrâne! :))

  1. Spanac / Post Author

   Mă, poți ieși din tipare și fără să sperii lumea. Poți șoca într-un sens bun, nu șoca de moarte.

 2. Rudolph Aspirant /

  Pai nu toate pozele de mai sus mi s-au parut asa de inestetice sau exagerat de bizare. De ex primele 2 sunt ok, cu aia in alb negru parca mai ok pt ca nu-mi place cum se asorteaza culoarea parului cu culoarea fustei asa de mult in prima. Pe urma mi s-au mai parut ok poza 1 din randul 1, poza 2 din randul 2, poza 3 din randul 3, dar asta e si pt ca incercam sa fiu constiincios si am luat-o asa ordonat si metodic. Pe urma m-am plictisit si nu mai stiu care imi place. Decat ultima parca mi-a placut si aia un pic, dar poate ca a fost si din cauza ca m-am bucurat ca s-a terminat.

  1. Rudolph Aspirant /

   Erata: la prima era problema asortatului parului cu bluza, nu cu fusta, ca nu cred ca are fusta, dar oricum ce e aia neagra nu se pune pt ca negrul nu e o culoare, ci reprezinta absenta culorii.

   1. Spanac / Post Author

    Mă, nu te uiți că-i machiată ca fantoma lui Barbă Neagră?

    1. Rudolph Aspirant /

     Pai e machiata artistic expresiv, nu are machiaj nici de strada, nici de seara, nici de scena de teatru sau cinema clasic, ci poate doar de spectacol modern. De ex poza 2 din randul 2 cu ochelarii aia de scuba si cu parul si vestimentatia mai proletare poate reprezenta un sprijin imagistic pt sindicatul oamenilor muncii de tip instructori de scuba. Sau poza 3 din randul 3 poate reprezenta un promo pt asociatia bucatarilor
     sefi ai artei culinare polineziene,
     etc. Este posibil ca una din poze sa reprezinte si ultimul racnet de arta moderna aluziva la fenomenul artistic cultural japonez de ultra-arta Tomason (dezvoltat intre 1972 si 1992 de artistul japonez Genpei Akasegawa, si adus in UE mai recent de dramaturgia germana,
     acum prezent si in Romania prin
     punerea in scena a piesei Hotii
     de Dea Loher la TNB, ca tocmai
     citeam despre asta astazi), dar nu am avut rabdare sa vad care din
     ele.

 3. Delaunu /

  Se vede ca n-ai ochii pentru a vedea talentul, da are talent si stie ca are, dar noua nu ne pasa :))

  1. Spanac / Post Author

   Are talent în a speria oamenii cumsecade, corect!

 4. Simina /

  Nu ești tu, (și nici vreun om pe lumea asta) de nasul ei, da?!

  1. Spanac / Post Author

   Deci numai oamenii de pe lumea ailaltă sunt de nasul ei?

 5. Mihaela /

  Pe mine ma sperie si nu sunt barbat:) Cu siguranta ii lipseste o doaga duduii. Si o fi ea creatoare de moda dar eu nu i-am vazut nici o creatie, stiu doar ca e nevasta sau fosta lui Mihai Albu, ala care face pantofi.

  1. Spanac / Post Author

   Deci e prin alianță. Cum de fiecare dată îți e șefă nevasta patronului… Așa și asta creatoare de modă.
   Ăla măcar e cunoscut cu pantofii lui, se vând peste tot în lume. Asta doar sperie și apare la TV. E o vedetuță de mucava…

 6. Mihai /

  Trebuie apreciata pentru curajul de a arata si altceva.

  1. Rudolph Aspirant /

   Sunt de acord cu MIhai la nivel pricipial…desi trebuie sa comentez ca acum ca o vad de pe ecranul mai mare de la laptop si mie mi se pare mai urata (indiferent de machiaj) decat paruse pe ecranul mic e la mobil. Ca totusi pana si artistul ultra modern Genpei Akasegawa era de parere ca obiectele de arta trebuie sa fie totusi frumoase, si fara acea frumusete nu se poate, chiar si daca obiectele de arta Tomason sunt obiecte care si-au pierdut utilitatea initiala pt care au fost concepute, totusi ingrijite si intretinute si frumoase tot trebuie sa fie.

  2. Laura C. /

   Altceva?!

 7. AndreiBlog /

  Majoritatea vedetelor din romania de sex feminin au ‘glet’ pe fata.. nu mai vezi fata trecuta de 12-13 ani fara putin machiaj pe fata!

 8. Laura C. /

  E o nulitate printre multe altele şi nu ştie cum să atragă atenţia asupra ei. Atata tot!

  1. Spanac / Post Author

   Cum poți tu ca femeie să zici așa ceva? nu vezi câte gagici i-au luat repede apărarea, că e minunată, Că are tupeul să zică ce alții nu sunt în stare?

Leave a Reply