Am fost să văd Jack Ryan – agentul din umbră. Mi-a plăcut, însă nu m-a dat pe spate.
Un gagiu, soldat de meserie, e rănit în timpul unei misiuni în Afghanistan. Sau Pakistan, Talibania etc. O țară cu arăbeți, într-un război inutil.
Elicopterul lor e lovit de o rachetă și se prăbușește. Bravul nostru soldat, rănit la spate, reușește să salveze doi camarazi, uimind medicii cu vitejia lui.
Îi ia cam un an și ceva să se refacă fiind inițial într-un scaun cu rotile. Se îndrăgostește de-o doctoriță, jucat de Keira Knightley. Aici fac o paranteză. Multă lume declară că asta e frumoasă. Numai mie mi se pare că-i prea schiloadă și s-a urâțit mult față de Pirații din Caraibe?
Aflându-se Jack la recuperare, e vizitat de un personaj misterios care-i oferă o slujbă. Că dacă vrea să-și servească țara în continuare, o poate face lucrând ca spion financiar. analist de tranzacții dubioase. Nu știu de ce aveam impresia că tipul ăla e George Clooney… Însă era Kevin Costner, care-și arată vârsta cu prisosință acum. Ha, a murit partenera lui din Bodyguard, s-a înecat din cauza unei probleme la inimă, combinată cu droagele cât cuprindeau. Bun, aflu chestii noi!
Dar să revin la film. O chestie interesantă începe să se zărească atunci când Jack observă cantități imense de dolari cumpărate de-o companie rusească. Și descoperă că Rusia avea în plan distrugerea economică a Americii, în urma unor atacuri teroriste, folosind agenți reactivați. Care timp de peste 20 de ani s-au pozat în americani onești, ei fiind de fapt agenți ruși. Eu unul nu pot pricepe cum un copil de 9 ani poate trăi ca un american get-beget 20 de ani, apoi să se arunce în aer pentru Rusia, luând cu sine sute de oameni, bașca un pod de miliarde de dolari.
Jack va trebui să se ducă în Moscova, să facă un audit la firma aia, de fapt să verifice cu atenție ce s-a întâmplat cu miliardele de dolari cumpărate de ruși.
Iar gagică-sa, doctorița Keira Knightley îi face o surpriză. În loc să se ducă în Paris, după cum vorbiseră la telefon, îi face o vizită la hotel, în Moscova. Unde găsește și un pistol în noptiera ăstuia.
Filmul apare mâine în cinematografe, fiind adus prin bunăvoința Ro Image 2000. Un film de acțiune bunicel, însă pentru doritorii de adrenalină continuă, va părea o dezamăgire. Filmul se axează mai mult pe contrainformații. Însă finalul face toți banii. Cele 15 de minute vor fi acțiune non-stop.
Acum ca m-ai speriat cu poza aia a lui Keira Knightley, (care pe mine chiar m-a descurajat sa vad vreunul din filmele alea posibil chiar misto cu Pirati), doar doream sa precizez asa fugitiv ca,
1. am impresia destul de puternica, desi nu sunt sigur chiar 100 %, ca majoritatea alora din Aghanistan, sau Pakistan sau Talibania nu sunt arabi, nici arabeti, si
2. am verificat pe wikipedia si se pare ca dl George Clooney nu a avut niciodata de a face cu personajul Jack Ryan, (desi habar nu am daca o fi fost poate invitat si o fi refuzat vreodata), ci rolul acestui erou pozitiv a fost interpretat in mod succesiv de dl Alec Baldwin in The Hunt for Red October, de dl Harrison Ford in Patriot Games si Clear and Present Danger, dl Ben Affleck in The Sum of All Fears, si acum dl Chris Pine in filmul de mai sus.
Revin ca sa anunt ca am verificat si pe Google, si se pare ca in 2009, dl George Clooney ar fi propus sa sprijine productia acestui nou film cu Jack Ryan, chiar cel de mai sus, fiind posibil interesat de a juca rolul lui Jack Ryan, insa se pare ca producatorul acestui film, tot ala ca si asta de astazi. ar fi opinat ca George Clooney, pe atunci in varsta de 48 de ani, ar fi fost prea batran pt acest rol, ceea ce imi pare bine de fapt, pt ca dupa aia dl Clooney a produs si a jucat in cateva filme probabil de 100 de ori mai misto decat filmul asta.
Pakistan = India. Nu-s arăbeți, știu asta.
L-am confundat pe Kevin Costner cu George Clooney, deoarece într-un banner pentru film, Kevin era cu părul grizonat, dat pe spate și semăna leit cu Clooney. Poză mică.
Asta era poza. Mult mai mică însă. Și din depărtare juram că-i Clooney…