Jason Statham

89096-jason-statham-637x0-1Nu cred că gagiul ăsta, Jason Statham, are nevoie de-o prezentare. Chit că nu știi cum îl cheamă, dacă-l vezi, zici sigur “uite-l p-ăla“.
Eu personal l-am văzut prima dată în “Lock, stock and two smoking barrels“, unde-a avut un rol secundar.

De atunci, a fost distribuit în filme din ce în ce mai bune. Singurul film care nu mi-a plăcut a fost “Revolver“. Nu mi-a plăcut deoarece a fost foarte static.
ultima peliculă cu el este Homefront, film ce apare de azi în cinematografie, mulțumită Mediapro Distribution.

Aici juca rolul unui agent sub acoperire. Și exact ca-n “The Punisher“, operațiunea ia o turnură nasoală și fiul unui răufăcător moare, împușcat de poliție de vreo 47 de ori așa… Și vina cade deasupra agentului sub acoperire. Cel puțin așa gândește orice traficant de droguri, tâlhar, pungaș, răufăcător și recidivist sângeros.

Apoi el, alături de fetița lui, de 10 ani, se mută în orășelul în care a copilărit nevasta lui, care decedase de-o bucată de vreme. Lucrurile păreau să meargă bine în noul oraș, el lucra ca reparator de case și nu făcea scandal.

Însă, când ești om de acțiune și-ți sfârâie palmele să te încaieri cu te miri cine, nu durează mult până când va avea o nouă confruntare.
Fetița lui este hărțuită de un coleg. Genul ăla de bătăuș, mare, gras, prost de bubuie, cu vreo 4-5 cățeluși după el. Și ce-i trece prin mintea seacă a copilului? să ia șapca fetei și pe ea s-o îmbrâncească de-o dă de-a dura prin nămol. C-așa-i la țară, la rednecks acolo.

Fata cere șapca de două ori dar nu primește decât “Hă hă hă, ia-o dacă o vrei, proasto!“. Și nici una, nici două, fetița îi sparge botul grasului, umilindu-l în fața cățelușilor care priveau faza cu ochi rotunzi, uitându-se ca meduza în Fizica de-a șaptea.

Cheamă prinții la școală, când e scandal d-ăsta în orășel. Iar părinții grasului erau doi soți (mă și mir cum de nu erau despărțiți), genul ăla de trailer park white trash. Ea o drogată iar ta-su un pămpălău și jumătate. De-i spunea nevastă-sa și când și cum să respire.

Și mama grăsunelui putea ea să stea potolită? A luat-o fi-su pe coajă de la o fetiță? Fata e-o curviștină, o prost crescută și-o bătăușă. Și-l împinge pe bărba-su de la spate să-l atace pe Broker, tatăl fetii.
Nu durează mult lupta. Pămpălăul este pus imediat la pământ de fostul polițai, sub privirile șocate ale audienței.
Adică deja li se dusese buhul de familie de bătăuși. Singurii prieteni pe care-i aveau Brooker și fetița erau psiholoaga școlii, care privea cu jind la flăcăul ăsta jucat de Jason Statham, și-un negrișor de lucra cu el la dărâmarea caselor. Negrișorul fiindu-mi cunoscut din CSI Miami.

Iar nebuna, drogangioaca de trailer park mom, să nu lase ea lucrurile așa? Când vede că și bărba-su o ia peste bot? Nu tată, ea vorbește cu frate-su, mare ciumeg și ăla. Adică James Franco.
Și culmea, în rolul lui Gator Bodine, James Franco mi-a plăcut. A arătat că e actor. Și-a mai spălat din păcatele cu Spring Breakers și This is the end, niște eșecuri lamentabile.

Bătăi, scene de sex, împușcături cât cuprinde, Jason Statham, Chuck Zito (fostul bodyguard al lui Stallone, jucându-l pe Pancamo în Oz), urmăriri cu mașini și motociclete.
Un alt film bun de acțiune văzut pe anul ăsta.
Și că tot vorbii de Jason Statham, tare aș vrea să văd cum vor evolua treburile în Fast and Furios 7. Care și-a întârziat filmările din cauza morții fulgerătoare a lui Paul Walker.

Nu de alta, dar tare aș vrea să-l văd eu pe Toreto cum și-o ia peste bot. M-am cam săturat de el. Prea e el frate cu Superman și nepot de-al lui Chuck Norris. Ajunge băi! Te rupe Statham!

There are 6 comments left Go To Comment

 1. Eddie /

  Bun articol, coane. Bun actor, bune filme. Dar, o nelămurire. Ce are filmul “This is the end” al lui James Franco? Sincer, eu am râs ca un nebun de legat. :))

  Păcat că n-am cinematograf la mine în oraș. De abia aștept să văd filmul Homefront pe torrenți… Îți recomand Captain Phillips cu Tom Hanks. 😀 L-am văzut acum două zile și e bestial.

  1. Spanac / Post Author

   Mă apuc să trag de el, să văd dacă se vede bine. Am văzut aseară Escape Plan. Bunicel însă voiam mai mult. Bătrâni amândoi…

   This is the end a fost o idioțenie, tittie-fucker!

 2. Lisa /

  A da, uite-l p-ăla, nu mă prea dau în vânt după Statham ăsta, dar filmul ăsta chiar e promiţător. Pare, mă rog. Cpt Philips de văzut, DA!, Eddie… L-am văzut şi eu la cinema, superb.

  1. Spanac / Post Author

   L-am dat jos. Mâine pe drum aia văd!

 3. Alin /

  Walker, Vin Diesel, actori mari. Dar nu-stiu, parca tot Statham e tatal lor. JASON STATHAM ESTE CHUCK NORRIS AL MILENIULUI 3 !!!

  1. Spanac / Post Author

   Este. Nu știu cum de l-ar prinde alte roluri însă…

Leave a Reply