Joia cu filme

A mai trecut o săptămână și-a venit un nou episod din joia cu filme.
Săptămâna de-a trecut am văzut doar două filme dar am reînceput să vizionez un serial excelent.
Filmele sunt:

Turistas.
E un thriller/ horror excelent.
Niște turiști ajung în Brazilia, unde fac ce știu ei mai bine. Dă-i cu distracția. Apoi iau un autobuz să ajungă în Dumnezeu știe ce plajă meseriașă. Din cauza ploilor abundente din ultima vreme în acea zonă, autobuzul derapează de pe drum. Reușesc toți să iasă la timp din autobuz, însă mașinăria o ia la vale într-o râpă imensă.
Telefoane aveau vreo 3-4, însă semnal din părți. Adevărul e că știu un bloc de pe Calea 13 septembrie în care dacă nu stai lipit de geam nu ai liniuța aia prăpădită la semnal…
Stând ei acolo pe marginea drumului, așteptând autobuzul următor… CARE VENEA A DOUA ZI! văd trecând prin fața lor o puștoaică bând un cocktail dintr-o nucă de cocos.
– De unde ai luat cocktailul?
– De pe plaja “La Ciumegăreala

Care plaja “La Ciumegăreala” era la vreo 200 de metri de ei. Adică după râpa aia în care căzuse autobuzul era plaja. Pe drum nu dau decât de un singur afiș publicitar pe care scria mare “Recomand cilv.ro“, iar mai încolo era plaja. Plajă ca-n filme, exista un bar chiar pe nisip, oameni dansând, muzică, lumini, nebunii. Se împrietenesc ăștia cu vreo 2 suedezi sau norvegieni și o țin numa într-o beție.
Erau 6 turiști per total. Dimineața când se trezesc cu o durere de cap imensă observă că suedezii lipsesc cu desăvârșire.
Dar din păcate și bagajele lor, cu tot cu bani, pașapoarte, telefoane etc. Adică rămăseseră doar cu hainele de pe ei. Plus mama mahmurelilor!

Și de aici începe acțiuea nene… Sunt răpiți unul câte unul, ba amețiți de un prieten brazilian de și-l făcuseră, de ajung într-o casă dintr-o junglă deasă.
Unde sunt luați prozonieri. Apoi vine unul cu elicopterul și-i despică pe fiecare-n parte, pentru a le prelua organele.

turistas102406
Junglă, apă, sânge, urmăriri și femei. Tot ce-i trebuie unui film de acțiune să fie aproape perfect. Îl recomand tuturor. Nu este foarte violent, poate câteva secvențe de hăcuit. Dar p-alea le vezi și la măcelărie când vrei să iei juma de porc…

Al doilea film este Do the right thing.
Făcut de Spike Lee în 1989. Mi se pare că primul sau al treilea film al lui. A fost și la noi la TV sub numele de Pizzeria lui Sal.
Sal ăsta (Danny Ayelo) avea o pizzerie și doi fii (John Torturo și încă unul).
Angajat la pizzerie era un băiat de cartier, Mookie (Spike Lee). Pizzeria se afla exact în Harlem în mijlocul negrilor. Se înțelegeau cât de cât italienii cu negrii, însă nu erau mari probleme.
Asta până când intră în pizzerie Radio Raheem, un negru d-ăla de pe vremuri cu casetofonul pe umeri, din care urla un rap dubios.
Sal îi cere să închidă porcăria aia, ăla dă muzica la maxim apoi începe bătaia. Vine poliția repede și ce credeți că face? Un milițian rasist îl strânge de gât pe Radio Raheem cu bulanul până-l omoară. Apoi Poliția o șterge repede din mijlocul negrilor furioși.
Care negrii încep să distrugă pizzeria, apoi să-i dea foc.
boombox A doua zi dimineața Mookie vine la muncă special să-i ceară banii lui Sal. Adică salariul. Bietul Sal era pe treptele pizzeriei, acum o ruină fumegândă.
Se ceartă pentru bani, Sal îi aruncă o grămadă de bani negrișorului în ochi. O mulțime de hârtii mototolite.
Mookie, băiat bun, vezi dragă Doamne (după ce în noaptea trecută în timpul scandalului, el face prima stricăciune pizzeriei, aruncându-i prin geam un tomberon de gunoi), strânge simbria sa cuvenită, dându-i o lecție de viață (sanchi) lui Sal spunându-i că dacă e negru, nu e neapărat hoț, și nu ia decât partea sa cuvenită de bani.

Un film care mi-a plăcut prima dată, în anii 90, însă acum mi s-a părut a fi extrem, dar extrem de static. La o plictiseală enormă ar merge, măcar pentru cele câteva secvențe de acțiune.

Apoi serialul “Sledge Hammer“.
De unde am vaga impresie că s-au inspirat ăia când l-au creat pe Duke Nukem. Un polițai dement, foarte violent, îndrăgostit de arma lui. Genul care rupe oasele apoi pune întrebările.
Râzi de leșini la episoadele astea. Sunt doar 41 de episoade de maxim 25 minute per episod.
Păcat că pe net nu am găsit decât prima serie… Dar sunt în căutări. Și știu de unde pot face rost. Îl ascult pe Sledge și iau aminte de unde își ia el informațiile: din zvonuri și de la copiii mici. Și dacă stăm să ne gândim, e băiat deștept.
La ora actuală, ce e prin ziare numai jurnalistică nu e. Nu mai afli nimic pintre atâțea tâțe goale și ridicarea la cer a unor vedete de mucava.
Așa din zvonuri pțți afla chestii folositoare, deoarece în zvonuri vor circula numai știri, nicidecum ce-a mai vărsat Drăgușanca sau de ce Daniela Crudu a făcut sex cu 4 inși într-o seară, refuzându-l pe al cincilea.
Apoi, de la copiii mici. Păi ăia spun lucruri trăznite. Adică ce aud la TV sau de la părinți. Care părinți nu-i lasă să se uite la tâmpenii la TV. Și cum copiii nu pot citi ziarul, sunt o sursă excelentă de informații zilnice.

Ne auzim săptămâna viitoare cu-n nou episod din Joia cu filme.

Trust me, i know what i’m doing!

There are 5 comments left Go To Comment

 1. Servicii Funerare /

  Turistas un film plin de invataminte.

  1. Spanac / Post Author

   Excelent film!

 2. Servicii Funerare /

  Nu stiu daca ai mentionat pana acum dar Hostel este mult peste :), asa ca vizionare placuta.
  Are 3 parti, una mai frumoasa ca alta.

  1. Spanac / Post Author

   Taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaci! Există hostel 3???????????????????????????

   1. Spanac / Post Author

    Acu trag de el. Habar n-aveam că a apărut și 3… aștept Jeeper Creepers 3…

Leave a Reply