Jolla. Sau ce-mi doresc de ziua mea.

Voi ați auzit de Jolla?
Spre rușinea mea, nici eu. Până azi. Așa că m-am hotărât să dau vestea mai departe.

În 2012, o echipă de cercetători fruntași au părăsit Nokia. Marele și minunatul concern.
Și ce-au făcut ei? au creat Jolla. Hai să-i zicem într-un fel copilul oarecum nelegitim al Nokia, care prinde viață cu un android.
Mă, are sens ce zic eu aici?

Marc Dillon, cofondatorul Jolla, prezintă pentru prima dată aparatul.

Pe scurt, este un telefon nou, un smartphone, după se zice acum prin târg. Are o cameră foto de 8mpx (pornesc descrierea cu aparatul foto, deoarece sunt ahtiat după poze și fotografie…), ecran de 4,5 inci, procesor dual core de 1,5 Ghz, 4G, 16 giga memorie internă + card micro SD.
Bateria se poate schimba cu ușurință.
La fel și carcasa, ca la vechile telefoane Nokia.

Cea mai tare chestie este sitemul de operare. Numit Sailfish. Nu știm încă multe despre sistemul ăsta de operare, însă are o capacitate uimitoare. Aceea de-a folosi aplicațiile făcute pentru android. Adică dacă există o aplicație .apk pentru android, se poate pune cu ușurință pe Jolla, ea funcționând fără probleme.

jolla-1 jolla-5

Marc Dillon spunea:
Jolla was born out of passion and expertise in creating mobile products. We saw that we had a chance to make something really unique, and we decided to do it although it seemed crazy to many people at the time. We have proven that by being different, doing unlike things and spreading the love, we can create a world class product with enormous demand and support from the world. Continuarea aici

Sunî încă la început, iar telefonul este disponibil prin precomandă, prețul fiind de 399 euro. Însă puteți face precomandă la telefon, carcasă de schimb și tricou Jolla, cu o reducere de 100 euro.
Restul detaliilor pe site-ul Jolla.

jolla-2

jolla-3

jolla-4

There are 8 comments left Go To Comment

 1. Tina /

  Nu sunt eu fana a noutatilor tehnologice, dar te invit sa gusti din fructele nominalizarii tale de la mine de pe blog. Nu ma astept sa continui jocul, caci nici eu nu vroiam sa-l continui acum cateva zile, dar am gasit un motiv sa le multumesc celor pe care ii citesc, pentru momentele haioase sau informative pe care mi le ofera citindu-i.
  http://jurnaldesotie.blogspot.co.uk/2013/05/the-versatile-blogger-award.html

  1. Spanac / Post Author

   Fată, musai tre să-mi spui cu ce ai făcut pozele alea… MUSAI!

 2. Tina /

  Eh doar un Nikon D5100 si o lentila 55mm. E primit cadou recent si inca nu i-am invatat toate functiile, da nu-i bai, dupa un curs pe care vreau sa-l urmez aici, in Londra, poate ca blogul meu se va transforma intr-unul mai mult de fotografie decat de taclale.
  Hai numai bine!

  1. Spanac / Post Author

   Fă-mi în ciudă că ai DSLR… Băi ce oameni… 🙂

 3. Razvan Ianculescu /

  N-am auzit, dar imi place ce aud.
  dual core 1.5, merg aplicatiile android…mi-a facut galaxy-ul praf 🙂

  1. Spanac / Post Author

   Hai m[ galaxy… M[car s2 ;i e ceva ceva… Dar s1 era varz[ din stadiul de proiect…

   1. Razvan Ianculescu /

    S2 Plus servesc eu, dar Jolla al tau il face praf 🙂

    1. Spanac / Post Author

     S2 rulz, e mai bun decât al meu actual. Sper ca în maxim 2 săptămâni să pun mâna pe cel mai ciumeg telefon pe care l-am butonat vreodată. Htc one X…

Leave a Reply