Jump, motherfucker, jump!

dhoom 3De vineri a apărut în cinematografe la noi filmul Dhoom 3. Cică ultima modă a filmelor indiene e să filmeze în America și să ia și actori americani.
Nu credeam că un film indian îmi va plăcea. Că doar unul e Slumdog Millionaire. Ei, fraților, Dhoom 3 ăsta a fost cel de-al doilea film indian pe care l-aș revedea de câteva ori…

Cine n-a văzut primele două părți poate urmări 3-ul fără probleme, părțile neavând legătură între ele. Doi milițieni, Jai și Ali (fost pungaș) urmăresc tot felul de bandiți, făcând o echipă de pomină.

Dhoom 3 (Lovitura) începe cu un indian care avea probleme cu banca. Făcuse un împrumut, să pună pe picioare un circ. Marele circ indian. Spectacole frumoase, nemaivăzute.
Unul dintre reprezentanții spectacolelor era chiar fiul lui, Samir, de 10 ani. Avea niște numere cu adevărat magice, intrând într-o cutie, dispărând și reapărând tocmai în capătul celălalt al sălii.
Degeaba a dat o reprezentație pentru proprietarul băncii și avocații acestuia. Au rămas neînduplecați.
– Aveți 3 zile să strângeți catrafusele și să plecați de aici. Clădirea aparține băncii!

Atunci Samir s-a aruncat în genunchi în fața proprietarului băncii, să nu-i închidă. Degeaba. În plus, taică-su l-a certat:
– Niciodată să nu te milogești pentru ceva. Toți bancherii vor muri în iad.

Astea au fost ultimele sale cuvinte, rostite înainte să-și zboare creierii cu-n revolver, de față cu propriul copil.

Peste 20 și ceva de ani (23-24) ni-l prezintă pe Samir, băiat mare, musculos, care pune pe picioare vechiul circ al tatălui său. De unde avea bani?
Aici vine Lovitura… el fura. Și nu fura orice, jefuia exact banca nenorocitului de-l împinsese la suicid pe tatăl său. A dat două jafuri, la aceeași bancă, dar la filiale diferite, de fiecare dată aruncând în aer sute de milioane de dolari, iar lumea se călca în picioare, de parcă ar fi plouat cu… bani!

Urmăriri cu mașini și motociclete de n-am văzut în toate seriile Fast and Furious. cu efecte speciale demne de Batman. Motociclete care se transformă în jetskyuri submarine. N-ai văzut așa ceva nici în filmele cu James Bond!

Au și cântat, au și dansat. Altfel nu se putea, fiind film indian. Însă, surprinzător, mi-a plăcut. Mi-a plăcut mult. Și m-a determinat să caut și alte filme cu aamir Khan.
Filmul se află de vineri în cinematografele din țară, adus prin bunăvoința BML Movie Entertainment.

Și de ce “Jump, motherfucker, jump?” Rămâne să vedeți la sfârșitul filmului. Care lasă loc de partea a patra, cum nu se poate mai bine…

There are 12 comments left Go To Comment

 1. Anamaria /

  Mie mi-a mai placut si My name is Khan. Mult ami bun si mai ca lumea decat Milionarul. Ma rog, din punctul meu de vedere. Tot cu actori indieni ,dar filmat in America.

  1. Spanac / Post Author

   Romance… Pfff, clar nu!

   1. Anamaria /

    Ete, ce sa zic, normal ca romance..

    1. Spanac / Post Author

     Pentru fetițe… Nu merci. Mie îmi trebe cu acțiune băi, cu împușcături, cu mașini, cu explozii, cu lupte corp la corp, cu cuțitul, cu nave spațiale. Nu prostii el fuge după ea, ea se dă după copac de 3-4 ori și s-apucă să danseze și să cânte, a final lăsându-l cu curul în baltă, ea fugind cu-n prinț urât dar cu bani…

     1. Anamaria /

      Mai capcaunule, nu e film indian din ala…..E super tare, actiunea se desfasoara in SUA imediat dupa atentatele de la 11 septembrie si ii are in prim plan pe Khan, suferind de o forma usoara de autism si pe sotia lui al carei copil dintr-o relatie anterioara este omorat de niste americani nervosi care considerau ca pielea mai inchisa la culoare este similara cu terorismul. Asa ca tipul pleaca spre Washington ca sa-i spuna presedintelui ca el este Khan si nu este terorist. E foarte frumos

     2. Spanac / Post Author

      Da, deci indian… :)))

     3. Anamaria /

      Raule care esti rau! Esti de-a dreptul odios…

     4. Spanac / Post Author

      Ai nevoie un odios ca să-l găsești pe-al doilea… :))

 2. mihaela /

  cred ca si la mine va fi al doilea fim indian bun:)!

  1. Spanac / Post Author

   După ce-l vezi să-mi zici dacă ți-a plăcut.

 3. Rudolph Aspirant /

  O recenzie antrenanta.

  1. Spanac / Post Author

   Must see. E foarte mișto.

Leave a Reply