La furat de… butelii!

butelii1Prin anii 90, imediat după revoluție, apăruseră și firmele astea particulare de butelii. De încărcare, vânzare etc.
Eu mai țin și acum minte când mă duceam la bunici, și stăteam la cozi câte 8-9 ore până aduceau butelii.
În Severin nu exista gaz în blocuri. Doar cu butelia. Cred că și acum e la fel, n-am mai fost în oraș de 10 ani.

Și cum românul era inventiv, se întețiseră furturile astea de butelii. Un vecin reușise să fure într-o zi 4 butelii. De la patru centre d-astea. Pe-o distanță de cam 20 de kilometri, însă era rentabil.

Într-o seară de vară, într-o mașină erau 5 inși. Șoferul, vecinul furăcios care era în dreapta și-n spate eu, vară-mea și încă un prieten. Să fi avut 11-12 ani? Cam așa.
Eram într-un Oltcit roșu. Nebunie de mașină.

Și trecem în viteză (cam 40-50 km/oră) pe lângă un centru dă-ăsta de butelii. Ăla de le vindea era în dugheană, la vreo 10-12 metri de butelii. Buteliile care erau chiar lângă drum. Drum județean.

Prima dată a trecut așa în observare. A doua oară a trecut mai încet, iar a treia oară și mai încet. Asta în decurs de jumătate de oră. Eu nu știam ce vrea să facă, credeam că ne plimbăm, îmi place să mă plimb cu mașina la nebunie.

Și la un moment dat îl văd pe ăsta cum deschide ușa în timp ce treceam pe lângă butelii, pune mâna imediat pe una și o trage înăuntru. Ăla bagă viteză ceva de speriat până să iasă nea Caisă ăla din dugheană și ne-am depărtat în noapte.

Cică așa luase câteva bucăți. Și el și un prieten de stătea în altă parte a orașului.

Peste 3 zile hai să repetăm faza asta. De data asta hoțul de data trecută conducea, iar lângă el era un prieten comun, de voia și el o butelie pentru la țară.

Numai că de data asta nu am mai dat târcoale dughenelor cu pricina. Ochisem una prin apropiere de Orșova, a mers ăla încet, ălalalt deschide ușa, pune mâna pe-o butelie și…. DISPARE!

Frână. Ne dăm jos să vedem unde-a dispărut nebunul. Ăla trăgea de butelie cu îndârjire. Și atunci am văzut de ce dispăruse din mașină…

BUTELIILE ERAU LEGATE UNA DE ALTA CU LANȚ!

There are 5 comments left Go To Comment

 1. bogdan /

  astia cu furatul de butelii au bagat in colaps dinamo :)))
  cu Borcea in frunte…

  1. Spanac / Post Author

   Adică? Nu pricep, ce are sula cu prefectura?

 2. Pingback: Duminica recomand bloggeri /

 3. Eddie /

  :))))) Foarte tare domne! Ultima tentativă de furt era la promoție! Furi una și mai primești încă câteva :)) Cum să refuzi o așa pomană, ha? :)) Ia-le cu tot cu lanț domne!

  1. Spanac / Post Author

   Ce să iei mă nene, că aveau alea 3 kintale!

Leave a Reply