La noi, un implant dentar costă 700 €, iar în Elveția, 2500 €!

Unele țări se impun în fața altora prin diverse oferte tentante. Turcia, prin turismul medical în oncologie și chirurgie estetică, Austria, cu tratamentul imuno-oncologic, Olanda, Germania și Thailanda, prin turismul sexual, Grecia prin fertilizarea in vitro. În schimb, România poate deveni un centru important pentru turismul dentar. Tratamentele stomatologice sunt mult mai ieftine decât în alte multe țări, iar stomatologii români sunt foarte bine cotați. De exemplu, la noi, un implant dentar costă 700 €, iar în Elveția, 2500 €!

TripnHeal din Cluj-Napoca este una dintre cele mai importante companii care sprijină turismul stomatologic de la noi din țară. De altfel, 10-15% din totalul pacienţilor unui astfel de cabinet stomatologic renumit în România sunt turişti străini veniţi mai ales din Spania, Italia, Franța, Marea Britanie, special pentru tratamente stomatologice de înaltă calitate cu prețuri foarte scăzute.

Fiecare pacient străin care vine să-și trateze dantura la noi, cheltuiește de la aproximativ 1.000 €, până la 20.000 €, media fiind de cca 5.000 € pentru un pacient. De exemplu, în Italia, pe pacienți îi costă cam 40.000 € o lucrare dentară mai dificilă, iar aceeași lucrare executată de specialiștii noștri la fel de bine pregătiți, folosind aceleași ustensile, costă cam 11.000 €. În cele mai multe cazuri, prețurile în România sunt mai scăzute cu 50-70% față de serviciile stomatologice din Vestul Europei.

De altfel, turismul de sănătate a fost cândva o vacă bună de muls, datorită Gerovitalului Anei Aslan și a diverselor stațiuni balneoclimaterice. Dar multe dintre cele din urmă au fost demolate de mâinile harnice ale celor veniți la putere după 1990. Și, în locul lor, nu s-a pus nimic, conform vorbei multor primari, la ce bun să fac ceva, dacă mie nu-mi iese nimic? Nu-i locul să insist asupra acestei chestiuni, dar PIB-urile unor state precum Ungaria, Austria, Turcia, Malaysia, Indonezia și India au crescut cu cca 7% tocmai datorită turismului de sănătate. Similar, în România, se poate ajunge rapid la 3-4% din PIB, dacă factorii de decizie intervin în favoarea turismului dentar.

După acest preambul legat de partea financiară a turismului dentar, o latură de mare interes pentru orice pacient român sau străin, să vedem ce înseamnă una dintre cele mai solicitate proceduri stomatologice.

Un implant dentar e un șurub special, realizat dintr-un material foarte rezistent (titan sau zirconiu), inserat la nivelul osului maxilar sau mandibular, cu scopul de a înlocui un dinte natural. Având proprietăți cam aceleași cu rădăcina unui dinte, acesta este soluția perfectă din punct de vedere funcțional și estetic.

Beneficii:

– posibilitatea de a vorbi, de a mesteca și de a zâmbi fără probleme,

– e eliminată necesitatea pregătirii și tratării dinților învecinați, deoarece nu trebuie șlefuiți sau devitalizați, ei rămânând neatinși,

– estetica dinților poate fi complet îmbunătățită sau refăcută,

– lucrarea cu implanturi e rezistentă și poate ține toată viața, dacă e îngrijită corect.

Etapele tratamentului

Consultația e principalul pas în care se identifică afecțiunile pacientului. Se pune un diagnostic și se realizează un plan de tratament. În cadrul examinării clinice, stomatologul va evalua spațiul disponibil inserției implantului pe arcada dentară și starea generală a gingiilor și dinților.

După ce sunt adunate toate informațiile necesare întocmirii planului de tratament, pacientului îi sunt prezentate opțiunile, costurile procedurilor, durata tratamentului și avantajele și dezavantajele fiecărei proceduri stomatologice.

Etapa chirurgicală presupune inserția implantului în țesutul osos. În această etapă, în cele mai multe cazuri, e nevoie de utilizarea grefei gingivale, pentru acoperirea zonelor expuse de la baza unui implant. După o săptămână de la intervenție, firele de sutură se îndepărtează. Perioada de integrare a implantului în țesutul osos durează circa 3 luni pentru cele la nivelul mandibulei și între 4 și 6 luni pentru cele inserate în maxilar.

Etapa protetică e cea în care se finalizează tratamentul. Aceasta presupune realizarea propriu-zisă a lucrării protetice, coroana. Se prelevă o serie de probe care au ca scop personalizarea lucrării finale și apoi cimentarea pe implant. Acest ultim pas se efectuează după aproximativ o lună de la atașarea bontului de vindecare.

Succesul tratamentului cu implant dentar depinde foarte mult de respectarea controalelor stomatologice la 6 luni și a programului de igienă orală explicat de stomatolog.

În încheiere, vă prezint datele de contact pentru TripnHeal: telefon – 0756 660 293, contact@tripnheal.com

Aceasta postare a fost citita de 1140 ori !

Comments

comments

There are 2 comments left Go To Comment

  1. Mariana /

    Sunt multi straini care vin in Romania la clinicile noastre dentare 😉

  2. Daniela /

    Multumesc pentru link!

Leave a Reply