Mare căldură, monșer!

Am ieșit până afară, să-mi plătesc telefonul. Cât am stat să vină mașina, cam 10 minute, cred că am transpirat 3 kile de grăsime… Chiar, grăsimea asta corporală nu se topește cu nimic? Decât în acid sulfuric?

Cică să iei un suc la juma’ de litru, să te răcorești. Ce vorbești mă băiatule… Într-un minut după ce l-ai băut ți se face iar sete. Nu e numai căldura de 37, 38 de grade, ci și presiunea atmosferică scăzută. Și asta te apasă așa, de ai impresia că ești înconjurat de mii de baloane care sunt gata-gata să SE SPARGĂ.
Am oroare de baloane. Cam pe la egalitate cu șobolanii și gândacii. Dacă e să mă pui într-o cameră plină cu baloane umflate, o iau pe pereți.
soare
Afară te topești, orice ai face. În casă stai și curg apele pe tine. Consumi 5-6 litri de apă (lichide) pe zi și tot degeaba. Până mai ieri râdeam de băbuțele ieșite pe soarele ăsta cu umbrelă. Însă de câteva zile bune am început să mă uit cu jind la umbrelele lor, mari, umbroase… Ce contează că-s negre?

soareEu am șapcă pe cap, de la o vreme doar așa mai pot ieși în soare. Însă transpir la cap mai ceva ca-n gură când îmi arăți șaorma cu de toate!
Când stai în casă, te mai ferești de soare. Ai umbră, mai ai un suc, mai bagi capul în frigider, mai dai drumul la aer condiționat, mai bagi picioarele în apă rece.
Îmi amintesc o știre de anul trecut. Ieșise un moș în spatele blocului, să se răcorească.
Stătea la umbra unui pom, ferit de soare, pe un scăunel de pescar, cu două beri reci, de la frigider lângă el, cu un aparat de radio și cu un lighean cu apă rece. Pe cap avea un prosop. Și-a stat acolo câteva ore, de i-a priit de minune.

Până acum vreo 3 ani, dacă le ziceai unor unchi de-ai mei (oameni în vârsă) să-și ia un aparat aer conditionat, îți ziceau că ești nebun.
– Păi la pensia mea? Nu-mi ajunge de medicamente. Draci bălțați îmi lipsea!

Însă acum, de când cu căldurile astea și cu îmbătrâniea și mai accentuată, nu pot trece de vară fără aer condiționat. Mă rugaseră într-un an să îi ajut să-și ia unul, deoarece ei nu se pricepeau. M-au chemat pe la ei, însă fără să-mi zică de ce anume.
Aveam internet pe telefon, că tot fără tehnologia asta actuală, parcă am fi legați de mâini și de picioare și le-am căutat oferta aer conditionat.

Le-am găsit ceva mai ieftin, un Gree. Nu știu cât de bună firma, însă de 3 ani de când îl au nu le-a greșit cu nimic, a funcționat ireproșabil. Nu-i bai, eu am un Alizee de vreo 10 ani și nu l-am curățat niciodată la filtrul ăla. Funcționează foarte OK.

Așadar, în caz că vă căutați vreun aparat de aer condiționat, eu vă sfătuiesc să-l luați de la Climatico. Oamenii sunt profesioniști și-ti vor spune exact ce aparat vi s-ar potrivi, în funcție de metri pătrați, de cum este orientat blocul, de tot.

Articol scris pentru acest concurs!

Aceasta postare a fost citita de 1715 ori !

Comments

comments

Leave a Reply