Merită oare?

Am văzut în multe cazuri când românii cumpără de la noi, din fel de fel de magazinașe online, tot felul de gadgeturi, care mai de care mai inutile. Însă, mă întreb, dacă merită să iei de la noi produse de 3 ori mai scumpe decât la producător.
Ultima oară am văzut un bec.Aacționat prin WiFi, iOS, sau android. Costa la peste 200 lei la noi. Iar la chinezi era maxim 40 de dolari.
Da, aștepți maxim o lună până-ți vine produsul în țară. Înțeleg atunci când vrei să iei musai ceva și nu ai timp sau chef să aștepți 2-3 săptămâni. Iei de aici mai scump și-l ai imediat, sau în maxim 2 zile, dacă tu ești din Iași și magazinul on-line este din Oradea.
Eu personal nu prea cumpăr produse de la noi. Pentru simplul motiv că-s scumpe, recunosc. Prefer să iau EXACT ACELAȘI PRODUS din afară. Aștept cât aștept după el, apoi îl am.
Românii încă se tem, sincer, să cumpee din afară.
– Cine știe cum îmi fură careva parola de la paypal și-mi scoate toți banii?

at-what-cost-labourÎn 8 ani de când folosesc paypalul, nu mi s-a întâmplat așa ceva. Niciodată nu mi-au dispărut bani din cont. Altă soluție, cea mai elegantă, de fapt, este să ții banii pe card direct. Și când faci ceva shopping, paypalul să extragă de pe card exact valoarea de care are nevoie pentru tranzacție.
Adică să nu ai bani în contul de paypal. Singura fază nasoală a fost când contul depășise 2500 de euro. Mi-au blocat contul și-au pus poprire pe bani timp de 180 de zile. Asta deoarece trebuia să-i anunț din timp că îmi vor intra peste 2500 de euro în cont.
Însă cum n-o știam, am mușcat-o și-am stat 180 de zile fără să mă pot atinge de bani.

Și nu vă gândiți că dacă nu luați produse ieftine, copii nu vor mai fi exploatați, ca cel din poză. Exploatarea asta e de mii de ani, ca prostituția. Și să fim sinceri, noi de peste 60 de ani n-am fost în stare să ne alegem un conducător de Doamne ajută și ne gândim acum că stârpim exploatarea copiilor din țările slab dezvoltate…

Acum nu am niciun fel de problemă. Văd ceva mișto la noi? Verific pe 3-4 site-uri în străinătate și iau d-acolo.
Evident, nu toate produsele sunt mai ieftine dincolo. Am văzut destule cazuri în care aici era ceva 100 lei iar dincolo sub 170 nu găseai. Chiar îmi scapă acum produsul, însă am căutat în neștire 3 zile după el pe tot Alibaba, Ebay și Amazon și până la urmă l-am luat de la noi.
Însă, de obicei, produsele din afară sunt mai ieftine. Învățați-vă să luați produse de la producător (China, ce să ne ascundem atâta după deget), nu de la noi, de la niște bișnițari care se ascund în spatele unui site drăguț, cu nume duios (Tech4You etc…)

There are 4 comments left Go To Comment

 1. Dan /

  Romanii, sunt codasii Europei si din acest punct de vedere: PayPal. La mine s-a intamplat o singura data sa nu-mi ajunga produsul comandat direct din China … Platisem in avans, prin PayPal. Am facut sesizare la PayPal (au un formular online, pregatit pentru asta) si in 48 de ore cei de la PayPal mi-au inapoiat banii, fara intrebari. Iar de acolo mai departe, e problema lor sa-si recupereze banii, nu-i treaba mea … Asta probabil ca nu stiu cei din Romania, ca PayPal garanteaza tranzactiile online !!! Daca platesti ceva si nu-ti vine produsul, PayPal iti da banii inapoi, fara probleme … Din acest motiv, PayPal este considerat ca fiind cea mai sigura metoda de plata online !

  1. Spanac / Post Author

   Mi s-a întâmplat să nu-mi ajungă produsele. Și după o lună i-am dat mail chinezului că n-a ajuns produsul.
   – Sorry to hear about that my friend. Full refund or resend?

   Și luam banii înapoi sau refund. Ba chiar o dată mi-a retrimis omul produsul și după altă lună mi-a dat banii înapoi, că tot nu-mi venise produsul. după vreo 2 săptămâni a venit și produsul. Și-am rămas și cu banii și cu produsul al doilea trimis, primul nemaiajungând vreodată.

 2. Dan /

  Asta pentru ca, era mai importanta credibilitatea pentru chinezoi, decat cativa dolari ce insemnau valoarea produsului … Bine, pentru romani … e mai greu de inteles aspectul asta 🙂
  La fel fac si nemtii …

  1. Spanac / Post Author

   Nu știam că și nemții fac la fel. Însă la chinezi, ăia nu se uită musai la 2-5 dolari. Fac pe niznaii dacă le zici că n-a venit colet de 15-20 de dolari. Deși dacă te-a costat un colet 100 de dolari și ăia n-au plătit 3 dolari tracking number, poți să-ți iei banii înapoi, după ce și-ai luat coletul 🙂

Leave a Reply