Mesaj pentru bicicliști

Am un mesaj pentru unii dintre bicicliștii patriei. Genul ăla care urlau și ieșeau în străzi acu o bucată de vreme, că ne facem de rușine în Europa, neavând o pistă de biciclete în tot orașul.

Tare vă mai place să lătrați în stânga și-n dreapta, doar-doar v-o mai vedea o televiziune, s-o mai schimba ceva în țară. S-a modificat. E Bucureștiul plin de piste de bicicliști, în unele zone neavând loc pentru pietoni nici măcar un metru (de exemplu între Piața Alba Iulia și Dristorului, pe dreapta). Și când aveți piste acum, DE CE MAMA DRACULUI NU LE FOLOSIȚI?

hipster-bikeIeri am văzut doi bicicliști sărind în fața mașinii, pe trecerea de pietoni. Călare pe bicicletă. Asta după ce-au mers agale pe banda întâi. Că nu e legal să treci trecerea pe bicicletă, sincer, mi se pare o prostie, dacă e semaforul verde. Însă unde-i lege nu-i tocmeală.
Sau legea e numai pentru nenorociții ăia cu mașini care poluează? Voi, bicicliștii sunteți mai presus de lege, că aveți energie ECO în două pistoane și nu deranjați pe nimeni? Așa să fie oare?

Azi mergeam pe trotuar, la 2 metri de pista de biciclete, care era GOALĂ. Exact în mijlocul spațiului de merg pentru nenorociții ăștia de pietoni, dădea un hipster la pedale. Era cât pe ce să lovescă o băbuță în baston (te caută moartrea p-acasă, mamaie și tu te plimbi?), apoi s-a oprit milimetric de-o tipă din fața mea, speriind-o (și n-a facut așa ca s-o “agațe”).

În loc de scuze, hipsterul nostru, eroul ECO al orașului, a grăit:
– Bot în bot c-o lepră mică!

Apoi a pornit iar pe mijlocul trotuarului, poticnindu-se de oameni. Nu am avut prezență de spirit să-l împing nițel de pe bicicletă, sau măcar să-i zic să meargă pe pistă, că d-aia o are. Dar pe viitor știu ce fac.

Și ăsta nu e un caz. Sunt mulți asemenea lui. Sunt mulți care merg pe pista lor, jos pălăria, nu am nimic cu ei. Dar când mergi la distanță de PISTA DESTINATĂ ȚIE, dai la pedale la o bicicletă galbenă, de fată, ai blugi strâmți ca niște colanți pe tine, tricou anchior până la buric, pălărioară în cap, cercei “diamant” în urechi și mocasini în picioare și mai și jignești pietonii care umblă ca bezmeticii pe trotuar, să nu te miri când ți-o zice careva de-a bătrână sau te împinge nițel într-un tufiș.
Așadar, bicicliști din toată țara, nu mai fiți ipocriți. Nu vă mai pozați în victime, căci nu e cazul.

L.E. Mi se spune în cască faptul că, acum, bicicliștii nu mai au voie pe trotuar, ci doar pe carosabil. Însă niște știri din mai susștin că primăria dorește construirea a 100 kilometri de piste pentru bicicliști, atât pe carosabil, cât și pe trotuar, unde nu dispune drumul de spațiu suficient. Și cum la noi ca la nimeni, prevăd că vreo 90 de kilometri vor fi construiți pe trotuar (dacă se pun în practică planurile de urbanism…)

Aceasta postare a fost citita de 1805 ori !

Comments

comments

There are 7 comments left Go To Comment

 1. vali crintea /

  legea e cea care nu e clara , dar sigur nu e bine sa traversezi strada pe bicicleta , asta numai daca vrei sa ajungi cu bine acasa si daca esti si sofer cateodata , nu doar biciclist !

  1. Spanac / Post Author

   Legea care nu e lege. Dar cu mersul pe bicicleta pe trecerea de pietoni, chiar nu vad unde e problema. Traverseaza pietoni, da? Bicicleta de ce nu? Nu vede nenea șoferul bicicleta, că-i spațiu mare între spițe sau cum?

 2. Daniel /

  Ei si voi acum…ce biciclist sau soferi respecta legea? sau mai bine spus, cine respecta legea? pentru a o respecta, ce anume ne trebuie? cred eu ca mult bun simt si cultura…

 3. Rudolph Aspirant /

  Zau, ce au hainele acelui bciiclist cu modul in care se comporta ? Ca totusi e posibil ca un biciclist sau o biciclista imbracati asemanator sa se comporte si cf regulilor de circulatie. Am vazut eu cu ochii mei destui oameni biciclisti imbracati si mai ciudat decat cu pantaloni mulati, care chiar se potrivesc OK la mersul pe bicicleta, chiar mai OK, de ex, decat o fusta care flutura in vant sau niste pantaloni evazati pe care sa ti-i prinzi in spite sau pedale sau lant, care totusi respectau regulile de circulatie. Plus desigur e preferabil a purta pe cap o casca mai solida de protectie decat o palarioara sa ti-o ia vantul, dar ma rog, cati biciiclisti adulti poarta casca de protectie azi, desi ar fi totusi recomandabil ?

  1. Spanac / Post Author

   Cam toți hipsterii au aere în cap. Nu toți, majoritatea. Nu are nimic îmbrăcămintea omului cu comportamentul, însă în cazul de față, aveam un hipstăraș care se dădea zmeu.

 4. Alin /

  Poi e mai frumos sa iesi in strada si sa te plangi ca nu ai pe unde merge cu bicicleta. S-au facut? Lasa, iesim in strada sa fie tot drumul al nostru. Nu e simplu?

  1. Spanac / Post Author

   Să se dea ier lege ca pe vremea lui Ceaușescu, să meargă mașinile cu soț într-o zi, cele fără soț în altă zi. Și-n fiecare zi, liber la biuciclete. Nici așa nu le-ar conveni?

Leave a Reply