Mesaj pentru Rusia

Voi spune tuturor francezilor care cred că Statul Islamic nu va ajunge cu adevărat în Europa că, dacă Allah va vrea, vom veni cu toţii în Europa. Vor fi din ce în ce mai multe operaţiuni în toată Europa, în Franţa, în Belgia, în Germania, în Elveţia, peste tot în Europa şi peste tot în America. Califatul se va instala în toată Europa.

Sursa

Rusia, vrei ca vecinii tăi să fie jihadiști? Nu, evident, nimeni nu e atât de masochist. Atunci, îți dau un sfat…

– NU MAI VINDE ARME GRUPĂRILOR PARAMILITARE ȘI TUTUROR DESCREIERAȚILOR!
kalashnikov

There are 18 comments left Go To Comment

 1. Dan /

  Ba o sa vanda in continuare … Rusii gandesc altfel, de aceea noi, europenii, nu-i putem intelege.

  1. Spanac / Post Author

   Nu e greu de înțeles conceptul “să vină banul, nu contează din ce și de unde”

 2. Andrei /

  Asta lipsea, sa dai vina pe Rusia pt Jihadisti :)). Nu le vinde Rusia arme, vor lua din alta parte.

  1. Spanac / Post Author

   Dau vina pe Rusia pentru 90% din armele vandute ilegal in lume. Deci și jihadistilor. Încă din anii 50 se vând arme de la ruși către țările comuniste. Știai că rușii aveau rachete în Cuba, să dea în americani în Războiul rece?

 3. Ciprian Lospa /

  Totul pentru bani. Totul. Nu pun rusii botul la amenintari d-astea.

 4. Rudolph Aspirant /

  Zau, sincer cred ca si altii vand arme sau macar se straduie sa le vanda, nu numai rusii, de ex eu personal sunt aproape sigur ca si elvetienii si romanii vand arme…desi poate nu asa de ieftine in vrac ca rusii, sau americanii, sau chinezii, si poate nu la fel de calitative ca suedezii, de exemplu. Dar nu trebuie sa se tina cont prea mult de opinia mea, ca e bazata asa mai mult pe admiratia mea fata de actorul Nicolas Cage in filmul Lord of War (2005, r Andrew Niccol), plus am bagat elvetienii alaturi de romani pt ca inca mi-e dor de o asociatie cu armele lui Schatzi…

  1. Rudolph Aspirant /

   Ce-i drept e ca numele personajului interpretat in acel film de catre dl Cage era Yuri Orlov, ceea ce suna oarecum a rus…chiar am vazut acum ca exista chiar un dizident rus de meserie fizician nuclear mai larg cunoscut (pe wikipedia) pe care il cheama Yuri Orlov si care a fost gonit din URSS tocmai in SUA…ce de secrete de produs arme mai ieftine o fi luat cu el in valiza ca sa le vanda pe piata neagra la americani si sa-i corupa sau sa-i ajute sa le redreseze economia naiba stie…plus precis o fi fost si el asa trist si romantic ca acel Yuri Orlov interpretat de dl N Cage, manat de soarta sa devina vanzator de arme…

   1. Spanac / Post Author

    Rușii vând kalashnikoavele cu 100de dolari bucata. Fî socoteala la 100 de milioane de bucăți câți bani primesc. Bine, cifra reală ar fi de 1 milion ak-47… În plus, din fostul bloc URSS, se scot zilnic sute de arme făcute în fostele fabrici și uzine, create special pt. exportul către zonele aflate în război. Arme făcute fără serie! Se scot pe bandă rulantă, făcute fără serie. Deci, nu ai cum să-i afli sursa de proveniență a armei ăleia nici dacă-i cercetezi materialul cu carbon 14 și o serie de criminaliști. Rusia e mare… Și mai sunt și câteva țări pe lângă ea.

 5. Rudolph Aspirant /

  Acum ca ai avansat totusi si o cifra si anume Rusia cu 90 %….nu am rezistat si am dat Google…in prima faza uitandu-ma la cifrele de vanzari oficiale, in a doua faza urmand sa caut si pe cele estimative ilegale. La nivel de cifre absolute oficiale, (ca inca nu am calculat procentele), se poate observa ca daca intre 2008-2012 SUA era pe locul 1 si Rusia pe locul 2, in 2013, situatia s-a rasturnat si Rusia e pe locul 1 si SUA pe locul 2, Elvetia cazand de pe locul 13 pe locul 15…numai ca nu am fost atent daca e per bucata sau per bani
  incasati si daca e pe bani in ce valuta si dupa ce curs pt ca oricum cifrele dintre SUA si Rusia par a fi destul de apropiate, diferind numai asa la cateva zeci…dar nu stiu daca zeci de tancuri sau zeci de Euro sau zeci de miliarde de Roni…sau o fi in Lei vechi…ma duc sa mai studiez si sa mai calculez, plus sa verific si cifrele ilegale din minim 2 surse credibile, si revin cu o concluzie mai riguros
  informativa pt cititorii blogului Spanac.

  1. Rudolph Aspirant /

   Observ ca dupa cum ghicisem total din burta inainte suedezii i-au batut pe elvetieni, pozitionandu-se pe locul 11. Zau, dar romanii nu se afla in topul primilor 20…e posibil asa ceva ? Ce e asta, concurs de ski alpin ?

 6. Rudolph Aspirant /

  Concluzia: Am studiat pana m-am plictisit. Procentul mai apropiat de realitate re Rusia in ultimii ani este aprox 40 %, nu 90 %. Mai devreme in prima decada a secolului erau procente mai mici atat la rusi cat si la americani, cam sub 30 %, insa se pare ca si in acest domeniu economic al vanzarilor de arme, la fel ca si mai devreme in industria modei si a produselor cosmetice, a produselor alimentare si de larg consum, inclusiv produse alimentare sau filme si carti, ziare, bloguri, etc, se observa o consolidare corporatista pt ca efectiv se pare ca nu se poate altfel.

  In plus, probabil ca de aia acum toata lumea se ingrijoreaza plus inalta totodata si laude dar si critici noii carti de tip bestseller “Capitalul in secolul 21” de dl Thomas Piketty, care s-a uitat la cifre mult mai atent decat mine si pe sectoare economice si mai multe, plus pe ultimii 200 de ani, in afara de ca este expert economic si probabil ca a citit si cartea Capitalul de dl Karl Marx chiar daca dansul este francez de origine si nu german, si poate de fapt tocmai pt ca este francez, o carte in care se arata cum ca se pare ca situatia si perspectiva omului comun proletar al zilelor noastre, (chiar si salariat corporatist sa fie, dar si chiar si blogger free lance), e la fel de rea cum fusese si cand scrisese dl Karl Marx Capitalul, plus nu exista vreun semn ca se va imbunatati prea mult vreodata, cel putin nu pe acest secol care vine si mai ales nu in UE, mai ales ca revolutiile comuniste au esuat si nu au aparut inca alte idei mai bune.

  1. Spanac / Post Author

   40%? să-l ia dracu. e aproape jumătate din 100%. Oricum, ziceam de 90% mai mult din burtă, real ar fi cam 60%. Asta la kalashnikoave zic, nu la total arme. Uite Israelul vinde Uzi și Jericho mai mult decât Rusia, că-s arme create de ei.

 7. Rudolph Aspirant /

  Am remarcat cu o tresarire ca UK se afla pe lista primilor 20 care cumpara arme alaturi de o gramada de tari africane si sarace asiatice…zau ce face oare UK cu atatea arme ? De fapt se stie ca exista o comunitate rroma de mult asezata istoric in UK plus imigrantii recenti…precis ca ei cumpara si le revand ca fier vechi probabil alaturi de sine de trenuri si alte chestii de genul asta.

  1. Spanac / Post Author

   Anglia? Se înarmează. Ea e următoarea pe lista atentatelor. Și o știe și lighioana aia de regină.

  2. Rudolph Aspirant /

   Eu cred ca bugetul lor e obisnuit inca de la vremea Imperiului Britanic sa prefere sa cumpere priduse manufacturate mai ieftin in colonii decat sa le produca ei singuri mai scump acasa la ei asa pe cont propriu si sa-si mai si exploateze proprii proletari sa se oboseasca in fabrici si uzine ca pe vremea dlui Charles Dickens…ca acolo in UK e ff important ca sa nu se surmeneze proletariatul, ca pe urma rastoarna monarhia,
   cine stie, nu merge asa ca in SUA de
   exemplu. Asa ca si la ultimul razboi UK mai mult a asteptat ajutoare de la americani legate de arme, nu avea asa de multe fabrici de arme locale. Si tot asa si acuma…ei se bazeaza mai mult pe ajutoarele din fostele colonii.

   1. Rudolph Aspirant /

    Dar uite ca austro-ungarii nu au invatat de la vremea cand erau si ei imperiu…ei mai mult asa cu miloaga se asteapta sa ii ajute ba nemtii ba francezii ba romanii, pe baze ca poate le admira concertele de la Viena, ei nu se obosesc sa produca sau sa cumpere si pe urma tot ei se vaita ca nu ii baga nimeni in seama, ca se simt neapreciati, etc. Turcii produc si vand si cumpara si fac de toate…si ei ca la vremea lui Baiazid si acuma. Romanii probabil de la turci au invatat si ei sa fie mai descurcareti, plus de cand a decedat Decebal, nu au mai apucat sa aiba asa o conducere mai coerenta, o alocare mai riguroasa a bugetului de aparare, etc, cum o da Domnul, daca e ploaie bine, daca e seceta mai asteptam, poate mai vine un grec cu niste cadouri, (de care poate ar trebui sa ne ferim, cf proverbelor vechi), dar poate hai ca scapam si de data asta, noroc cu Hagi sau Halep din cand in cand, etc.

 8. Rudolph Aspirant /

  Hello…ai disparut ? Esti OK ? A trimis Putin 2 mafioti sa te rapeasca pt ca ai scris articolul asta ? Sa stii ca nu prea am bani sa te rascumpar in caz ca se face o cheta. Insa daca e cazul voi folosi o carte de credit.

  1. Spanac / Post Author

   Am lipsit că a trebuit să-i îngrop pe rakeți cât mai departe de blocul meu.

Leave a Reply