Meserii de viitor

Părinți, mare atenție! Dacă aveți băiat, vă dau niște sfaturi cu privire la unele meserii pe care le-ar putea îmbrățișa odrasla dvs.

Totul pornește din școală. Dacă, Doamne ferește, observați că fiul dvs. are o afinitate deviantă către matematică, fizică, geografie sau chimie, dați-i peste mâini.
Aruncați-i toate materialele acelea inutile. Sau, cel mai corect, obligați-l să le arunce singur în foc, forțându-l să privească. Acele materiale nu-l vor ajuta în viață niciodată. Ce-o să facă el cu atâta matematică? Spuneți-mi mie un matematician strălucit! Aud?

Să zicem că va deveni as în matematică. Va pleca în America, îl vor lua ăia de la MIT. Va primi salariu de 4000 de dolari lunar. Bătaie de joc, o ofensă adusă României!
La fel cu fizica. Ce facem, scoatem Einșteini pe bandă rulantă? Să descopere ce? Că-s toate legile fizicii descoperite! Nu mai e de descoperit nimic nou. Avem forță gravitațională, forță de frecare, un corp se lovește de altul și-i imprimă o direcție, prostii d-astea. Le știm! Știți cine-i în poza de mai jos?
fizica

Habar n-aveați. Nici eu, nici nimeni! Cele cinci specimene sunt olimpicii români la fizică, pe anul 2013. Grețos!

Vă voi arăta în continuare care-s cele 3 meserii pe care ar trebui ca fiul dvs. să le urmeze.

soccer-ballFotbalist. O meserie de mare viitor, în plină ascensiune. Nu contează că joacă prost, că naționala României e clei la sportul ăsta. N-are nicio importanță. Ideea e să reușească să lovească de trei ori mingea din 5 încercări. Dacă reușește performanța asta, viitorul e asigurat. Dacă sunteți din București, acel viitor va veni chiar mai repede. Deoarece îl înscrieți la un club mare de fotbal și va ajunge la juniori, apoi la seniori. După 3 ani de fotbal va avea peste 500.000 euro salariu. Anual!

manelistManelist. Nu râdeți! Să fii manelist în zilele astea e un lucru mare. Îți poți permite mașini de de peste juma de milion de euro. De două ori pe an. Nu contează talentul muzica. Auto-tunele rulz! Dacă ești băiat deștept (doar ești român, ai o urmă de inteligență totuși), vezi și-un Frooty Loops. Scoți 5-6 demouri și i le dai lui Bursuc. Du-ți copilul să cânte la o nuntă sau un botez. Gratis prima dată. Va primi acolo mâncare, băutură și va veni acasă cu lanțuri, inele și dinți de aur. Bașca ceva euroi. Îl vor bombarda ăia cu bani neimpozabili!

popaȘi apropos de bani neimpozabili. Cea de-a treia meserie de viitor este preoția. Fă-ți copilul popă! Nu contează că nu crede în Dumnezeu! În zilele astea oricum mai nimeni nu crede în prieteni imaginari, așa că de ce fi-tu ar face o excepție? Nu mai are nicio treabă credința cu popia. Lasă că-s mulți proști să dea bani cu nemiluita. De unde au mai puțini, de acolo dau mai mult la biserică. Așa s-a înrădăcinat ideea, că dacă dai mai mulți bani la biserică vei prinde un loc mai în față la Dumnezeu.

Evident, cele trei meserii nu-s lipsite de sacrificii. Ca fotbalist, durează trei ani până să vină banul. Ca manelist trebuie să te lupți cu alții, că-s grămezi. Iar ca popă, va trebui să cânte zilnic cântece bisericești, să citească din cartea aia mare, să poarte pelerina aia de ninja… Și pe soare, transpiri în aia de miroși ca dihorul. Dar cine va avea banul grămadă acasă? Popa!

SUCCES!

Acest text este un pamflet. E scris la mișto. Nu neg existența lui Dumnezeu, ci doar arăt fățărnicia majoritatea slujitorilor Lui. În rest, ca fotbalist și manelist, totul e scris pe bune

There are 15 comments left Go To Comment

 1. Pingback: Meserii de viitorBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro /

 2. Radu Thor /

  Ai uitat de-o meserie! Aia de te duci in ring dai sau iei pumni, nu prea conteaza, spectacol sa iasa! Ceva numit gale kombat sau asa ceva… 🙂

  1. Spanac / Post Author

   Nu-s așa mulți bani acolo și e greu. Să-ți vină un Atomulesei sau un Moroșanu să-ți dea câteva în figură… Nu-i prea sănătos!

 3. Sarcasticu /

  Am vrut să mă fac „futbolist” …dar eram prea bun portar. Și mi-au zis ăștia să mai scap câteva goluri din greșeală intenționată …ca deh, trebuie să-și scoată banii din meciurile vândute.

  Am vrut să mă fac manelist ….dar vocea nu mă ajuta să o „lelăi” toată ziua.

  Chiar și popă …dar aici n-a fost vocea de vină. Ci faptul că eram prea hotărât să le scot religia din cap. Deh, nu m-au primit nici acolo.

  Altceva nu-mi recomanzi? 🙁

  1. Spanac / Post Author

   Nu. din păcate tu ești un caz pierdut… ai încercat la dinamitări? Sau pe port de test dummy? Vezi la Volvo!

   1. Sarcasticu /

    Nu pot să mă duc la Volvo. Îmi este milă de Van Damme că i-aș putea creea concurență mare. 🙁

    1. Spanac / Post Author

     N-ai văzut că ambele mașini le conduce Chuck Norris?

     1. Sarcasticu /

      Ești informat greșit. Tata le conducea pe ambele….în același timp! 🙂

     2. Spanac / Post Author

      Mare om tac-tu mă… Mare om!

 4. Servicii Funerare /

  Ai uitat sa mentionezi trendul ascendent al celei mai vechi meseri din lume , vezi saloanele de masaj si video chat-ul 🙂

  1. Spanac / Post Author

   Videochatul da. Iar la saloanele de masaj, au îănceput să meargă treburile cum ar fi de fapt. Adică nu se mai culcă alea cu clienții. Cel puțin nu în cadrul salonului. sunt date afară dacă întrețin raporturi sexuale cu clienții.
   Însă nu le împiedică nimic pe fete să se întâlnească după program cu unii. Însă majoritatea n-o vor face. Una e să mânărești niște neni, dar atât, alta e să te mai și culci cu ei și cu prietenii lor, în cadrul unui bairam cu lăutari…

 5. Servicii Funerare /

  Au inceput sa functioneze asa cum ar trebui pentru ca sunt urmarite , dar sa fim seriosi sunt inca foarte multe care fenteaza legea si ofera loc de munca multor practicante in ale dragostei.

 6. Alin /

  Si pe mine au vrut sa ma faca popa. Eu nu am vrut.

  Acum ca ma gandesc, imi vine sa-mi dau palme :)) Daca ma faceam, nu eram somer la 26 de ani :(( , ci ma scaldam in bani :))

  1. Spanac / Post Author

   Ai fi avut ceva…

 7. Pingback: Înfiinţez o rubrică duminicală permanentă, "Recomandările săptămânii”. /

Leave a Reply