Mi-e silă!

De multă vreme voiam să scriu postul ăsta, şi o voi face acum.
Îmi cer scuze din start dacă vor apărea greşeli de punctuaţie, ortografie, gramaticale.
Scriu în vervă, că-s cu capsa pusă. Şi cum spunea Boggs din Aventurile lui Huckleberry Finn, “am auzit că s-au scumpit sicriele”.

Mi-e silă de unii oameni. Mi-e silă că oamenii ăştia trăiesc printre noi, respiră acelaşi aer cu noi.

Nu intru în discuţii nu pentru că mă tem că-mi pleacă cititorii, ci pentru că e foarte mult de scris, şi nu am timpul necesar.
Deocamdată ma axez azi pe reclame idioate şi indiferenţa oameilor. Precum şi nesimţirea lor.

Prima reclamă tâmpită de acest gen a fost la tampoane. Nu şti dacă voi mai ţineţi minte reclama aia (nu mai ţineţi minte că eraţi copii de ţâţă în 1995) la tampoane. Era o tanti cu faţă de vampă, se aranja în faţa oglinzii. Se ruja, îşi aranja genere, părul etc. Apoi speriată bagă mâna în chiloţi (şi arată treaba asta), apoi urmează un headpalm. Proastă sunt, am uitat că l-am pus. Tamponul “nuş ce nume”. Atât de uşor încât uiţi de el.

Da, era nevoie de treaba asta? Câte femei îşi bagă mâna în chiloţi să vadîă dacă au tampon? În simţi, dacă ai uitat de el, şi chiar dacă faci ca aia din reclamă, nu e nevoie să dai aşa ceva pe post nene. Nu vrem să vedem sânge menstrual. Voi tăiaţi secvenţele din Terminator, unde îşi beleşte ăla mâna şi arată un schelet metalic pe dedesubt, dar aşa reclame le lăsaţi pe post. Ca şi reclama aia tâmpită la nuş ce pastă de dinţi, cum au zis-o şi alţii, aia cu scuipatul sânge în chiuvetă, ca apoi să scuipe şi un dinte. Băi, ce mama naibii e cu astfel de reclame?

Mi-e silă să mă mai uit la TV… Dacă stau bine şi mă gândesc, Feast 3 – Happy finish, e nimica toată pe lângă toate blasfemiile şi scârboşeniile de le vezi în reclamele TV.

Am scris chestia asta aducându-mi aminte de primăvara trecută, când m-am umplut de nervi. Numai mie mi s-a urât de ţara asta? Unde roşiile sunt mai scumpe decât căpşunile? 10 lei roşiile şi 7 căpşunile.

Mergând şi înjurându-i pe ăia cu roşii (preţuri de 10, 11 şi 12 lei, înt-o parte era una cu 9 lei) văd la un moş că n-avea preţ la ele. Dar scria un bileţel cu preţ. Văd că scrie el acolo ROŞII lei 8… Bucurie pe mine, voiam să-i un kil, dar când văd că 8,99 m-apucă spumele.

Că lasă că iau de la magzin. La Carrefour, preţul de 6.75. Roşii ciorchine. Adică niște leşinături d-alea portocalii, jurai că-s clementine, frumos grupate pe ciorchine. Că n-ai voie să rupi vrejul să iei doar roşile, zice nea paznicul.
Ei nu zău, ia priveşte-mă, zic eu luând doar roşiile şi lăsând vrejul în cutie. Nu văd că scrie undeva regula asta, nu vă e ruşine, după ce că fac aproape zilnic cumpărături aici, îmi zici mie că nu e voie?

A tăcut, şi-a cerut scuze politicos şi-a plecat. Mă duc şi dau pe gât o doză de energizant fără să respir, de față cu marchendiserul şef, sub camera de luat vederi, iau un bax de cola d-aia ieftină, de fac eu Dr. Pepper din ea, şi plec. Adică… plătesc roşiile, doza de suc şi baxul, apoi plec.

Aştept tramvaiul 36, care vine după zece minute, înjur o ţigancă de stătea ca vaca în uşă de nu puteam urca, ea coboară la a doua, şi să nu cumva să nu mai apuce să se deie jos. Mă pun la gem şi m-apuc să râd de nebun. Afiş mare nene. Pentru călătoriile pe RATB pe o zi, trimiţi sms la 7435 (nuş dacă ăla e numărul), unde preţul este de doar 9,75 lei. Apoi dedesubt, altă idioţenie foarte răspândită între români.
Plăteşte INSTANT călătoria de…

INSTANT nu e decât supa la plic, se zice INSTANTANEU, idioţilor! Nu există m-am umectat instant când l-am văzut pe Jose Armando, nu există a leşinat instant de la pumnul primit, nu există plată instant a nimic. Instantaneu da, instant în niciun caz.

Mai era odată îm tramvai scrie de mână pe o plăcuţă că cică strada Reâmvierii. Ceva de m-am pişulică pe mine. Dar nu instantaneu, ci după vreo 10 minute, într-o ghenă de bloc. O poveste pe care o voi spune altă dată. Mă rog, plăteşti instant, râd instantaneu, cobor.

Dau să intru în lift. Dar poţi? Nu, că nuş care idiot cretin şi împuţit s-a gândit că e la modă să aprinzi ţigara în lift, şi să fumeţi acolo de m-a apucat plânsul de la fum.

V-am mai opovestit ce poame de vecini am, nu-i mai amintesc.

There are 17 comments left Go To Comment

 1. Ioana K-Man /

  Ce scarboasa e reclama cu mama fetita si banana! Oribila! Bietul copil!

  1. Spanac / Post Author

   Aia e nimic mă… Nu e nimic scârbos în ea. O mămică, o fetiţă, un măr şi-o banană.
   Ei nu au făcut nimic nelalocul lui. Noi ne gândim la prostii. Dar ei ne forţează.

 2. Alexandra /

  Sa fim seriosi totusi , in ultimul timp nu fac decat sa se gandeasca la partea financiara , de ce neparat intr-o reclama trebuie sa apara ceva vulgar?De ce renumitele reclame de afara cu toate ca sant haioase , toate sant la subiect si reprezinta produsul?

  1. Spanac / Post Author

   Îm majoritatea reclamelor apare ceva nelalocul lui. Nu prea mai sunt reclamele şoc, sau reclame comice.
   Ţin minte vechea reclamă la Denim. Ăla avea un nasture sau doi descheiat la cămaşă şi aia cnd ăbăga mâna şi-o lua.
   Acu a juns la chiloţi. Cum bagă aia mâna, e oprită.
   Peste 10 ani vedem că va fi oprtă exact la punctul final, ca să facă un angry dragon, pe care să scrie Denim.

 3. Ovidiu /

  Nu mai am cuvinte. De cand citest blogul tau , Spanac, nu am ramas niciodata nemiscat in fata monitorului, fara sa zambesc sau sa clipesc. Stii de ce? Pentru ca ai dreptate, pentru ca lumea in care traim e una condusa de o acuta lipsa de echilibru. Nu vreau sa intru in discutii legate de religie, evrei sau masoni, eu am cu totul alte convingeri, dar referitor la realitatea de zi cu zi, totul se intampla asa cum e descris de tine. Reclame tampite, produse scumpe, branza care nu e branza, legume fara nici un gust, paine din celuloza, suc de fructe pe care scrie 100% fruct si la ingrediente e trecut 20% concentrat de fructe si 80% apa, pana si chinezariile au ajuns mai proaste decat erau dar de 10 ori mai scumpe. The world is fucked! Pe bune, daca as avea ocazia, as apasa butonul ala de “Nuke the shit out of Earth!”. S-ar duce toata civilizatia pe apa sambetei, iar planeta si-ar reveni in cateva mii de ani, mereu isi revine. Omenirea a ajuns o boala, una care trebuie vindecata.

  1. Ovidiu /

   PS: I-am raspuns si eu lui Batonel: “Nu esti prostituata, dar esti o c..va penala.” Si in legatura cu prostitutia asta online (ca tot prostitutie e, ca si pornografia) sunt de acord cu tine.

   @Ioana: Reclama aia cu banana e de un jeg incredibil. INCRE-FUCKIN-DIBIL! (spits) O tentativa esuata de umor inuendo.

   1. Spanac / Post Author

    Dude, ne merităm soarta. Îmi pare însă rău că toţi vom trece prin Judecata de Apoi. Şi mă tem… Pentru că nici eu nu-s imaculat. Na c-am zis-o şi p-asta…

 4. Cris-Mary /

  Respira 😀 Din pacate asa e viata ..iar aici in Romania ..parca e si mai dracoasa ca in alte parti..

 5. Sebi /

  Nic nu eram nascut in ’95.. oricum ma apuc acum sa caut reclama daca o gasesc. Cea cu dintele.. ce-l scuipa am vazut si eu. Multe sunt degeaba.Hotii , traim intr-o tara de hoti. Scumpesc astia pana si pungile de plastic.

 6. rozy /

  Bai Spanac, mare dreptate ai. Nu mai am nimic de adaugat aici, ai spus tu totul 🙂

 7. Mitz /

  Mare dreptate ai . Si eu am momente cand mai prind un televizor aprins prin casa si vad o reclama de-asta si mai ca ma crucesc… Mai era aia la nu stiu ce pastile , cand stateau aia pe WC si sa chinuiau…aia m-a marcat

  1. Mitz /

   se*

 8. Verne /

  Unde aveti bre voi paine de 3 lei , poate feliata ?
  La noi la periferie e tot 1 leu …….
  PS : Ai dreptate , numai ca this is life !!
  Radem , socializam , si ai dreptate… maine ma duc sa cumpar o supa instantaneu ……

  1. Spanac / Post Author

   Aşa Verne. Aşa tată, instnataneu s-o iei. Şi fă-ne poze cu ea:)

 9. Spanac / Post Author

  Sebi, Rozy şi cu Mitz: ţara este condusă de hoţii pe care i-am sau nu ales.
  TOŢI sunt la fel. Niciunul nu se gândeşte la popor. Dă-i mă dracului, să moară… Să vă spun a nuş câta oară că trebuie să rămânem 16 milioane până în 2025?

 10. Spunsieu /

  Mie imi plac reclamele alea unde te intreaba daca ai tranzit intestinal si alea la pastile pentru prostata. Sunt jenant de intime. Cat despre chestia cu rosiile, sa stii ca eu fac asa cu cozile la dovlecei. Le rup fara jena ca trag si alea la cantar. In urmatoarea faza o sa cojesc bananele inainte sa le cantaresc.

  1. Spanac / Post Author

   Alea sunt relativ OK…

Leave a Reply