Moș Crăciun se aprovizionează de la Luminarium!

Îmi amintesc că eram deja școlar când mie și colegilor mei de clasă ni s-a dezvăluit „marea taină” pe care n-am fi vrut s-o aflăm: Moș Gerilă (Moș Crăciun comunist) nu există, iar cadourile nu sunt confecționate de ajutoarele sale pe un tărâm de basm, ci cumpărate din comerțul socialist de stat de propriii părinți. Vestea nu mă surprindea, dar mai târziu am rămas cu insatisfacția că am pierdut un prieten. Acum sunt și eu părtaș la marea înșelătorie pentru alți copii: Moș Crăciun există și își face cumpărăturile de la magazine alese pe sprânceană, cum este Luminarium.

La un moment dat, Ceaușescu a dat ordin ca Moș Gerilă să dispară din vocabularul oamenilor muncii, iar acestora le revenea sarcina de a le explica celor mici care este situația. O colegă de serviciu mi-a povestit cum a decurs în familia ei „uciderea Moșului”. Era deja tracasată de faptul că trebuia s-o anunțe pe fiica ei de dispariția în neant a unui personaj atât de iubit, iar atunci când a adus vorba de Moș Gerilă, s-a enervat fiindcă se încurca în explicații prostești și, în disperare de cauză, i-a spus că Moșul a murit.

Fata a întrebat-o, șocată, cum s-a întâmplat. Mama a trebuit să improvizeze pe moment și i-a răspuns că l-a călcat tramvaiul! Răspunsul era ridicol, fiindcă Moșul călătorea cu sania fermecată zburătoare, dar fata n-a băgat de seamă non-sensul și voia neapărat s-o ducă la mormântul lui. Na beleaua! Și atunci, exasperată, maică-sa a amenințat-o că-i confiscă toate jucăriile, dacă nu încetează cu plânsul. În fața acestei cumplite perspective, fata n-a mai pomenit de Moș.

Vedeți cum e omul? O minciună frumoasă ca Moș Crăciun e acceptată fără rezerve. Ne înșelăm copiii, iar ei cred în brașoave, fiindcă așa e mai simplu. Copiii devin majori și au dreptul să-și voteze favoritul în desemnarea unui conducător. Atunci, toți alegătorii redevin copii și înghit pe nerăsuflate minciuni care conțin cuvinte pozitive, ca prosperitate, liniște, satisfacție, pensie etc. Vor prostește să creadă că nu se poate să fie din nou mințiți cu nerușinare…

Despre toate acestea vorbeam cu Ștefan, un vechi prieten. V-am povestit că Moș Crăciun modern se aprovizionează doar de la unele magazine. Ștefan mi-a recomandat un site complex cu corpuri de iluminat. Mi-a spus că trebuie să observ că toate produsele sunt de cea mai bună calitate și urmăresc stiluri diverse: arhitectural, minimalist, scandinav, design italian, extravagant, modern, retro, clasic. Și, dacă am fost zgârcit tot anul, măcar o dată se impune să fiu mai larg la mână, fiindcă merit și eu niște produse deosebite.

Materiale folosite: oțel, aluminiu, fontă, inox, alte metale, policarbonat, polipropilenă, ABS, polietilenă, poliuretan, nailon, sticlă, lemn, furnir din lemn, laprene, poliester, acril, plastic, ghips, rășină, nebulit, oglindă, lână, PVC, ceramică, silicon, plexiglas, PMMA, metacrilat, sandylex, Swarovski, cristalflex, lentiflex, opalflex, goldfex, pewterflex, steelflex, cooperflex, textil, cristal, mătase, ciment, piele, stofă.

Practic, în acest magazin online găsim o mare diversitate de produse de iluminat interior:

– lămpi suspendate (pendule, lustre, candelabre, profile liniare suspendate, lămpi suspendate de birou);

– lămpi de tavan (plafoniere, lămpi încastrate, profile liniare încastrate, profile liniare aplicate, panouri încastrate, ventilatoare cu lumină);

– spoturi (spoturi încastrate, spoturi aplicate, spoturi pentru mobilier, Downlights);

– proiectoare (pe șină și încastrate)

– lămpi de perete (aplice, aplice de baie, lămpi de citit, lămpi încastrate în perete, aplice de citit, lampă încastrată în perete);

– lămpi de masă (lămpi de birou, veioze, lămpi portabile, lămpi pentru vitrine);

– lămpi de podea;

– corpuri de iluminat pentru copii (aplice, plafoniere, Veioze, lămpi suspendate, pendule, lămpi de birou);

– becuri și accesorii.

Firma Luminarium Concept Store e simplu de contactat: Str. Matei Elina Voievod nr. 14 A, București, 021462, order@luminarium.ro, tel. +0040761140611.

Uitându-mă pe oferta acestui magazin, am remarcat niște lămpi de masă perfecte pentru băiețelul meu. Nu-i place să rămână singur în întuneric. Eu sau soția mea i-am putea citi o poveste la lumina lămpii, pe care o s-o stingem după ce ne adoarme piticul. Consultându-mi perechea, am convenit să-i dăruim de Crăciun, printre multe altele, și o lampă de masă Kiwi cu puterea de 40 W, modernă, confecționată din metal și sticlă.

Mi-au plăcut multe alte produse, dar voi comanda și o plafonieră Baro II confecționată din aluminiu. Puterea ei de 2×50 W ne va lumina perfect holul în L de la intrarea în casă.

După această sesiune de cumpărături, mi-am promis că voi vizita mai des magazinul Luminarium.

Aceasta postare a fost citita de 224 ori !

Comments

comments

Only 1 comment left Go To Comment

  1. Dana /

    Au chestii foarte dragute pe site. Multumesc pentru recomandare!

Leave a Reply