Sunt mulți tineri ambițioși cu idei extraordinare. Dar ce poți face dacă n-ai bani pentru a demara o afacere în care crezi și la care ții? Un împrumut bancar e greu de obținut, având nevoie de garanții pe care nu le poți oferi. Și atunci, pur și simplu renunți sau amâni cu speranța iluzorie că, la un moment dat, vei găsi capitalul necesar. Poate nu știai, însă ar trebui să contactezi un așa-zis „business angel”, care te poate scoate din acest blocaj.
Ei bine, un business angel este o persoană dispusă să-și folosească resursele proprii, experiența, timpul și contactele pentru afacerea ta. La un business angel pot apela antreprenorii care au nevoie de un mic capital și care nu pot sau nu doresc să acceseze alt tip de finanțare, cum ar fi un credit bancar. Poate fi vorba despre o afacere aflată la stadiul de idee, sau despre o afacere mică, aflată la început de drum.
Domeniile finanțate de un business angel sunt extrem de diverse, dar se pretează mai ales afacerile cu mare potențial, care își propun de la început un randament înalt, pentru a putea acoperi o rată mare de risc.
Să fim bine înțeleși, cel care riscă într-o relație de parteneriat de acest tip este persoana aflată în postura de business angel, fiindcă investește de la câteva mii până la câteva sute de mii de euro din resursele proprii pentru afacerea altuia. E bine de știut că aceasta nu-i o meserie cum scrie la carte, neexistând un loc anume în care poate fi găsită o astfel de persoană. Ar fi nevoie de intermediari care să faciliteze contactul cu un business angel.
Cu atât mai valoros e faptul că un tânăr antreprenor cum e Andrei Ursachi se oferă singur să intre într-un parteneriat de afaceri în calitate de business angel. El chiar și-a propus acest țel pentru anul în curs, să ajute și alți tineri să aibă succes. Se simte obligat, fiindcă și el a primit sprijin la început de drum.
Andrei Ursachi s-a născut în anul 1991 la Rădăuți, județul Suceava. Se poate spune că este un antreprenor în serie, specialist în Marketing Digital și dezvoltare de start-up-uri. A aflat deja că nimic nu-i simplu și, la început, e foarte greu.
El însuși a început de la 15 ani să vândă diverse lucruri pe internet. La 18 ani și-a înființat prima firmă, E-advertising, o agenție de publicitate online, iar 4 ani mai târziu, grupul de firme pe care îl controlează a reușit să obțină un milion de euro cifră de afaceri.
Nu s-a oprit aici. A devenit antreprenor în serie. Până la vârsta de 25 de ani, și-a deschis și dezvoltat 6 afaceri, cea mai mică dintre ele având o cifră de afaceri de peste 100.000 euro. Dar nici asta nu l-a liniștit, Andrei țintind tot mai sus.
Acum ține să devină business angel, investind muncă, timp și bani în afaceri inovative. Dacă ai nevoie de o investiție, ești invitat să acceseze o pagină de pe blogul său care cuprinde un formular ce trebuie completat. Andrei Ursachi folosește marketingul digital pentru a dezvolta pe tot globul afacerile în care investește.
Succesul e la un singur pas de la eșec
Se spune că eșecul este aproape inevitabil în afaceri, indiferent cât de bun ai fi. Dar important de reținut e faptul că dincolo de eșec se află, tot inevitabil, și succesul. Dacă avem parte de eșec, suferim, însă avem și multe lecții pe care trebuie să le învațăm, pentru a cunoaște succesul. Nu, nu-i vorba de noroc, fiindcă marile realizări se găsesc la un singur pas distanță de punctul în care ne gândim să renunțăm.
Ei bine, de-a lungul timpului, oamenii au fost surprinși să afle că cele mai mari descoperiri sunt rodul unor îndelungate încercări și a stoicismului de a rezista tentației de a renunța la luptă. Această adevărată probă a stăruinței precede marile realizări. De exemplu, cel mai mare succes din istoria SUA este cel obținut de H. Ross Perot, care a înființat EDS Industries cu 1.000 de dolari și s-a ales cu o avere de aproape 3 miliarde de dolari.
El spune că majoritatea renunță exact când aproape că au atins reușita și renunță chiar înainte de linia de sosire, la un singur pas înainte de victorie. Într-adevăr, mulți renunță la proiectele lor exact atunci când aproape că și-au atins ținta. Însă alții ating succesul în ultima clipă, prin eforturi mai mari ca până atunci. Și tu poți face parte din cea de-a doua categorie, a oamenilor de succes.
Super articol. Felicitari