Nebunia Black friday și la anvelope!

De vreo 2 ani parcă și România a fost cuprinsă de nebunia asta cu Black Friday. Zeci de mii de produse cu reduceri de până 90% din prețul inițial. Adică dacă o lumânare parfumată era 10 lei, acum îți iei 10 lumânări cu 10 lei. Ce faci cu atâtea? Dai foc la casă! Sau le păstrezi, te țin alea și 2 ani dacă le folosești în mod chibzuit.
Dar, după cum ziceam zilele trecute, revin la “problema” mea cu anvelopele de iarnă, de vară, de munte, de mare, de vulcan și de ghețuș.
Acum cu noile reguli, îți trebuie 8 roți. De fapt, ți se cere să ai 8 anvelope. Și lumea face cozi imense pentru a-și schimba de 2 ori pe an încălțările la mașină. Și mă întrebam eu dacă nu-i mai simplu să-ți iei niște roți noi. Jante echipate cu anvelope de iarnă, pe lângă jantele pe care le ai deja. Și-ți schimbi tu roțile de două ori pe an. Decât să dai 40-50 lei per schimbare de anvelope, mai bine dai 10 lei pe câteva beri, iei un prieten și schimbați șinguri roțile.
Însă rămăsese în stadiul de idee, deoarece jantele costă o grămadă de bani.
Până la Black Friday însă!

jante-avusAcum am găsit jante noi nouțe la 220 lei bucata! Ce ziceam eu că luați la mâna a doua cu 300 lei! Uite ce înseamnă Black Friday! Afacere făcută cu cap!
Nu-i bai, găsisem jante și cu 92 de lei, însă și astea-s cu diametru, cu nebunii. Cred că alea de 13, Dumnezeu știe ce-o fi ăla, (probabil 13 înci diametrul) sunt pemtru mașinuțe de genul Tico, Matiz, Spark sau mini, micro… Mercedesul ăla cu 2 uși… Smart!

Îmi plac reducerile astea de Black Friday. Încă aștept să văd reduceri de 80% la TV-uri și plăci video. Știți cum cumpăr? cu sacoșe d-alea de rafie, mari, de neam prost!

There are 11 comments left Go To Comment

 1. Pingback: Nebunia Black friday!Bloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro /

 2. Servicii Funerare /

  Vedem ce se intampal pe 22.11 cand emag-ul fura starul cu black friday si se vrea a fi singur pe plantatie. Iar se va bloca site-ul sau va pica in mometul comenzi 🙁

  1. Spanac / Post Author

   Păi așa se întâmplă. Că cică emagul e cel mai tare. Dar e de fapt cel mai hoț…

 3. Sarcasticu /

  O mare prostie acest „BlackFriday”. Pe lângă faptul că suntem atât de proști …încât nu realizăm că noi nu cumpărăm „lucruri ieftine” ….mai ne și mândrim că e calitate superioară.
  Urăsc idioții ăștia care s-au „născut” cu firmele „mari și tari” în mână. Pfai de ….cât de idiot să fii, să cumperi ceva de BlackFriday pentru simplu fapt că se „ieftinește”? Nu se ieftinește nimic. Prețurile alea care „scad” de fapt, de la început ar trebui să fie așa mici. Dar deh, prostimea cumpără doar numele firmei. Uită că pe tot scrie „Made in China, Japonia, Taiwan”.

  1. Spanac / Post Author

   Nu e prostie BlackFriday. Mă rog, nu peste tot. Nu te uita neapărat la firmele astea mari, gen emag. Care cu 2 săptămâni în urmă mărește prețul la ceva, iar de black friday îl scade înapoi la valoarea inițială, ca să-ți ia ochii. Uite-te la alte firme. Alea mai mici, care aplică reducerile pe bune.
   Și-apoi de asta, toate produsele sunt făcute în china.
   Ce zici tu acolo că e made in Japan, păi să se vândă la suprapreț și va fi nebunie!
   Știi de ce? Pentru că între Japonia și România nu e piață așa mare de desfacere. Japonezii n-au sărit cu “hai să facem negoț, uite ce facem noi aici”.

   1. Sarcasticu /

    Sunt curios tare mult ce firme scad cu adevărat prețul. Nu știu câtă vechime are tva-ul, acizele, alte taxe pentru produse, dar știu foarte bine …că sunt în zadar puse. Văzusem mai demult un video documentar, prin anii 1870 (dacă nu mă înșel) nu existau taxe din astea aiurea pe fiecare produs – sau mai știu eu ce. Ceea ce cumpără lumea ca fiind „ieftin” prețul lui inițial ar fi undeva pe la 10-200$ maxim 200$ cu indulgență.

    1. Spanac / Post Author

     Firmele astea mai mici. Uite de exemplu asta de mai sus.Dar sunt o mulțime. nu te mai uita la ăștia mari, că o faci degeaba. De exemplu, vezi ce prețuri are emagul acum și ce “reducere” vor avea. Și apoi uite-te la evomag. Sau la cel. Sau la clickshop. Acolo să vezi reducerile fiind reduceri.

     1. Sarcasticu /

      Chiar am să țin o evidență să văd. Oricum, știu un site (din China) care are reduceri la laptop-uri de sute de dolari. 🙂 Sau la telefoane …telefoane performante. Pe ei am pus ochii demult timp ..Și am să prind o ofertă de la ei să iau un laptop performant cu 100-200 dolari. 😀

     2. Spanac / Post Author

      Zi-mi și mie site-ul ăla mă!

 4. Servicii Funerare /

  Daca urmaresti cu atentie produsele de calitate poti nimeri o reducere frumoasa,pentru cineva neavizat poare fi o gluma proasta , mai ales daca mergi direct in magazin unde nu poti compara preturile si de buna credinta crezi toate prostiile afisate.

  1. Spanac / Post Author

   Depinde foarte mult de magazin.

Leave a Reply