Nebunia cu 1 milion de like-uri

Văd că de câteva zile, e virală treaba asta. Wow, Lidl are 1 milion de like-uri pe facebook.
Să ne închinăm în fața lor, cine mai are un milion de likeuri? Minune dumnezeiască!

lidlPotoliți-vă nene cu prostiile. A scris unul, apoi ați început toți, de parcă ar fi mare știre națională.
Că ai 10 sau 3 miliarde de like-uri, ești la fel de bogat sau sărac. Nu-ți dă de mâncare faptul că ai milioane de likeuri.

Să vă spun părerea mea despre Lidl? V-o spun, că nu mi-e lene și nu le fac antireclamă.
Mă bucur că s-a deschis un Lidl în spatele blocului. E chiar foarte mișto, că am drum cam zilnic să iau câte ceva. Asta e și parte bună și parte rea. Că au prețuri acceptabile la unele produse. Și azi iei ceva, mâine iei ceva, mărunțișuri d-astea de care n-ai neapărată nevoie. Și se adună zi de zi. Și dai bani în prostie pe mărunțișuri. Fără de care ai fi trăit la fel de bine. Mă bucur că la ei, ciocolățelele sunt ieftine. Erau 2.69 lei. Iar în cora sunt 3,68. Vorbesc de Schogotten (sau cum se scrie) alea. Care-s excelente. Au sute de produse cu prețuri chiar OK.
Ce nu-mi place e cum induc în eroare cumpărătorii.
Că una e ce preț vezi, alta costă. Îmi veți spune că așa fac toți.
Da, însă majoritatea, prețul pe care-l pun acolo e la jumătate de kil. Nu la 400 de grame, 800 de grame, 850 de grame, 750 etc.
Ați înțeles? Că tu vezi că e 16,99 pieptul de pui dezosat. Și iei două caserole, să fie. Și de fapt ai luat un kil jumate în loc de două, cât credeai.
dsc00077

Cum să faci atâtea likeuri? Foarte simplu. Le cumperi. costă 80 de lei 2000 de likeuri. Și știi cum îți vin? Instantaneu nene. Zici c-ai câștigat la păcănele și-ți curg banii din aparate cum sar purecii din pisica băgată-n spirt.

De fapt. Lidl face o treabă mișto. Un eveniment cultural. Parcă pe la Cluj. Și faza mișto e că dacă nu poți fi pe scenă acolo, măcar apari la TV stând liniștit în fața PC-ului, cu berea și alunele în mână. Cel mai bine o explică aici Chinezu.
Cică ar sărbători faptul că au 1 milion de likeuri.

Mă întreb cum va arăta școala peste 2-3 ani.
-Gigele, câte likeuri ai pe facebook?
– 50!
– Stai jos măgarule, nota 3! Popescule, tu câte ai?
– 200.000 de doamna!
– Bravo Georgescule, nota 8! Dar tu Bulă?
– Am 3 miliarde mânca-ț’-aș!
– Bravo, nota 10. Premiantul clasei! Bravo Bulă!!!

Like, comment și share ăstora de vă place poanta mea superbă!

Și văd că pe principiul ăsta se fac unii parlamentari, deputați, președinți. Mă rog, ideea e că Lidl a făcut 1 milion de fani. Reali sau nu, e fără importanță.
Adevărul e că dacă ai deja un număr mare de like-uri, restul vor veni de la sine. Știți spiritul de turmă.

– Uite bă, Ghiță a dat like, hai să dăm și noi, că nu ne doare mousele.

E frumos că-și sărbătorește această “aniversare” cu surle și trâmbițe.
De-ar sărbători cu toate produsele la juma de preț în ziua aia, ar fi mult mai bine. Atunci ar avea cam 18 milioane de like-uri…

There are 14 comments left Go To Comment

 1. Alex`andra /

  Toată treaba asta cu milionul de like-uri care, după cum putem observa cu toții, a luat amploare, însă nu e decât o altă campanie de promovare. Tocmai de aceea, nu e o mirare că bloggerii cunoscuți au scris majoritatea despre ea, inserând în content-urile lor link-uri către respectivul supermarket cu ocazia așa-zisei sărbătoriri. Faza faină e că, așa cum bine ai punctat, măcar clujenii mei s-au ales cu un concert. 😀

  1. Spanac / Post Author

   Ei s-au ales cu un concert, Lidl cu milionul de like-uri li c-o reclamă ca la carte. Cum era aia, “you scratch mky back, i scratch yours…”, sau “serviciu contra serviciu”

   1. Alex`andra /

    indeed, it’s a win-win situation 😛

 2. adelinailiescu /

  80 de lei 2000 de like-uri? nu-i mai ieftin la kilogram decat la bucata?
  Si cand ma gandesc ce reclama le-am facut la pufarine si nu mi-au dat nici o jumatate de like!…

  1. Spanac / Post Author

   Ce reclamă le-ai făcut? Vrei să zici vânzare?

 3. Pingback: Cele mai bune articole MASCULINE din blogosfera /

 4. Pingback: Cele mai bune articole MASCULINE din blogosferaBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro /

 5. Tibi /

  alea 2000 de like-uri nu inteleg, sunt boti? sau useri reali pacaliti prin metode gen click-uri automate? nu ca m-ar interesa sa cumpar, dar ma intreb ca idee, pe ce dai bani?

  1. Spanac / Post Author

   Sunt useri reali. Păcăliți da. Și mie mi-au dat cam 100 așa like. Acum 1 an și ceva. Nu știu cum, însă când am zis că vreau să ajung la 200 de likeuri, în 5 minute aveam vreo 246. Apoi s-au găsit unii să dea unlike. Cam în 2-3 zile au dat 20 unlike.

 6. Mihaela /

  Mie imi place Lidl pentru ca asa cum ai spus are produse ieftine si misto pe deasupra. Las la ei o caruta de bani lunar. Vor organiza un eveniment muzical si la Brasov, abia astept. Asta merita un big like:)

  1. Spanac / Post Author

   Da, pe de-o parte sunt OK.
   Dar, nu știu de ce, am impresia că e ceva la mijloc. Nu știu ce. am văzut că s-a sesizat careva că au deschis câte un magazin aproape în fiecare colț de stradă. Să nu fie 5 kilometri fără Lidl…

 7. Pingback: Marți 13. Zi cu ghinion? | Spanac /

 8. Pato Basil /

  am remarcat ca au la LIDL produse pe care le primesc de la prieteni din strainatate: Italia sau Germania…produse de calitate, spre exemplu niste “cookies cu fulgi de ciocolata americane” sunt super bune 😀 merg oricum dar mai ales dimineata cu lapte 🙂

  Despre campania din online, nu inteleg cu i-a cooptat pe mai toti bloggerii cunoscuti sub aceeasi umbrela…dar au reusit, am vazut pe la toti peste tot implicare cu 1 milion de like-uri pentru Lidl Romania…si le-a iesit.

  1. Spanac / Post Author

   Eu nu știu cât au primit, însă eu am scris că n-am înțeles. Adică un catralion de likeuri e fix un caca. Pentru un magazin. A, pentru un site web, aș mai înțelege.
   – Uite bă câte like-uri are ăla, e bun înseamnă.

   Dar pentru o … alimentară?

Leave a Reply