Nicholas Cage s-a sinucis!

Azi apare în cinematografe Tokarev. Abia așteptam să-l văd. Asta deoarece mi s-a părut că seamănă cu Takken. Și-n afară de asta, poate Nicholas Cage reușește să-și spele rușinea de la Hell Raider 2, cel mai idiot film în care a putut juca.

Nu pot descrie în cuvinte grozăvia de-am văzut-o. Și nu spun “grozăvia” în sensul bun. Deloc. A fost printre cele mai proaste filme ale lui Nicholas Cage. Cel puțin asta este părerea mea, unora le-a plăcut mult filmul. Acțiune, câteva glume bine plasate, împușcături, explozii, tot ce vrei. Însă ceva nu s-a legat. 

Dar, cu acceptul dvs., am să vă descriu filmul, chit că voi face spoiler. În primul rând decorul. Un oraș prăfuit, cred că era Detroitul, acum fiind un oraș aproape fantomă. Camera care se mișca în voie, nefiind niciodată montată pe un trepied, ci fiind pe umărul unui cameraman. Astea se observă și-l al naibii de enervante!

Paul Maguire (Nichols Cage) este un fost mafiot, retras din “muncă” de 15 ani. Are o fiică și-o nevastă tânără și frumoasă, mai mare decât fiica lui cu maxim 10 ani (fiind a doua nevastă).

gloverPaul este acum consultant ceva pe lângă primar, funcție importantă, bani grămadă și un viitor strălucit înainte. Într-o seară, când el și soția erau invitați la o masă festivă, fata rămâne acasă ca să învețe/ uite la TV cu doi colegi de clasă. Era ziua ei peste o săptămână, iar tatăl său îi pregătise o petrecere surpriză la un bar, deținut de un vechi perieten (fost mafiot și ăla).
Stând ei la masă și întreținându-se cu primarul și diferiți investitori, vine poliția la el. Detectivul Saint John (Danny Glover) îi spune că fiica lui a fost răpită. Paul se repede acasă, unde poliția făcea cercetări. Cei doi flăcăi erau bătuți bine, casa făcută franjuri, geamuri sparte, mese rupte, scaune fărâmate, tot tacâmul.
– Au venit 3 indivizi mascați, ne-au bătut bine, ne-au amenințat cu armele și-au răpit-o pe Caitlin, au declarat băieții într-un glas.

Bun, poliția face toate cercetările posibile, însă niciun rezultat. Se apucă și Paul împreună cu prietenii săi (foști mafioți) să o caute. Nu găsesc nimic, nimeni nu știa absolut nimic despre răpirea fetei.
Însă, peste 2 zile, fata e găsită. Moartă, aruncată într-un canal, cu aerisire nouă între ochi.

Raportul balistic reiese că a fost ucisă cu un pistol Tokarev TT-33, rusesc. O armă care fusese folosită în alte trei crime în 1983 și 1987.
Paul, răpus de durere, împreună cu prietenii săi, începe să-i caute pe criminali, în rândul rușilor (pistolul fiind rusesc), în ciuda sfaturilor fostului angajator, Frankie (Peter Stormare) de-a lăsa poliția să-i găsească.
Și se apucă să taie (cuțitele erau armele lui preferate) și să omoare ruși în stânga și-n dreapta, neajungând la niciun răspuns. Nimeni nu știa nimic. Cu ocazia asta, rușii află că Paul și cei doi prieteni ai lui omorâseră în urmă cu 19 ani pe șeful mafiei rusești. Ceea ce nu știa nimeni, cazul fiind clasat fără să se găsească vreaodată criminalii.

Și cum rușii nu erau chiar prostovani, pun mâna pe Kane (Max Ryan) și-l omoară. În timpul ăsta, Danny, cel de-al doilea prieten, se distra c-o stripperiță, drogat mort, nerăspunzând la telefon.

frankieRușii, după ce-l omoară pe Kane, au o întâlnire cu Frankie, șeful mafiei irlandeze (pentru care cei trei lucraseră). Evident că se lasă acolo cu injurii și împușcături, Frankie omorând doi ruznaci. Însă având doar un revolver de 5 sau 6 gloanțe, când să tragă și-n Cernov, șefulk mafiei rusești, rămâne fără gloanțe. e ucis cu sânge rece, de la câțiva cm, cu o pușcă cu alice, de Cernov.

În timpul ăsta, Paul dă de Danny, drogat și cu pantalonii în vine. Se apucă să se certe.
– Sigur tu știi cine mi-a omorât fiica, nemernicule! Acum și Duke e mort din cauza ta, n-a fost mâna rușilor, n-a fost mâna lui Frankie, tu ai fost!
– Paul, suntem prieteni de peste 30 de … hghhhh!
– pomenindu-se cu-n cuțit în burtă!

Paul stă, se uită la el cum moare și-l apucă plânsul, tocmai îăși omorâse cel mai bun prieten, fără să fie vinovat.
Fiica lui era moartă, tocmai își omorâse cel mai bun priueten, ceălalt prieten era mor de mâna rușilor, la fel ca Frankie… Rușii erau plini de spume și veneau să-l omoare.

Și stă el așa și se gândește… Că un pistol Tokarev folosise în urmă cu 19 ani, împușcând pe ruznac chiar cu propria sa armă. Pistol care acum era-n cutia lui de scule! Arma crimei fusese tot timpul la el în casă!

Dă de cei doi flăcăi și-i ia la întrebări.
– Am băut ceva, Caitlin ne-a atătat armele și-am început să ne jucăm de-a hoții și vardiștii. Am ieșit afară în ploaie… ne jucam, ne fugăream. Iar Caitlin mi-a venit pe la spate și mi-a zis să-i dau arma. Eram atât de cuprins de acțiune încât nu mi-am dat seama… am împușcat-o! Îmi pare rău! A fost un accident! Apoi am du-so pe Cailin la canal, am spart casa și ne-am bătut reciproc, ca totul să pară o răfuială între mafioți. A fost un accident, îmi pare rău!

Paul, văzând care e adevărata poveste din spatele morții ficei lui, lasă să-i scape pistolul și se duce acasă, frânt. Fizic și psihic. O sună pe nevastă-sa (pe care o gonise de acasă, ca să nu fie implicată prea mult în răfuiala asta furibundă), îi cere iertare, îi spune c-o iubește și închide. În timpul ăla, o mulțime de ruznaci înarmați cu AK-47 intră în casa lui.
Paul își scoate cuțitele…
– Super, să vezi ce-i taie acum pe ruznaci! Și moare cu ei de gât! îmi spuneam.

Paul își scoate cuțitele și și le înfige în burtă! În cameră intră mafioții și-l ciuruiesc cu mitralierele. Filmul se termină.
Un film care promitea mult, fiind și cu 3 actori cunoscuți.
Îmi pare rău, însă când Nichols Cage și-a înfipt cuțitele alea în burtă, s-a sinucis pentru mine. Nu mai este un actor de categoria A. A decăzut mai ceva ca Michael Madsen.
Odihnească-se-n pace!

L.E. Multă lume mi-a spus că filmul a fost bun. Rămâne să decideți și voi. să-l vedeți apoi să-mi spuneți. sunt chiar curios dacă dac parte din ăia câțiva care au zis că a fost nasol.
3-flacai

There are 5 comments left Go To Comment

 1. Pingback: Nicholas Cage s-a sinucis!Bloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro /

 2. Rudolph Aspirant /

  Aoleu, mi-a stat inima-n piept. Mai ales ca stiu ca dl Cage a avut niste probleme legate de dependenta de alcool si consecintele acesteia, inclusiv legale, plus e si de varsta mijlocie, varsta de risc crescut pt decesul prin suicid la barbati.
  Dar daca e doar asa in film, zau, ce conteaza ?Ce, parca nu si-a facut harakiri si dl Keanu Reeves recent in Cei 47 de Ronin (sau cati erau) ?
  Desigur, un astfel de comportament nu trebuie promovat prea des, plus dat disclaimer ca uns e un film si alta e real life, iar in real life acest tip de comportament contravine atat art 29 al Declaratiei Drepturilor Universale ale Omului, cat si codului de la Nuremberg.

  1. Spanac / Post Author

   Pentru mine s-a sinucis. Nu mai există actorul Nicholas Cage.

 3. Magazin Universal /

  Nicholas Cage e un actor mediocru,cu putine prestatii actoricesti de calitate

  1. Spanac / Post Author

   A avut unele de -a fost de jos pălăria.
   Însă nu în fiecare zi se face un 8 mm, un con air sau un face off…

Leave a Reply