Nu mă pot opri… vreau să ajut!

După cum v-am povestit zilele trecute despre tânăra căzută la Gara de Nord, articol ce mi-a atras antipatia multor persoane, azi vă povestesc despre un accident de mașină. În urma căruia m-am trezit cu un pumn în gură. Tot pentru că am vrut să ajut.

Era prin 2006-2007. Mergeam cu un prieten pe jos către Universitate, venind dinspre parcul Cișmigiu. Era vară, ora 20:30 – 21:00 și abia abia începuse puțin să se întunece. Exact la stopul de la McDonalds, mașinile au încetinit și s-au oprit la stop. Atunci s-au auzit niște frâne incredibile, o mașină s-a oprit după o frână ca-n filme la stop (erau oameni care începuseră traversarea), iar o altă mașină, albă știu că era, cu 2 uși, s-a izbit violent de colțul din stânga al celui ce abia frânase. Impactul violent (avea peste 100 la oră idiotul) a făcut ca mașina să se rostogolească în aer de vreo 2-3 ori, apoi să spargă stâlpul de la semafor de la McDonalds. Partea bună a fost că nu era nimeni la mesele de afară, bolidul distrugând în totalitate și 3 mese de-ale McDonaldsului.
Mașina când s-a oprit, căzuse înapoi pe roți și din ea ieșiseră 2 tineri. Unul cu fața plină de sânge, șoferul care înjura de mama focului, era și el tăiat pe mână, iar în mașină mai era unul care abia se mișca, fiind și ăla plin de sânge.
Am traversat în fugă de pe partea noastră (partea cu Gambrinusul) și-am fugi la mașină. Abia am trecut (se pusese verde pentru mașoni – una era să dea peste mine, un Jeep negru, țin și acum minte).
Auto_accident_052
M-am repezity la șoferul mașinii albe și-am pus mâna pe el:
– Frate ești în regulă?

Drept răspuns am primit un pumn în falcă și un “morții mă-tii“. Atunci s-a băgat alt tip între noi (alt trecător) care să ne despartă. Și l-a ținut strâns pe șofer să nu mă omoare ăla cu bătaia. Eu mă uitam ca tâmpitul.
– Uite băi, sar să-l ajut și bulangiul dă în mine!

Am plecat de acolo, nu aveam ce face. Cred că toată faza, de la frâne până am revenit pe partea noatră de drum a durat sub 2 minute. totul a fost foarte rapid. Adrenalina se instalase în tot corpul și pur și simplu simțeam nevoia să fac ceva să ajut. A ieșit și al treilea gagiu din mașină, nu era rănit grav, doar câteva tăieturi și-l durea spatele.

Și că imediat locul s-a împânzit de niște oameni de ordine. Le-am zis atunci securiști… Abia apoi m-am prins că erau bodyguarzi ai flăcăilor din cele două mașini, care făceau întrecere pe bulevard. (cea albă și aia care reușise să oprească la stop).
A venit și-o salvare urgent și noi am plecat acasă. Am tremurat în ziua aia, până noaptea târziu.

Șoferul crezuse că-s individul șin mașina care oprise la stop, provocându-i accidentul. De aia am primit un pumn când voiam să ajut. A doua zi am văzut o știre asemănătoare la TV. Unii au făcut accident cu mașina, iar un alt automobil a oprit să-i ajute. Din mașina bunilor samariteni a coborât un cuplu de tineri. S-au repezit la mașina accidentată. Șoferul mașinii ăleia s-a dat jos și i-a împușcat. Pe fată de 2 ori, iar pe băiat de 3 ori. Niciunul nu a murit, dar ambii au avut nevoie de spitalizare. Nu-i simplu să primești 2-3 gloanțe în tine c-ai vrut să ajuți. Accidentul s-a petrecut în Timișoara.
Probabil de la cazuri de genul ăsta s-a ajuns la zicala “facerea e bine e … tuzgâții mă-tii

Am mai văzut câteva accidente de mașină. În fața blocului meu, până să se pună semaforul au fost 3 accidente mortale și vreo 10 ușoare, în decurs de 15-20 de ani!

O dată am mai sărit să-l ajut pe un om care trăsese de volan încercând să ferească un copil care fugea pe trecere, și s-a izbit de un stâlp. L-am ajutat pe șofer să coboare din mașină. Avea o tăietură la frunte și mâna probabil ruptă, țipa de durere. Au telefonat unii la salvare și l-au luat.

De aceea spun, nu-mi stă în fire să trec nepăsător sau să stau fără să fac nimic. Eventual să mai fac și niște poze așa… Exact cum au făcut nenoriciții la accidentul Prințesei Diana!

There are 6 comments left Go To Comment

 1. Larisa /

  Este vorba de un accident grav petrecut în centrul Bucureştiului. Greşesc?
  Mă gândeam eu că nu.

  Aşadar, este imposibil să nu fi ajuns şi în presă. Greşesc?
  Mă gândeam eu că nu. Este chiar absolut imposibil.

  Solicit, deci, un link lămuritor cu privire la autenticitatea informaţiei, aşa,,, ca simplă cititoare.
  …Sau greşesc?

  PS- Iar ai scris ca o ciubotă şi ai dat publish înainte de a verifica textul.

  1. Spanac / Post Author

   Am căutat și eu pe net dar nu am găsit. Rar mai găsești știri așa vechi. Gândește-te că au trecut 8 ani de atunci. Culmea e că am căutat atunci în presă despre accident, însă nu am găsit nimic. Singura soluție ar fi întrebarea cuiva de la McDonalds, dacă e vreunul cu ștate vechi de plată. Ăla sigur va ști despre ce vorbesc.
   Iar la accidentul din Timișoara, ăla a fost dat a doua zi la ProTV. Asta nu înseamnă că musai trebuie să găsești știrile scrise și pe net.
   Unde sunt greșeli în text? Aș fi recunoscător dacă mi le-ai indica.
   Mulțumesc!

   1. Larisa /

    Cum toate ţi se întâmplă numai ţie 🙁 nţ, nţ.

    Vrei să-ţi dau eu câteva link-uri cu ştiri mult mai vechi şi mult mai puţin importante? Sunt arhive, majoritatea nu se sterg, să ştii. 🙂

    Sincer, e trist, că tu chiar te faci de râs…

    1. Spanac / Post Author

     Mă fată, care e problema ta? Nu mă crezi, du-te de verifică la McDonalds și gata.
     Eu am căutat și nu am găsit.Însă știu foarte bine ce am trăit. Nu trebuie să-mi spuna mie oricine că mint.

 2. Rudolph Aspirant /

  In general nu este bine sa te apropii asa disperat in goana aparandu-i brusc in campul vizual pe neasteptate plus fara a fi usor identificabil ca sanitar sau om de ordine cu training sanitar de un om total necunoscut care a fost posibil recent traumatizat cranian pt este chiar posibil sa o incasezi in figura desi nu neaparat pt ca te-ar confunda cu acela care I-a provocat accidentul dar si cu alti posibili agresori, chiar si extraterestri de tip rau Alien in anumite
  cazuri, pt ca nu este capabil sa judece
  momentan la nivelul de baza al rationalitatii
  lui anterioare, (care si ala de fapt nu e cunoscut si nu se stie cat de optim este). Stiu ca nu suna deosebit de civic si impotriva pildei bunului samaritean, insa pana si in legatura cu aceasta se pare ca insasi mama Natura a implantat deja in oameni anumite frane anti-eroism samaritan exagerat, alaturi de impulsurile de intrajutor si cooperare, care si astea sunt prezente la un nivel chiar si mai profund la oamenii netraumatizati cranian, desi desigur este recomandabil sa nu ne lasam antrenati asa numai de diverse
  impulsuri, fie bine intentionate fie rau
  intentionate daca noi nu ne consideram
  traumatizati cerebral sau cranian, si sa incercam sa fim pregatiti de a ne manifesta civic in mod rational si competent, nu improvizat. Acest lucru cere studiu si antrenament, inclusiv participare la cursuri formale de prim ajutor pt cetateni, care trebuie repetate din 2 in 2 ani, mai ales daca ne stim ca suntem altruisti din fire. Eu nu argumentez anti-samaritanism, ci doar argumentez pt un samaritanism competent si cu riscuri minime pt samaritan, pt victima, si pt societate. Acest lucru necesita efort si educatie. Mass-media are si ea un rol educativ, deci nu numai de a prezenta povestea de soc, ca de ex cea a tinerilor din Timisoara, ci alaturi de a oferi si informatii despre ce trebuie facut in caz ca suntem martori la un accident rutier, despre modurile de a reduce probabilitatea ca sa fim martori la un accident rutier, cat si despre
  unde si cand se vor desfasura cursuri de prim
  ajutor pt cetatenii localitatii respective, in colaborare cu primaria, asociatiile sportive, si politia comunitara, eventual si cu consultanti din partea sist sanitar local, (desi acestia sunt ocupati, insa se pot organiza videoconferinte sau filme educative in care acestia prezinta anumite elemente esentiale).

  Zau, ce naiba, daca tot pui articole din astea de soc, ma faci sa ma simt obligat acum sa caut tot eu si sa prezint indicatii educative plus unde se organizeaza aceste cursuri de prim ajutor pt zona de care esti tu raspunzator, (care nici nu stiu care e aia, ca vad ca te tot plimbi ba in Pantelimon, ba in Cismigiu…alege-ti si tu o circumscriptie electorala de interes ca sa stiu unde sa caut).

  1. Spanac / Post Author

   Da, am aflat și eu pe propria piele că nu-i chiar OK să-i sari ăluia în față, imediat după accident.
   Dar n-am pățit nimic și mă bucur că nici flăcăii n-au dat ortul popii. Teribilismul ăsta face din păcate mii de victime în toată lumea. toți se cred în NFS…

   eu aveam din 2 în 2 nopți parte de curse la mine pe stradă. fiind bulevardul lung și drept, băgau nebunii viteză ceva de speriat. Acum nu prea i-am mai văzut, având semafor în fața blocului. Și semafortul a fost pusă după multe accidente, unele mortale acolo, exact pe trecerea de pietoni.

Leave a Reply