Nume tâmpite

Hai să vedem o listă de nume tâmpite pentru copii. Și nu vom opri la cei cu numele Lucitoarea, Miliția, Vandam sau Bruzli.
Nu, ne vom lua nițel și de numele “cuminți“.

Îmi cer scuze dinainte celor ce au neșansa să le iau numele nițel în balon.

mirunicaMiruna – Fată, serios? Ce nume e ăla Miruna? Mi se pare nume de pisică. Și e nasol pe la 70 de ani să te pisicești când te strigă copiii:

– Tanti Miruna! Gigel poate ieși la joacă?

Miruna va fi tot timpul o visătoare, părinții acestui copil chinuit vor face eforturi financiare să-i ofere fetei educația pe care și-o dorește. Va fi foarte capricioasă, va avea pânze de desen, mii de pensule și culori scumpe. Însă n-o va prinde niciodată desenul. Căci nu va avea talent. Părinții îi vor cumpăra un pian. La mâna a doua, dar funcțional. Fata nu va deveni o pianistă internațională, dar în schimb o va ști tot blocul că o apucă noaptea “cântatul”

nerdGigel – Ăsta va fi veșnic luat în balon. Se vor face glume pe seama lui. Copiii îl vor râde la colț de stradă. La fel ca și Miruna, după o vârstă se termină puștismele astea ieftine. Gigel nu-și va depăși niciodată condiția de copil stigmatizat. Va fi un copil mediocru la învățătură, iar cea mai mare realizare a sa va fi când va cumpăra 10 produse de la Cora, iar vânzătoarea, obosită și neatentă îi va scana doar 9. De bucurie, Gigel va asculta acasă manele la maxim, bând bere ieftină și mâncând mici contrafăcuți. Pe tema asta va avea veșnic certuri cu vecinii.

Aici vor intra și numele de genul Ionel, Pisicel, Coțănel etc.

Irinel – După ce că ai tăi clar au vrut să iasă fată și-ai venit tu pe lume, au zis să-și bată joc de tine la modul cel mai nesimțit. Îți dă nume de gagică. Ba mai plusează și-l diminutează. Deci Irina – Irin – Irinel. Na, dă-te… Groaznic mă. Te compătimesc, sincer. Tu n-ai nicio vină. Decât dacă ai miliarde și 1,60. Dacă ai atâția bani, schimbă-ți dracu numele ăla. Că nu-i scump!
În general Irinel ori va fi un om realizat, ori ciuca bătăilor. Să vedem cele două cazuri:

1) Se va realiza trăgând din greu. La școală va fi bătăuș. Fetele îl vor plăcea, deoarece el e ăla, care-n ciuda numelui predestinat pierzaniei, l-a bătut pe Dragoș Ciumegăresovici, bătăușul școlii. Și umblă vorba că Dragoș îl caută cu frate-su, fost pârnăiaș, ca să-i facă un buzunar nou. Apoi din mici furturi va strânge ceva bănuți. Se va duce în alte țări unde va trage cu cârca, ajungând de la căpșunar barman la un club deținut de mafioți. Apoi mâna dreaptă a unui mahăr. Și dacă nu dă ortu’ popii, se întoarce acasă după câțiva ani, conducând o mașină de lux, fiind plin de lanțuri de aur. Își va cumpăra un loc într-un partid și va începe să câștige mai mult. Poate ajunge chiar deputat. Deci să nu ne mai mirăm de Triță Făniță!

2) Va fi ciuca bătăilor. Va fi un elev mediocru către prost. Se va simți atras de arte, dar nu va face performață. E ca și cum s-ar uita Chaplin la o rachetă spațială. E mișto, însă niciodată nu va zbura cu una. Așa va fi cu Irinel și artele. Fără prieteni, marginalizat de societate, se va sinucide, aruncându-se în fața tramvaiului 14 într-o zi ploioasă de toamnă…

Pentru prima serie, avem aceste nume. Aviz părinților. Mare grijă ce nume dați copiilor. Viitorul lor poate depinde extrem de mult de acest detaliu, poate insignifiant pentru unii.

There are 18 comments left Go To Comment

 1. Oli /

  Put parcurile de Luca, David și Matei. O fi okay? 🙂

  1. Spanac / Post Author

   Toate-s nume biblice. Deși în România să-ți botezi copilul David sau Steve… Ceva putred e la mijloc.

  2. Crisego /

   Ce nu ar fi ok? Pe frati-miu il cheama David(la alegerea mea), iar Luca mi se pare un nume foarte frumos. Ce e asa aiurea?

   1. Spanac / Post Author

    Cristi, David e nume de jidan. Eu când am să văd un evreu cu nume creștin, am să zic că-s prost.
    Dar na, e alegerea fiecăruia. am zis că pe fi-miu vreau să-l cheme Sven…

    1. Crisego /

     Eh, la mine nu conteaza neaparat ca e nume evreiesc sau eu mai stiu ce fel de nume.Bine, iti dai seama ca nu i-as pune copilului meu numele John, Yshimodo sau Pierre, dar na, David mi se pare ok! Cum zici si tu, fiecare cu alegerea lui! 🙂 Eu ma gandeam pentru viitor la numele Cristian Luca 🙂

     1. Spanac / Post Author

      Cristi Luca e ok. Chiar foarte ok din partea mea. Dar na, nu Yoshimodo cum ai zis.
      Sau cum nepoată-mea a botezat pe fi-su Sacha Kevin. Să-mi trag una…

 2. Pingback: Nume tâmpiteBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro /

 3. Sorin /

  Cu numele irinel, nu prea ai dreptate, am cunoscut 2-3 cu numele de Irinel, pana acum si pot spune ca astia (cu acest nume) sunt mari gagicari (fakeri).

  1. Spanac / Post Author

   Am zis eu că n-ar fi gagicari? Uite-te la columbeanu. în plus, articolul e la mișto.

 4. Nelu Parciu /

  Spanacule de ce te miri Romani se da mari cu plozi nu este exclus ca in viitorul apropiat sa DAM nume nepotilor Copiilor Exp Antena la fete La baieti ponta Basescu SAu USLeul Pdelista ,Udrica Campeanca si as putea da multe nume ce ne inspira la speranta in viitorul indepartat ,Prin Ani 79-87.era la moda sa numin noi nascuti Ceausescu sau lenuta ba chear pceristu ,parinti tineri zicea il vezi pe Utecistul asta IL fac membru UTC sa scape de CAP ca tare este grea munca la SAPA ,nu te mira A inceput Numirea copiilor Londra Barcelona Romica Germaneasa vidina Sofica Atena mai RAR se da NUME Romanesti OAMENI se orienteaza de unde Vine OSUL de Rontait Spanacule VREI sa te MIRI putin ITI dau MOTIV ESTE cam 3 ani de cand sa intamplat o Fapta REALA SONERIA -Deschid Postasul cu pensia Numara omul Bani AI pune pe masa din BUCATARIE ATENTIE marita Catelusa FIFI sta atenta la ce face Postasul a vrut sa plece DAR A zis IA sa mai numar ODATA bani Fifi sa repezit la piciorul postasului La muscat si ia rupt manseta pantalonului AM inceput sa o CERT ,postasul ma pus lșa punc zicandumi Mosulica stai cuminte Catelusa Stie ca din BANI adusi IS primeste OSUL vezi mai mosnege ca Fifi este mai inteligenta ca Copii ,ce te inseala si ia pensia Fuge la BAR sau Discoteca ,Spanacule TE rog frumos MAI dam teme de POVESTE adevarate -Astept INTREBARE cxum cei 20 Elevi Gazduiti de mine Timp de 12 ani AU luat BACUL Doar nepotul meu a renuntat si na luat Bacul ,Intreabama DE ce VECINUL care ANUAL inchiriaza Apartamentul TOT ca MINE din 20 elevi 10 au luat Bacul 6.au fost cercetati de politie CU infractiuni FURT din Masini iar 4 au abandonat Hartuiti de camatari ,precizez eu Le dam cu imprumut mici sume Si Luni le aduceau Vecinul NU ba din Contra veneau si le dam cu imprumut mici sume sa ia bilet de dus acasa Cand Vecinul A auzit SA pornit Scandalul Ma acuzat de Multe Scenarite CA pe timpul SECU ,Parinti Copiilor Gazduiti sau convins CA in casa mea Este siguranta FARA teroare in Sufletul elevilor SI recunosc DE si am cerut Putin EI mau tinut CU Fructe legume Si de ce nu CATE o Bucata de Carne Atmosfera UNDE copilul este GAZDUIT conteaza NU a promis nici cand protectie iam Avertizat Aratandule Pro Tv se pare ca sunt BUN asa Spanacule Tony.ro

 5. Razvan Ianculescu /

  Am cunoscut un om serios recent. Serios prin prestanta, dar cu un nume cel putin bizar: Venturel.
  Mi se pare fabulos 🙂

  1. Spanac / Post Author

   Venturel? Gizăs!

 6. Savoir Faire /

  Mie mi se pare ca am un nume relativ fain si vreau ca si copilul meu sa aiba unul interesant si de care sa nu-i fie rusine
  M-am gandit deja la unul de fata, Minerva, nume pe care mi s-a intamplat sa il asociez unor femei frumoase.
  De baiat inca nu am unul cert. Cea mai buna versiune pare sa fie Toni.

  1. Spanac / Post Author

   Minerva da. Toni nu. Deși și eu mi-aș dori să-mi botez băiatul Sven…

 7. Crisego /

  Bai, sa stii ca Sasha imi place! 🙂 La urma urmei e tot ortodox, ca na, rusnacii sunt ortodocsi. Sasha e unu din numele “exotice” care imi plac 🙂

  1. Spanac / Post Author

   Nu știu coane, însă să n-aibă și el un nume românesc. Sacha Kevin. WTF?

   1. Crisego /

    Sasha Baron Cohen eventual :))))) ROFLMAO!!!

 8. Pingback: Credeți că românii au terminat cu numele tâmpite? Nici gând. /

Leave a Reply