O nenorocire nu vine singură niciodata!

Vă spuneam mai demult de zicala “O nenorocire nu vine niciodată singură“. O continuare la zicala aia stipulează că vine împreună cu două surate.

Faptul că telefonul mi se încarcă doar pus într-o anumită poziție și dacă doar un milimetru se mișcă, iese mufa din el, se știa demult.

brokencomputerUrmătoarea belea e că mi s-a stricat placa video. Îmi dă dungi verzi. Asta după ce câteva ore a luat numai ecran albastru. Am scos-o, am pus-o în celălalt slot, am curățat-o de praf, i-am șters pinii cu spirt, tot nu merge. Apropos de pini, doi pini văd că sunt pe jumătate doar cu aur pe ei, jumătatea de jos este inexistentă. Nu știu dacă așa e din fabrică sau că s-a stricat, însă tăietura pare a fi făcută cu precizie…
Azi am să văd mai bine care e treaba, mă uit și la altă placă video mai veche, poate are și aia pini așa neterminați. Prin urmare, tot ce i-am făcut, n-a folosit la nimic. Are dungi verzi care tremură. La o căutare pe net am găsit pe un forum că poți s-o arunci, fiind FUBAR (F*cked Up Beyond Any Recognition). La artefacte, parcă parcă se mai băga careva s-o coacă nițel în cuptor, chestii d-astea la limita nebuniei și s-o repare. Însă la dungi verzi, ia alta.

La placa video am în minte să fac o șmecherie, să vedem cum îmi reușește. Vreau să-mi iau una bună. Însă ce vreau eu este 650 RON, un R7 265. Urmăresc să iau ceva cu 2 GB DDR5 pe 256 biți. Cea mai ieftină este AMD-ul amintit mai sus, însă Ovidiu îmi spunea că cel mai bine cu un procesor Intel (cum am eu), s-ar pupa un Nvidia. Așa că inițial voi lua un GT 630 cu 4GB RAM, o voi testa în ultimele jocuri (nu țin să-mi meargă pe ultra high!) și dacă-mi face nasoleli, o schimb peste o lună cu alta mai scumpă. De exemplu, un GeForce GT650 gaming. Și lunar aș adăuga câte 100 RON, până aș pune mâna pe GTX 760.

Acum, urmează și-a treia.
După o săptămână de la scoaterea plăcii video din computer, a început să-mi tremure imaginea pe ecran. Inițial am crezut că-i de vină cablul VGA (am un cablu de când era stră-străbunica fată), căruia i s-au rupt țuruburile care se înfiletează în placa video. Deci cablul ăla stătea doar așa, înfipt în placă.
Imaginea tremura, vrând parcă să devină neagră. Am blestemat cablul ăla, l-am învârtit, l-am răsucit. Degeaba. Și aseară ecranul s-a făcut negru. Ledul de la butonul de pornire stătea în continuare aprins.
Inițial am crezut că s-a stricat placa video din procesor. Însă am zis să încerc și din butonul de pornire al monitorului. Îl sting, îl aprind, se vede imaginea o secundă, apoi dispare, lăsând în urmă un ecran negru. S-a dus alimentarea de la monitor deci… Prin urmare, alt monitor. Sau reparat ăsta. Să văd azi ce și cum…

Și văzând că ba-mi pică una, ba alta, mă gândesc din ce în ce mai mult să-mi iau laptop. Un IdeaPad G500 îmi pare cel mai aproape de posibilitățile financiare. Am ales modelul acesta din două considerente. Procesorul I3 se mișcă la 2,4 Ghz, iar placa video este dedicată. Plus HDD-ul de 1TB.

Voi ce părere aveți? Să-mi iau placă video nouă, monitor (nou sau reparat) și RAM (încă 4 GB), sau să-mi strâng bani de laptop?

Aceasta postare a fost citita de 3250 ori !

Comments

comments

There are 8 comments left Go To Comment

 1. Florin Dr /

  Zici ca s-au vorbit intre ele si s-au aliat impotriva ta 🙂 Depinde mult in ce conditii folosesti calculatorul. Eu am optat pentru laptop si parca acuma imi pare rau pentru ca nu il iau de acasa decat foarte rar. La urmatoarea achizitie sigur voi opta pentru alta varianta. Ma gandem la un Mac Mini, dar inca nu sunt hotarat.

  1. Spanac / Post Author

   Ne omoara tehnologia… Pana la urma snt de acord cu laptop in loc de PC. Dar gaming sa fie. Costa mult insa. Azi ramul, luna viitoare placa video, monitorul reparat si refac PC-ul… Si pe viitor sa strang de laptop…

 2. ionicame /

  Parerea mea este sa stringi de laptop, este portabil, consuma mai putin, ocupa un loc mai mic si il poti folosi in mai multe pozitii si locuri (pe balcon, in bucatarie, in pat etc.).

  1. Spanac / Post Author

   Am avut si l-am baut… Pot sa iau un laptop SH de pana in 1000 ron. Ce fac insa de 3 ori pe an cand vreau sa ma joc ceva? Aici se cere placa video… Laptopul (cel putin deocamdata) il vad folositor in concediu. Sau un laptop gaming si termini povestea. Insa… costa enorm.

   1. ionicame /

    Pentru doar de trei ori pe an este inutil sa bagi o caruta de bani intr-un laptop de gaming, nici intr-un pc daca ma intrebi pe mine, dar din cele doua, recupereaza ce sa mai poate din cel vechi, cumpara-ti ce iti mai trebuie si fa-ti un pc.

    P.S.: In concediu ar trebui sa lasam “uneltele” astea in pace si asa stam prea mult in fata lor in restul timpului.

    1. Spanac / Post Author

     Păi în concediu le lăsăm, dar seara, mai pui o poză, mai un film, mai citești un mail. Cel mai simplu ar fi să ai un Note 3. Ai rezolva și cu mailuri și cu netul și cu văzutul filmelor…

 3. Doman Daniel /

  Să-ți strângi bani de laptop? Ai înnebunit? Nu poți schimba componentele la un laptop normal, decât la unul de gaming, ia ăla depăsește o mie de euro. La laptop nu poți schimba procesorul, placa video…. Mai bine strângi de o consolă, sau ai răbdare și strânge bani să-ți faci PC cap-coadă. Dar tot consolă ți-aș recomanda. 🙂

  1. Spanac / Post Author

   M-ai innebunit cu consola. Nu imi voi lua consola! Sa o primesc in dar, atunci da. Altfel nu. M-am uitat la niste laptopuri gaming… Sa avem iertare nene, nu te apropii de alea. Tu zici ca sa pot modifica unele componente (afara de ssd, hdd si ram, evident) la un laptop gaming?

Leave a Reply