Ochelari 3 în 1

Am văzut Ascensiunea lui Jupiter. Film pe care vi-l recomand și vouă, însă musai să-l vedeți la IMAX.
M-a luat durerea de ochi după o oră și ceva, sincer să fiu. Și atunci mi-am dat seama că se poate face ceva benefic pentru ochii noștri.
La filmele 3D avem nevoie de o pereche de ochelari speciali, după cum bine știm. Asta deoareece ecranele 3D pe care le poți privi fără ochelari sunt extrem de scumpe deocamdată.
Am înțeles de ce mă dor ochii la filmele 3D. Din cauză că port ochelari de vedere (astigmatismul ăsta mă enervează). În plus, din cauză că nu mi-am curățat ochelarii cum trebuia, i-am zgâriat, deoarece îi ștergeam cu șervețele sau hârtie igienică. NU FACEȚI ASTA NICIODATĂ!

80Din cauză că am ochelari peste ochelari, mă dor ochii. Acum o înțeleg pe bunica, de avea două perechi de ochelari puse atunci când făcea ceva de necesita multă răbdare și migală.
Și mi-a dat prin ca să creeze cineva ochelarii 3 în 1.
Deja există ochelarii 2 în 1. Pe vremuri, în anii 80, erau ochelari de vedere, cărora le coborai lentilele de ochelari de soare, la nevoie. Arătau ciudat. Și da, se purtau, mai ales în America. Noi abia vedeam blugi și Bonibon pe vremea aia…

Așadar, dacă există deja ochelarii 2 în 1, acum ochelarii de vedere heliomatici (cărora la frig și la lumină puternică li se schimbă culoarea), ce e atât de dificil încât să se creeze ochelarii 3 în 1? Adică și de vedere/ de soare (heliomatici), plus 3D? Nu-i mare chestie, zic eu.
În timpul zilei cică nu e deloc recomandat să porți ochelari 3D, deoarece ajungi la orbire. Cel puțin așa se laudă niște specialiști în domeniu. Nu mă pricep, însă le dau dreptate. Ochelarii 3D îți filtrează niște culori. Atât și nimic mai mult. De aceea, primii ochelari 3D aveau o lentilă albastră, alta roșie. Are de-a face ceva cu frecvența culorilor. Mai țin minte de la fizică de culoarea verde că are o frecvență de 555 nu știu ce. În fine.
Nu cred că ar fi atât de greu să inventezi o pereche de ochelari care la un film 3d să-ți filtreze culorile care trebuiesc… Asta ca să nu stau cu două perechi de ochelari una peste alta.
Se poate face ochestie cu ceva tehnologie, cu un buton rotativ pe un braț al ochelarilor. Dai un click, se fac ochelari de soare, încă un click, devin 3D. În rest, vor fi de vedere…
o3in1

Only 1 comment left Go To Comment

  1. Pingback: Am fost să văd "Ascensiuinea lui Jupiter". /

Leave a Reply