Păpușa blestemată și martorii lui berbec!

Fu ieri film, băi vere! Și ce film. D-ăla de sperieții lu’ copiii mici și mari. Că a trebuit să-mi astup urechile de vreo 3 ori la o fază, ca nu cumva să sar în sus și să urlu ceva înjurături de mamă, neam și gâți, pe românește.
Filmul a fost un prequel la The Conjuring, altă peliculă de m-a ținut treaz câteva nopți, de frica stafiilor. Am mai zis eu, la filme cu păpuși, blesteme, stafii, demoni și fenomene paranormale oculte, mă sperii ca o fată mare. Dă-mi filme cu criminali în serie, cu drujba care taie 15 capete, cu tone de sânge și mațe, nu mă sperii. Dar dă-mi să văd păpușa asta și o iau pe pereți ca aia în Mama…

În anii tulburi de după flower-power, adică anii 70, apăruseră o grămadă de culte oculte, care mai de care mai cu mintea pe pustii. Remember Charlie Manson? Bun.

O familie, formată din tatăl, doctor și mama, casnică, aștepta un copil. Femeia avea o fixație cu păpușile, având acasă colecții întregi, de toate formele și culorile. Și-ntro zi, aduce acasă o păpușă care să-i întregeasscă o colecțe. O păpușă pe la 1,20 m, urâtă cu spume. chiar nu-i înțeleg la faza asta pe americani (de fapt, la puține faze rezonez cu ei…), cum naiba de dai bani grămadă pe o urâțenie fără margini? Mă, deci urâtă. Mai țineți minte pe Chuckie? Zic păpușa normală, dinainte să fie posedată. Ei, ăla era Făt-Frumos pe lângă lepădătura asta de păpușă.
Annabelle

Într-o noapte, tipa însărcinată se trezește și are impresia că în casa vecină a auzit un țipăt. Chiar așa se auzise, deoarece în timp ce tipa încearcă să deschidă ochii, să caște, să se întindă, în casa vecină, vedem în fundal, cum se aprinde veioza apoi se vede mult sânge și un om tăbară pe femeia care dă țipătul, apoi lumina se stinge. Exact ca-n filme, nu altceva.

Tipa în trezește pe bărba-su șli-l trimite dincolo, să vadă care e treaba. Se duce aăla și vine înapoi îngrozit, plin de sânge:
– Nu-i sângele meu, fugi în casă și cheamă poliția!

Se execută fata și cheamă poliția. Iar în fundal, se vede o femeie îmbrăcată în alb, cu capul în pământ, cum merge agale în camera cu păpuși.
Fac o pauză aici, chiar m-am uitat în spate de vreo două ori… Și cum tipa după ce închide telefonul, stătea în casă așa speriată, se aude în spatele ei o voce de femeie chinuită:
– Îmi place păpușa ta!

Se sperie, se întoarce și o vede pe urâta aia care o atacă. O împinge, iar din spate e atacată de un bărbos plin de sânge, cu o centură cu cap de berbec. Nebunul o înjunghie pe gravidă. Atunci apare doctorul, se ia la luptă cu nebunul, în timp ce descreierata SE ÎNCHIDE ÎN CAMERA CU PĂPUȘI.

atunci apare poliția și-l împușcă pe bărbos, omorându-l. Sparg ușa în camera păpușilor, unde nebuna își tăiase gâtul și scrisese pe perete un A stilizat, cu sânge.
Murise cu păpușa aia în brațe. Și-o picătură de sânge cade exact pe ochiul păpușii, apoi e suptă în interior imediat. Și de aici să te ții bine nene, începe filmul.
Pe mine m-a speriat cât pentru un an de filme de groază.
Apare de vineri în cinematografe, mulțumită MediaPro Distribution.

There are 3 comments left Go To Comment

 1. Pingback: Păpușa blestemată și martorii lui berbec!Bloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro /

 2. Sarcasticu /

  Încă se mai fac filme horror bune? 😮 N-am mai văzut filme horror bune de ceva ani. Aceleași povești, aceleași „trucuri”. Când mă uit la un film horror, deja preconizez când trebuie să mă „sperie”. Trist..

  Îți spun eu un „film” horror bun? Tânăr și neliniștit. Mă îngrozește la câte episoade are. Ăla da!

  1. Spanac / Post Author

   Du-te de vineri la cinema să vezi Annabelle. Pe mine m-a speriat…

Leave a Reply