Pompeii. Dragoste, vulcan, moarte!

Dacă ar trebui să exprim filmul Pompeii într-un singur cuvânt aș declara EMOȚIONANT. Însă nu emoționant de să-ți dea lacrimile. Emoționant până la punctul de a ți se pune nodul în gât. Ca apoi în loc să te treacă la lacrimi, să te treacă la furie. Apoi la mulțumire. Apoi să te azvârle iar în ghearele depresiei. Prin așa ceva rar mi-a fost dat să trec vizionând un film.

Pompeii arată povestea de dragoste dintre Milo, supranumit Celtul (fiind singurul rămas în viață din clanul său de celți călare, aceștia fiind nimiciți de romani) și Cassia.
pompeii_2014_movie-wide

De faspt filmul prezinhtă viața lui Milo, a Celtului. Fusese luat ca sclav după ce scăpase de urgia romană, prefăcându-se mort. Ajuns la o vârstă de peste 20 de ani, vrând-nevrând era gladiator. Deoarece gladiatorii erau sclavii folosiți în luptele sângeroase petrecute în arene. Aceleași lupte sângeroase pe care le putem urmări câteodată în UFC, singura diferență fiind că aici, gladiatorii sunt plătiți și independenți de-o organizație anume (armata romană pe vremuri).

Delegat cu unele afaceri în Pompeii, Guvernatorul își trimite trupele acolo. Cu trupele trebuiau trimiși și sclavii. Doar nu pleci 8 ore pe tren fără o carte, fără mp3 player sau tabletă! Așadar, pentru amuzamentul maselor și-a populației din Pompeii, și gladiatorii erau trecuți pe listă.
În același timp, fiica unei mari familii din Pompeii, Cassia, se întoarce și ea de la Roma. De fapt fugea chiar de guvernator (Kiefer Sutterland). Firul poveștii nu prea ne dă multe detalii despre viața ei de la Roma, însă, pe drumul către casa părintească din Pompeii, pronia face să se întâlnească cu șirul de gladiatori. Unde-l vede pentru prima dată pe Celt. Cine știa că de la simplă privire se va ajunge la o poveste de dragoste presărată cu sacrificii, fugă, iubire, moarte și tone de lavă?

În distribuția filmului l-am reîntâlnit pe Adebisi din Oz, anume Adewale Akinnuoye-Agbaje și Carrie Anne-Moss (Matrix). Filmul ruleaă de azi în 3D, în cinematografele din țară, adus la noi prin bunăvoința MediaPro Distribution
Pompeii-Movie-image-pompeii-movie-36299826-1000-665
Un film pe care ar fi păcat să-l ratați, fiind presărat de efecte speciale uimitoare, lupte corp la cop, cu sabia, cu toporul (unde am râs în sală văzându-l pe Adebisi cu toporul, parcă era Darius cu toporișca din League of Legends, dând ultiumata…)
Darius_1

There are 9 comments left Go To Comment

 1. Pingback: Pompeii. Dragoste, vulcan, moarte!Bloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro /

 2. Mariana /

  După cum l-ai descris, pare sa fie un film bun.

  1. Spanac / Post Author

   Este, chiar neașteptat. Lupte și dragoste. Merită văzut!

 3. Sorin /

  Actori joaca binisor, dar efectele speciale sunt foarte, foarte slabe!

  1. Spanac / Post Author

   Nu mi s-au părut a fi foarte slabe… Că nu prea a fost lavă? Ăia au murit de la cenușă, de aceea nu s-a pus accentul pe lavă. În schimb, valul ăla cum a fost? Bombele care distrugeau corăbiile care fugeau din port… Pământul care se crăpa, toate alea puse cap la cap au fost OK. Pot să declar că au fost mai puține efecte speciale decât mă așteptam, dar nu că au fost slabe. Povestea s-a axat mai mult pe viața lui Milo, nu pe viața orașului dinainte, în timpul și după urgia vulcanului.

 4. Rudolph Aspirant /

  O poveste cu un baiat de cultura celta de la vremea evenimentelor din Pompeii indragostit de o fata este intr-adevar o poveste exceptional de rara, si chiar si daca s-a intamplat din cauza ca era sclav gladiator in conditii de stress, plus poate si din cauza contactului cu cultura romana antica si faptul ca ea romana nu celta, merita probabil povestita.

  1. Spanac / Post Author

   Povestea e veche, încă de pe atunci. Nu vezi că asta e tema principală în telenovele? Ea săracă el bogat sau el sărac și ea bogată? Și au parte de-o iubire d-asta cu durere, căci nu pot fi împreună, ce-o zice societatea înconjurătoare? că ăla sărac se însoară/ mărită din interes. Și pac 300 de episoade pe tema asta.

   1. Rudolph Aspirant /

    M-ai facut curios, deoarece eu credean ca tema respectiva dateaza din Evul Mediu, desi e desigur de origine tot latina, (mai degraba crestina, nu latina sau celta pagana), insa datorita impactului ciocnirii dintre culturi, si a conflictelor de clasa sociala care desigur existau si la vremea Pompeii, am sa verific.

    1. Rudolph Aspirant /

     In orice caz, desi celtii au avut interactiune culturala si cu dacii, m-as hazarda sa afirm cu oarecare incredere, datorita cercetarilor mele pt seria de articole Dacii pe intelesul tuturor, ca totusi NU este o tema literar-
     culturala daca,

Leave a Reply