Portare la RDS – final

Gata! De azi am abonament DigiMobil cu minute nelimitate, atât intern, cât și extern. Bașca 5 giga de net. Și cum am pus cartela-n tabletă cum m-a putut conecta la net fără a face niciun fel de configurare.

Am aflat cum se poate face portarea asta de la Indygen la RDS.

Inițial voiam să portez cartela Indygen la Vodafone, pe cartelă. Operația mă costa 28 de lei, adică prețul unei cartele Vodafone cu număr. Pe care noroc că n-am găsit-o de vânzare la vreo 3-4 centre Vodafone.
Știți de ce am zis “noroc“? Deoarece abia la Auchan am aflat că nu-i nevoie să portez numărul de Indygen în Vodafone. Pentru că, în sinea ei, cartela e tot Vodafone.
– Doamnă, nu mă lasă la RDS cu cartela. Au zis că are pe ea doar 12 cifre, și trebuia să aive vreo 19! Codul cartelei e prea mic.
– Cartela e Vodafone. Are doar 12 cifre din cod, pentru că e micro-sim și n-au avut loc să scrie pe ea. Trebuie să-i pună codul 894001 în față și apoi va merge.

Am plecat cu inima îndoită. Eram sigur că nu va merge. M-am dus la RDS dar era coadă mai ceva ca la unt, în perioada pre-decembristă.
Așa că mi-am propus să ajung sâmbăta trecută. La ora 8:58 eram în Cora, la ușa RDS-ului. eu și încă vreo 5-6 oameni. Cred că ăia au dormit acolo, habar n-am.

M-așez la aia, se apucă să-mi facă contract nou și-n 10 minute am terminat toată treaba. A introdus codul cartelei cu prefixul pe care deja îl avea în sistem (același pe care mi l-a dat și Vodafonele) și-a mers treaba. Tanti asta de la ghișeu știa care-i treaba cu codul, că îi trebuie prefix, ceilalți la care am fost n-aveau deloc idee. Nici măcar la serviciul clienți…

Netul merge fără probleme, sunatul la fel. Nu consum eu multe minute, mai mult mi-am făcut abonament pentru net, sincer să fiu… Iar când va expira perioada contractuală de la Vodafone, să vedem, ghiciți unde mă portez cu numărul?

Să vedem ce-o fi la anul, dacă Vodafonele vrea să mă păstreze și-mi dă vreun smartphone de 5 inci moca, numai ca să rămân în rețea.

Mai auzisem că Vodafone vrea să cumpere RDS-ul. Abia după o vreme să cumpere și DigiMobil. Acum mă gândesc de ce mi-au făcut abonament doar pe 12 luni, nu pe 25, cum e aproape peste tot.

Aseară am făcut și niște teste legate de net. Nu s-a mișcat strălucit, mai ales la upload, însă, până acum cel puțin, nu am avut deloc probleme cu netul sau cu rețeaua. Îmi cer scuze de calitatea pozelor, nu mai știu cum să fac printscreen la android și am făcut poze cu telefonul…
DigiMobil

Per total sunt mulțumit de serviciu. Dacă ar rămâne așa, cu convorbiri nelimitate cu 5 giga de net și 5 euro lunar și după cele 12 luni din contract, păi ar fi extraordinar.

Prin urmare, dacă vreți un număr foarte mișto de la RDS, luați-vă o cartelă Indygen, au numere extrem de simple, apoi o portați la RDS, spunându-le că e cartelă Vodafone. Nu le spuneți de Indygen, căci nu vor ști ce să facă. Succes!

L.E. Anunta ca iphone-urile decodate cu r-sim sau gevey nu merg cu cartela DIGI si trebuiesc decodate si din pacate fac si eu parte din acea categorie. Mateiaș

There are 20 comments left Go To Comment

 1. Dan /

  In sfarsit, ai intrat si tu “in randul lumii” :)) … Cat despre numerele Indygen, alea-s cum ai norocul … tu probabil ai avut bafta sa prinzi unul interesant, dar asta nu e o regula.

  1. Spanac / Post Author

   Păi și-a mai luat cineva și tot număr ușor avea. sunt destul de puține pe piață, de aia sunt simple. Cel puțin când mi-am luat eu erau ușoare numerele.

 2. Florin Dr. /

  Incearca te rog sa faci teleconferinta si sune-mi daca functioneaza. In prezent am cartela la orange si vreau sa ma mut in alta retea, tocmai din aceasta problema. Nu imi da voie sa fac teleconferinta numai daca sunt pe abonament. Am cumparat o cartela vodafone pentru a avea aceasta optiune pe cartela, deci partial am rezolvat problema, dar totusi as vrea sa ma mut de la orange tinand cont de oferta celor de la rds.

  1. Spanac / Post Author

   Nu știu cum să fac teleconferință. Însă, sfatul meu e să pleci cât mai repede de la Orange. Am fost alături de ei din 1995 însă mi s-a scârbit de serviciile lor proaste și lipsa de interes. nu-i interesează decât să le vină banul. S-au stricat din 2008. Până atunci au mers cât de cât OK. Aveau servicii mai scumpe decât competitorii însă eram la abonament din 1999 așa că am rămas cu ei. Că na, doar doar m-oi alege și eu cu ceva fiindu-le client de 20 de ani aproape.

 3. Andrei /

  Volume – & Power – Asa se fac screenshot-urile.

  1. Spanac / Post Author

   Serios? Mulțumesc! Nu-ți trebuie niciun program? Unde le salvează?

 4. Dan /

  Se salveaza in “Galerie”, dar nu-i necesar … imediat dupa ce ai facut screenshot-ul, dai click pe butonul “Share” care apare direct pe poza si-l trimiti prin ce vrei tu (mail, Facebook, etc)

  1. Spanac / Post Author

   Mi se închide telefonul mă dacă apăs pe power. Adică se stinge ecranul. Stai să încerc la tabletă, că la telefon nu-mi merg butoanele de volum (uitasem că nu merg)…
   Da mă! Trebe să țin apăsat și face poză! A făcut zgomotul ăla de poză!
   Merci mult Andrei și Dan!

   1. Dan /

    Sa cresti mare :))

    1. Spanac / Post Author

     Și frumos și deștept… Și bănos mă, de asta ai uitat…

 5. vali crintea /

  pot veni cu numarul de la cosmote sa ma portez ca sunt la final de abonament si de fapt nr. este cu 0740 …. ca-i portat de la Orange ? despre semnal ce ne poti spune , imprumuta frecventa vodafone si are acoperire ?

  1. Spanac / Post Author

   Dacă i s-a terminat perioada contractuală, da. Cică merge portat de mai multe ori același număr. Până acum, în București, am avut rețea foarte OK, și voce și date, mai puțin 2-3 stații de metrou (între stații mai bine zis).

 6. Florin Bucur /

  Salutare! Totul pare simplu la prima vedere. Am si eu Indygen de vreo 8 luni cred. Cu 7 euro am 1,5 GB net sau minute si sms, dar oferta Digi este infinit mai buna. Ca si tine as pastra numarul… Rogu-te spune-mi daca iti trebuie vreo aprobare de la Indygen sau e suficient sa mergi cu cartela la Digi!

  1. Spanac / Post Author

   Nu iti trebuie nimic. Te duci cu cartela la digi, le spui numarul si le zici ca numarul e de vodafone. Nu zici indygen ca-i bagi in ceata. Le zici ca-i numar de vodafone le dai si codul ala, prefixul si peste 3-4 zile numarul de indigen va fi digi. Succes!

   1. Florin Bucur /

    Multumesc! Sanatate maxima!

 7. dan c. /

  Salut,
  Vreau sa imi portez numarul de Orange Prepay in DigiMobil.

  Cartela am taiat-o si am facut-o MicroSim, codul de pe suportul de cartela are 12 cifre iar cei de la Rcs&Rds imi cer un cod de 13 cifre.

  Aveti idee cum il pot afla?
  Are rost sa sun la Orange CallCenter?

  Merci,

  1. Spanac / Post Author

   Da, vezi la cei de la Orange, dacă ăștia de la RDS n-au idee pe ce lume trăiesc. Ar trebui să aibă ei toate prefixele, însă…
   Cel mai simplu suni la Orange și le zici. cu ocazia asta, anunțându-i le dai și un semnal de alarmă că din ce în ce mai multă lume fuge de orange ca dracul de tămâie. Și merci că mi-ai dat idee de articol.

 8. Florin bucur /

  Azi am reusit si eu portarea (documentar) de pe Indygen pe Digi. In afara de codul dat de tine si de cel de pe cartela a mai trebuit pusa cifra 1 intre ele. Astept confirmarea portarii pe 22 mai. Va tin la curent.

  1. Spanac / Post Author

   Deci trebuie pus 1 după 894001. Merci frumos. Dan C., mai trebuie un 1. Dă-le mură în gură că altfel sunt pierduți…

   1. Florin bucur /

    Exact. Inca un unu…si merge

Leave a Reply