Prepararea apei calde menajere cu panouri solar Protherm de la Bricolaj Market

Cum suna posibilitatea de a asigura necesarului de apa calda menajera din locuinta si de a avea un minimum de cheltuieli? O alternativa tot mai dorita de romani in acest sens este cea a panourilor solare, iar brand-ul Protherm este un reper din acest punct de vedere.

Bricolaj Market – magazin online specializat in sisteme solare diverse, iese in intampinarea celor interesati cu solutii complexe privind necesarul de apa calda menajera din locuinta. Cei interesati gasesc pe pagina web www.bricolajmarket.ro pachetul solar Protherm, special conceput de producator pentru producerea apei calde, dar si ca solutie privind incalzirea piscinei. Aceste panouri solare pot fi utilizate si ca suport pentru incalzire, respectiv pentru apa calda tehnologica.

Cum functioneaza acest tip de pachet solar?

Radiatia solara este absorbita eficient de panourile care incalzesc panourile, fiind reprezentante de o constructie complexa. Pozitionate corespunzator, acestea pot sa produca in jur de 50 – 80% din necesarul apei calde menajera, in decursul unui an. Eficienta sistemului creste in functie de sezon. Spre exemplu, pe timp de vara, aceasta poate acoperi in totalitate necesarul.

In componenta unui astfel de pachet intra colectorul solar Heliopan, coilerul termic cu serpentina si rezistenta electrica Hajdu, grupul de pompare solar, vasul de expansiune, controlerul solar, aerisitorul cu robinet de izolare, ventilul termostativ de amestec, alaturi de lichidul solar din propilen glicol si setul de fixare HelioPlan.

HelioPlan poate fi utilizat dupa necesarul de apa calda fie intr-un sistem cu boiler monovalent, fie intr-unul cu boiler bivalent.

In ceea ce priveste prepararea apei calde pentru consum, pentru ca pachetul include boiler de tip Hajdu, procesul se realizeaza indirect, prin intermediul cazanului pe baza de combustibil solid, respectiv prin centrala termica. In dotarea acestora intra serpentina incorporata. Incalzirea se poate realiza direct, cu ajutorul unei rezistente electrice.

Exista posibilitatea de reglare a temperaturii – pana la valoare de 65oC, datorita termostatului cu contact alternant cu care este prevazut produsul. Prin acesta poate fi comandata pompa de incarcare a boilerului. Dispune totodata de protectie anti-coroziva, fiind asigurata de anodul de magneziu.

Mai multe informatii despre acest pachet, dar si despre alte solutii pentru asigurarea necesarului de apa calda menajera, precum si a incalzirii sunt disponibile celor interesati pe ww.bricolajmarket.ro.

Aceasta postare a fost citita de 842 ori !

Comments

comments

Leave a Reply