Pute a război?

În urma alipirii Crimeei la Rusia, mie mi se pare că în urmă cam pute a război. Asta deoarece Crimeea nu a trecut iar sub stăpânire rusească prin tratative și hârtii semnate de ambele părți, pe cale amiabilă. S-a făcut trecerea asta după ce-au fost conflicte armate în Ucraina. Atunci a venit armata roșie și-a făcut legea. Abia în urma acestui armistițiu, zdrobiți sub călcâiul Rusiei, a revenit Crimeea patriei mumă.
Asta așa ca mulțumire că le-au arătat nenorociților ăia de ucrainieni cine-i șeful. “Bravos Ivan, ai bătut Ucraina, ia Crimeea“, “Ia-mă, sunt a ta!“.
Mă întreb dacă s-ar fi putut face trecerea asta frumos, făpră lupte, război și zeci de morți, ca-n 97, când Marea Britanie a retrocedat Chinei Hong-Kong-ul. Atunci n-a fost război între China și Regină!
ialta4

Însă, vorbim de Rusia. Ăștia, mai ales sub stăpânirea lipitorii actuale, acest Putin, nu pot face nimic fără a pune mâna pe armă. Și nu neapărat pentru că așa e poporul rus, războinic, ci pentru că așa e în continuare îndobitocit. De fostul șef al KGB-ului…

Mă întreb dacă pe de-o parte alipirea Crimeei la Rusia a fost și-o mișcare inspirată a NATO. Poate s-au gândit că se mulțumește Putin cu puțin.
– Lasă-l să ia Crimeea și gata, îi ajunge, se liniștește.

Pe de-o parte ar părea și asta o mișcare bine gândită, pe de altă parte nu. Deoarece Putin nu se mulțumește cu una cu două, ăla până nu vede iar URSS-ul nu se lasă! Însă, nu-i primul caz de acest gen. Am avut cazul Kosovo, unde, de bine, de rău, s-au mai liniștit treburile și nu se mai aruncă cu bombe, decât cu înjurături de mamă și neam.

Nu știu însă ce-l face pe Putin să nu intre (iar) în Ucraina, să o ia “sub protecție“. De fapt, nici nu cred c-ar trebui să intre cu tancurile, e de ajuns un telefon lui Oleksandr Turcinov:
– Fi atent că de mâine și Ucraina e a mea!
– Bine șefu’, să trăiți!

Și acest gând ne înspăimântă. Deoarece dacă Rusia poate face așa ceva, va lua și Republica Moldova. Că deh, tot e și aia plină de ruși. Până acum a fost cât de cât o zonă tampon formată din Ucraina și Republica Moldova între noi și Rusia, însă un conflict la graniță nu ne-ar face deloc bine. Rusia ne-ar cam vrea, NATO are alte planuri cu noi. Oricum am da-o, suntem între ciocan și nicovală.

Nici nu mai știi ce să faci. Să fugim în munți, ca pe vremuri, în cazul unui, Doamne ferește, răzbel pe la est? Mi se pare că degeaba fugim. Putin apasă pe un buton și zicem “pa” la Masivul Parâng!

Singura “bucurie” pe care o avem ete că și Rusia asta nu e chiar așa bine de stăpânit, Putin având în continuare probleme cu cecenii care nu se lasă stăpâniți de unul ca el…

Voi ce părere aveți? Pute a război în est sau se potolește treaba de acum înainte?
truck

Surse foto: Crina Popa și SkyNews

There are 11 comments left Go To Comment

 1. Dan /

  Pute …

  1. Spanac / Post Author

   Aia zici și tu…

 2. Bucur Damaschin /

  Pe mine ma enerveaza cifra magica 7 care sunt din 10.
  Citeam prostii, in urma cu mult timp, unde in alta parte decat pe net, unde gasesti toate prostiile pe care trebuie sa le treci mai intai prin filtrul personal, si apoi sa ajungi la o concluzie…asa ca pentru tine.
  Si citeam prin blogurile cu specific ortodox, ceva previziuni… si vorbesc de cca 2-3 ani in urma..
  Deunazi, adica de la primele tentative de negociere aud sintagma… “cei 7 se reunesc”. Asta a clopotit ceva in mintea mea…
  Profetiile la care m-am referit mai devreme, spun ca cei 7 imparati se vor alia impotriva celor 3, care se opun, si vor castiga. Va las sa ghiciti pe unde scrie asa ceva si plusez cu 10-20 de zile… de acum incolo.
  Cica va fi ceva cu nukes & shit… asa spun gurile rele…

  1. Spanac / Post Author

   Ha? Habar n-am idee despre ce zici acolo. Care cei 7? Și care-s cei 3?

 3. Bucur Damaschin /

  Pai, sunt 7 cei ce s-au adunat pentru a penaliza Rusia, si sunt doar trei in tabara Rusiei…
  Google it… e interesant ce se intampla in culise…
  De ex… SUA de prin noiembrie s-a inarmat pana in dinti, si-au cumparat sicrie, au facut tabere FEMA, etc… toate concentrate pe tarmul estic…
  Sunt lucruri deja scrise… noi suntem spectatori… 🙂

  1. Bucur Damaschin /

   Uite formularea :

   cea care mi-a atras atentia, legat de cele 7 puteri care iau o decizie.
   Si nu e singura formulare de acest tip.
   De asemenea posibilii aliati sunt listati aici http://www.ibtimes.co.uk/ukraine-crisis-who-are-russias-biggest-allies-1439028 si sunt si ei “dotati” …
   Ceva pregatiri de-ale americanilor sunt expuse in materiale similare cu acesta si pot fi considerate conspirationale …

   1. Spanac / Post Author

    E de belea. Credeam că India va fi de partea Marii Britanii, însă, pare-se, că-i cu Rusia, ca și Brazilia și China…

 4. Rudolph Aspirant /

  Eu ma iau dupa ce zice massmedia. Massmedia, inclusiv blogul tau, pune poze cu fete in costum de baie la peste, iar massmedia daneza zice si ea despre peste, desi parca pe un ton ceva mai belicos fiind vorba despre un conflict dintre Norvegia si UE legat de pestele din Marea Nordului. Totusi mie personal asta nu imi prea pare a cine stie ce atmosfera de razboi.

  1. Spanac / Post Author

   Să dea Dumnezeu să nu fie nimic. Să fie pace, mai ales aici în jurul nostru. Însă oricum, jegul ăla de Putin ar trebui bătut bine, ca la gulag…

  2. Rudolph Aspirant /

   Nu mai zic ca am verificat sa vad ce zice noul prim ministru italian, ca fiind asa nou poate vrea sa fie remarcat si cunoscut mai bine. Ala zice ca le scade impozitele la italieni, asa ca, zau, ce razboi ?

   1. Spanac / Post Author

    Până la urmă totul depinde de China. Ăla dacă zice america, Putin o suge bine. Dacă zice rusia, o sugem cu toții…

Leave a Reply