RĂZBOIUL SARMALELOR CU ARME DE AIRSOFT

Prietenul meu, Mihai, care mi-a fost coleg de școală generală, liceu și facultate în București, a fost detașat cu serviciul în Iași o perioadă de timp, după care a început să lucreze la altă firmă locală. S-a obișnuit cu orașul, și-a făcut prieteni, ba și-a cumpărat și o casă. Acum deja este adoptat și localnicii îl iau drept unul de-al lor. Deunăzi ne-a vizitat, fiind în trecere prin București. Ne-a invitat pe soția mea și pe mine să petrecem Revelionul la Iași. Și ar fi foarte bine să ajungem repede, ca să participăm activ la Războiul Sarmalelor cu arme de airsoft.

L-am revăzut cu bucurie pe Mihai, după 2 ani. Sigur, când trecea prin București, cu treburi, ca și acum, mă vizita, fiindcă se stabilise deja în Iași. Acum ne retrăseserăm în bucătărie, ca să fumăm o țigară la cafeaua făcută de soția mea. Era singura nefumătoare, dar deși ne exilase în bucătărie, ea ne-a însoțit, ca să stea de vobă cu oaspetele nostru.

– Mișule, îmi pare rău că n-ai venit cu Mioara, i-a spus soția mea. De fapt, nu știu cum de-ți dă drumul singur prin lume, iar ea rămâne acasă, cu treaba…

– Păi și eu sunt în București cu treabă! Trebuie să cumpăr una, alta, să-mi vizitez părinții, prietenii. Și mai am o însărcinare pe care mi-a trasat-o consoarta: să vă invit la noi, să petrecem împreună începutul noului an, dacă nu aveți un alt angajament deja.

– Vezi cum se procedează în lumea bună? mi se adresă soția mea. Femeia ordonă, bărbatul execută!

Am oftat și i-am răspuns oaspetelui:

– N-avem alt angajament, dar pân’ la Iași mi-e că o să ne mănânce lupii!

– Nu, coane, nu vă mănâncă! Știți bine că nimeni nu vă înghite! Nici măcar lupii…

– Vezi, nevastă, cum poate căpăta un bucureștean apucături de la țară?

Mihai interveni repede:

– Iașiul e capitala Moldovei, scuzați! Iar acolo aveți posibilitatea de a participa la Războiul Sarmalelor! Nu protestați, stați să vă spun! Vă dau pistoale airsoft și alte arme, ca să faceți parte dintr-o echipă. Învinșii din bătălie trebuie să le plătească învingătorilor niscai sărmăluțe. Punem de petrecere, vă dați seama!

Soția mea îmi aruncă o privire și răspunse:

– Ah, Mișule, am făcut o partidă de airsoft chiar în vara asta!

– Exact, intervenii eu. Ai grijă să fii în echipa noastră, că suntem experimentați. Dar nici nu știu dacă să pierdem sau să câștigăm, că la voi, în capitala aia, se fac sarmale cât pumnul!

– Eh, vedem noi! Oricum, avem arme destule și chiar haine potrivite. Nici muniția nu-i o problemă, că o aduce Adrian, un vecin de-al meu care lucreză la Airsoft.ro, un magazin fizic și online din Iași foarte bine aprovizionat cu replici extraodinare ale unor arme ca la Hollywood. De aici s-ar aprovizona și producătorii unui film de război…

– Mișule, tu chiar ai căpătat niște apucături specifice și vrei să arăți că un oraș din provincie e mai tare decât Bucureștiul, observai eu.

– Nu asta urmăream, dar gura păcătosului adevăr grăiește! Însă veniți și voi cu câteva zile mai devreme, ca să apucați Războiul Sarmalelor!

Only 1 comment left Go To Comment

  1. Pingback: Războiul Sarmalelor! – Francisc /

Leave a Reply