Regele a murit! Trăiască regele!

cioabaNu e nicio noutate că regele Cioabă a murit. Pute mass-media de știre.
Însă așa se întâmplă de fiecare dată când moare cineva cunoscut. Ceea ce nu mi se pare deloc normal. Lasă oamenii să-și plângă mortul în liniște.

Citisem pe facebook faptul că o tâmpită de la Antena 1 era nedumerită cum de Cioabă este tratat ca un pacient obișnuit. Turcii îs proști mă, de unde să știe că e rege?
Ca și cu Kim Jong-il. De-l venera poporul ca pe un zeu. “Kim Jong-il nu își face nevoile! Este zeu.”

Așa și aia de la Antena 1.
– Cum domne, cum îl tratezi așa? Îi pui aparat respirator la gură? Cum de nu e încrustrat cu safire și diamante?
– Ce fă? Sugik? Ghiaur, siktir!
– Este rege mă nene!

Poa să fie și rege și prinț și împărat. Că moartea te ia, oricine ai fi tu. Și tot acolo ajungem. Miliarde să ai, tot mori.
Trebuia doar oleacă de decență. Un “Să-l ierte Dumnezeu“, sau ceva de genul ăsta.
Nu să se facă din asta știre care va dăinui vreo 2-3 săptămâni în mass-media. După cum au anunțaț anteniștii, e rege la 70 de milioane de oameni, deci s-ar putea să ne pomenim cu un doliu național ceva. Nu putea să cadă mă mâine? Să fi prins și luni zi liberă?
Îmi pare rău că amurit un om. Țigan sau nu. Însă când văd atâta tevatură pe subiectul ăsta mi se face scârbă.
Și ca încheiere, îi dedic regelui o melodie. De suflet așa.

Nimeni nu vrea scandal pe tema asta. Nu ar trebui să devină știre națională. Nu văd de unde implicarea lui Băsescu în asta. Că dacă era vorba de un necunoscut, era lăsat să moară sprijinit de clădirea spitalului. cum s-au mai văzut cazuri.
Să ne întrebăm despre implicarea regelui Cioabă în politică? În campania lui Băsescu? După cum plângea EBA, jurai că-l deplânge pe Mesia!
Lăsațio mul să se odihnească în pace.

Aștept acum să văd înmormântarea în direct și comentarii de pe lângă… Așa cum a fost la Iurie Darie!

Aceasta postare a fost citita de 2763 ori !

Comments

comments

There are 19 comments left Go To Comment

 1. GCM /

  Spanacule, daca era un om obisnuit, nu, nu se implica Basescu. In primul rand pentru ca nu reprezentam nimic. Si nu spun asta ca o lamentare cretina. O spun cat se poate de realist. Nu reprezentam nimic. Si in plus, nu ne cunoaste Baselu’ si nici nu plange vreo etnie sau vreo breasla numai buna, ca numar, de dus la vot, pentru noi. Dar mie nu mi se pare o chestie atat de revoltatoare ca s-au implicat autoritatile statului pentru un om care este recunoscut ca reprezentnt al unei mari mase din populatie, fie ea etnie sau alta categorie sociala.

  1. Spanac / Post Author

   De ce nu s-a implicat Băsescu atunci când era pe patul de spital un mare actor mă? Care a dus cinste tării ani și ani la rândul?
   Atunci de ce morții lui nu s-a implicat? Că actorul n-a cotizat la alegeri și n-a susținut-o pe fi-sa la europarlamentare. D-aia.

   1. Aidan Ovidiu /

    +1 Agree. Ai pus punctul pe i cu acest articol. Kudos!

    1. Spanac / Post Author

     Danke dude. Stai pe aproape că vin multe de genul ăsta. Chem și antena 1 să filmeze când scriu. Pentru un leu stau ăia și capră…

   2. GCM /

    Sati bre asa ca vorbim de doua lucruri diferite. Marele actor avea nevoie de bani nu de interventii “diplomatice” sau taxi de la SMURD. Cat despre alegeri si campanie, da, asa cum am spus, omu’ avea o masa de manevra care-l asculta si care era numai buna de dus la urne.

    1. Spanac / Post Author

     Orice om face tot în politică o dăm. Marele actor de ce n-a fost transportat în Turcia la tratament? Băsescu de ce merge în Austria să-și repare belelele? De ce nu stă aici, la doctorii noștri? Ăia cu bani puțini, șpăgari până la Dumnezeu?

     1. GCM /

      Stai, Spanacule, mai usor cu fotosinteza, ca nu te-am contrazis. Ai dreptate, factorul de imagine a fost foarte important in momentul asta si Baselu’ s-a folosit de el. La fel cum se foloseste si Guvernu’ acum cand se bate cu pumnu’ in piept ca-i ajuta familia la formalitatile de repatriere. Dar spun inca o data, nu mi se pare deplasat ca s-au implicat, foarte bine au facut. Ca trebuiau sa se implice si in alte cazuri, administrativ vorbind, asta e o alta discutie.

     2. Spanac / Post Author

      Da, trebuiau să se implice și-n alte cazuri. Însă banul primează. Se implicau la actori? Creșteau în ochii poporului. Se implică la țiganii cu bani? Scad în ochii poporului, dar îi doare undeva. Banul să iasă. Banul în cazul ăsta fiind faptul că-s bine văzuți în europa. că uite mă ce grijă are el Băsescu de minoritari!

   3. andreino /

    De la oamenii de rand nu mananca nimic,dar de la asta manca multi bani si sustinere la voturi ca si mortu manca de la tiganii lui care furau prin europa si ne faceau de ras pe noi..albii !!De unde plm atatia bani ?! astia nu au un an pe cartea de munca.
    per ex: 1 http://www.youtube.com/watch?v=VGhAvGdrnpc
    2 http://www.youtube.com/watch?v=sEQEfbT7YTU hai sa vedem…facturi? bon fiscal ceva?? pe masini ..aur 5000 de sampanii ?

    1. Spanac / Post Author

     De unde bani. Pui și tu niște întrebări. Nu vezi că n-au bani să-l aducă acasă? Că abia au luat un Lamborghini și 20j de kile de salbe…

 2. Szasz Sebes Paul /

  Extraordinar articol !!!!!!!! Bravo !

  1. Spanac / Post Author

   Mulțumesc!

 3. adelinailiescu /

  Eu le plang de mila autoritatilor locale din Sibiu cand se vor trezi cu o suta de mii de tigani la funeralii. Unde fac pipi atatia oameni? Si unde parcheaza atatea limuzine? Plus ce curent o sa fie in zona cand si-or scutura fustele atatea pirande indurerate…
  Acu ia de scrie un articol umanitar, sa facem o cheta ceva, ca uite, n-au oamenii , saracii, 350 de mii de dolari sa achite factura si nu le dau aia mortul acasa unde-l asteapta cosciugul cu aer conditionat.:)

  1. Spanac / Post Author

   Mâine apare și pe tema asta articol. Una e moartea cuiva, alta e când se face afacere din toată povestea asta.

  2. Aidan Ovidiu /

   Eu imi plang singur de mila, locuiesc foarte aproape de vila lui.

   1. Spanac / Post Author

    Și narează tu dude ce vezi p-acolo. Are bani sau nu? Văzusem un reportaj anul trecut că nu aveau bani deloc. Unele camere din palat erau pline de igrasie. Nu erau încălzite că nu-și permiteau. Cum e treaba? Sunt mașini luxoase p-acolo?

 4. Mihaela /

  Da, am mai vorbit despre asta..romanii au devenit pasionati de tema mortii.

  1. Spanac / Post Author

   De alte teme nu-s pasionați în mama lor…

 5. Pingback: Alexandru Arșinel a înviat! | Spanac /

Leave a Reply