Romania, made in China!

Știți voi oare ce înseamnă asta? cum adică Romania made in China? De unde până unde?
Ca și cu stegulețul ăla american, de l-au înfipt pe lună. Pe el scria Made in China.
luna

Însă cea mai comică fază apropos de Made in China mi s-a părut replica lui Peter Stormare în Armageddon: “Russian component, american component… They are all Made in Taiwan“.

– Bun, și ce treabă are cu Romania Made in China? mă întrebați, uimiți de neobrăzarea mea.

Voi ați auzit de ALLVIEW? E una dintre puținele firme românești (dacă nu chiar singura) care face telefoane mobile. Asta pe lângă tablete.
Și chestia știți care e? Că au prețuri MUUULT mai mici decât telefoanele concurente, produse de LG, Nokia, Samgung sau HTC.

– Nu poți mă să compari un Samsung cu un Allview!

Ba bine că pot, nu zic prostii. Hai s-o luăm cu începutul, să vedem cum de-am ajuns la concluzia asta, unii ați spune nestudiată sau tâmpită.
Hai să vedem ce e cu Allview ăsta. Nu dau multe specificații despre el, zic doar că este cel mai accesibil Smartphone cu android de pe piață! Și ajungem la titlul acest ciudățel. Allview este românesc, însă mâna de lucru este chinezească. Banii români și munca chinezească de cea mai bună calitate, îmbinate perfect în aceste gadgeturi uimitoare.
a5

Și aici voi vorbi despre noul smartphone, Allview A5 Quad, ce pare a fi exact ce-și dorește orice om. Android, ecran de 4,3, procesor quad-core etc.

Destinat celor care vor să se bucure de toate facilităţile unui smartphone performant la un preţ accesibil, A5 Quad oferă viteză de procesare sporită, o experienţă fluentă de browsing şi multi-tasking şi o interfaţă prietenoasă. Noul device Allview este dotat cu o cameră principală de 5MP cu Auto Focus, Led Flash, funcţie de înregistrare video Full HD şi fotografiere HDR. Camera dispune de funcţiile panoramic photo, best picture, background clearup şi face detection. În partea frontală a telefonului se află o a doua cameră foto care facilitează convorbirile video.” a declarat Lucian Peticilă, General Manager Allview.

Face poze foarte mișto, iar filmarea este de bună calitate. Zic bună, deoarece este loc de mai bine. Probabil trebuia umblat la setări, mărită luminozitatea și culoarea și era OK.

Aceasta postare a fost citita de 1736 ori !

Comments

comments

There are 2 comments left Go To Comment

 1. Stefan Dumitrescu /

  Cam tot ce avem, este facut in China. Degeaba suntem noi romani ca tot la chinezi tragem. De Allview, n-am nimic de zis doar ca nu pot sa numesc produsele lor romanesti, fiecare componenta e facuta la chinezi.

  1. Spanac / Post Author

   Dar componentele sunt create de banii românești.
   Sunt multe firme în China care fac telefoane și tablete. Mai bune, mai proaste etc. românii s-au dus la o firmă d-asta, au testat niște modele, au văzut care firmă face produsele mai finisate, mai OK dpdv comercial și i-au plătit să pună firma lor pe acele produse.
   S-au vândut seriile alea de telefoane? Lumea a fost mulțumită?
   Da, super!
   Ne ducem cu alți bani și ce cerem ceva și mai bun. Și chinezul face.
   Cel puțin așa cred că s-au făcut telefoanele astea. Mă costă 100 de dolari un telefon ca să-i pun numele meu pe el. Și-n soft, scrie firma mea, model xyz-pișu.
   Dacă eu așa vreau să scrie în soft, aia va scrie. 100 de dolari!
   Dual core, 512 ram, 3,5 inci, camera de 2 mpx, android 4.2.

Leave a Reply